Samozaborav

Sta je zajednicko za kockare,alkoholicare,narkomane i one koji besumucno surfuju po internetu?Sta je ono sto ih privlaci da se odaju tome?
Uverena sam da im znacajan deo onoga pruza cinjenica da oni tada postizu samozaborav.

Samozaborav je prvo i najlakse resenje za koje se covek hvata kad je suocen sa odsustvom smisla svog zivota...

Znaci ovde pored vernika, Budista, i naucnika imamo i carobnjake. ;)

Pametnica, ako stvarno zelis da vrlo vrlo precizno shvatis ovo o
samozaboravu i tendenciji prema kocki, narkomaniji i kriminala,
ja ti preporucujem Dijanetiku. Mozes besplatno da je skines sa
interneta. Evo postavicu link, ali je na Hrvatskom jeziku. :)

http://www.***********/file/30653901/abaf4d0c/Hubbard_-_Dijanetika.html?s=1

A ti Snago, procitaj celu pa ces se doduse ladno uveriti, molim te brate,
bez predrasuda. ;) , za nas istrazivace ne dolikuju predrasude.

Sta mislis, sta se dogadja sa memorijom dok je covek onesvescen?

Zasto se govori- On je izgubio zivce! ? I slicne stvari..

Nisam ih ja ni svrstala u "isti kos" nasla sam im zajednicku nit,razmisli

Па пази овако... сами мотиви за почињање било од чега наведеног (оно што их привлачи) су дијаметрално различити... а зависност је зависност, ту се слажемо, па да ли је од чоколаде, интернета, или дроге, свеједно... :)

Алкохоличари често почињу да пију од туге, навике или чак досаде... да би то после прерасло у навику... да би постао алкохоличар треба ти пуно времена, дакле то је дуготрајан процес, тако да у почетку циљ тога сигурно није самозаборав... јер се у почетку пије у друштву, а касније, кад постанеш алкос, сви те забораве, па заборавиш и ти сам себе...

Што се тиче наркомана, тек ту нико није због самозаборава почео да се дрогира... дрогирање је најчешће у друштву, и то на "веселим" местима, дакле журкама, концертима итд. е сад ко се зајебе па не стане на време заврши на "јачим" дрогама, а оне углавном изазивају физичку зависност и ту човек нема много избора...

О коцкарским мотивима не знам пуно, али претпостављам да је ту у питању жеља за зарадом, за узбуђењем...

А што се тиче оних који бесомучно сурфују по интернету, њима је једноставно досадно... :)
Понекад су и усамљени, а природа интернета им дозвољава да нађу интересно сличне људе, и да са њима размењују мисли...

Тако да - почеци су различити, али завршавају на истом - осим ових последњих, који увек могу да устану од рачунара у догледно доба... :)

Sta mislis, sta se dogadja sa memorijom dok je covek onesvescen?

Немам појма, ја кад год сам попио онесвешћивање, попио сам и потрес мозга, тако да не могу ништа да ти кажем на ту тему... јер се не сећам... :mrgreen:

Zasto se govori- On je izgubio zivce! ? I slicne stvari..

Зато што нервни систем није могао више да му издржи...

Poslednja izmena:
Aha, e vidis ne secas se tih nesvesnih trenutaka, zato sto nisu zapisani u standardne memorijske banke,
nego su zapisane u reaktivne engramske banke, koje su dostupne ili hipnozom, ili Dijanetickim reverijem.

Istinu da ti kazem, moja braca su vrsili tu terapiju, i lepo se u reveriju vracali u doba od 10 godina, 5 godina i tako, u proslost,
i ponovo prozivljavali mentalno te nesvesne trenutke. Jer to je nacin terapije, da se covek vrati na taj nesvesni dogadjaj
u reveriju, tj u memoriji i prozivi opet taj bol i nesvesni trenutak po 3,4
puta i taj se onda engram prebaci u standardne memorijske banke, i izgubi svu negativnu moc.

Covek prosecno ima od 200-500 engrama, i na hiljade lockova..
Treba puno vremena dok se sve te nesvesne trenutke prebaci u standardne
memorijske banke. Ali ono sto sam siguran, da ti zapisi postoje, i lako ih je opet
u memoriji prezivljavati, zapravo nekom lakse nekom teze. Meni je teze.
I brat me pokusavao malo auditirati, al sam se dosta izgubio u tome, postoji resenje i za to
naravno, al nismo jos strucnjaci za to.

Moguce je da te nisam razumeo, posto znam tacno odakle potice zavisnost od nekih navika.

Ti ljudi jednostavno nemaju puno izbora kada neki unutrasnji (demoni) ih teraju na to.
Da bi si olaksali situaciju, pokoravaju se tim (demonima) i onda se prepuste nekoj negativnoj navici.

Al naravno, ja tvrdim da covek ima moc izbora i moze lako da menja svoje navike uz snaznu volju. ;)
I neradi se o potiskivanju emocija ili neceg, vec o transformaciji.

Deluje zbunjujuce, trabala si malo vise reci postaviti u text, a mozes i sada dodati,
da se lakse shvati. :) 8-)

ljudi:) svako od nas ima svoj porok,pokusavam da kazem da ne treba bezati od problema koje nam donosi realni zivot,kao sto svi oni narkomani,alkosi i kockari traze beg u svojim porocima trazimo i mi u nasem poroku:)kuda to ljudi idu kad je sve postalo virtuelno,imamo cyber ljubavi,cyber prijateljstva,cyber sex,hocemo li poceti i cyber jesti?

Back