Nisam ih ja ni svrstala u "isti kos" nasla sam im zajednicku nit,razmisli
Па пази овако... сами мотиви за почињање било од чега наведеног (оно што их привлачи) су дијаметрално различити... а зависност је зависност, ту се слажемо, па да ли је од чоколаде, интернета, или дроге, свеједно...
Алкохоличари често почињу да пију од туге, навике или чак досаде... да би то после прерасло у навику... да би постао алкохоличар треба ти пуно времена, дакле то је дуготрајан процес, тако да у почетку циљ тога сигурно није
самозаборав... јер се у почетку пије у друштву, а касније, кад постанеш алкос, сви те забораве, па заборавиш и ти сам себе...
Што се тиче наркомана, тек ту нико није због
самозаборава почео да се дрогира... дрогирање је најчешће у друштву, и то на "веселим" местима, дакле журкама, концертима итд. е сад ко се зајебе па не стане на време заврши на "јачим" дрогама, а оне углавном изазивају физичку зависност и ту човек нема много избора...
О коцкарским мотивима не знам пуно, али претпостављам да је ту у питању жеља за зарадом, за узбуђењем...
А што се тиче оних који бесомучно сурфују по интернету, њима је једноставно досадно...

Понекад су и усамљени, а природа интернета им дозвољава да нађу интересно сличне људе, и да са њима размењују мисли...
Тако да - почеци су различити, али завршавају на истом - осим ових последњих, који увек могу да устану од рачунара у догледно доба...
Sta mislis, sta se dogadja sa memorijom dok je covek onesvescen?
Немам појма, ја кад год сам
попио онесвешћивање,
попио сам и потрес мозга, тако да не могу ништа да ти кажем на ту тему... јер се не сећам...
Zasto se govori- On je izgubio zivce! ? I slicne stvari..
Зато што нервни систем није могао више да му издржи...