Samouverenost

Samouverenost je uglavnom genetska stvar, ona se tesko stice i uci, i malo zavisi od tehnickih, spoljasnjih i kulturno-socioloskih stvari.

Sto bitnija i 'dublja' karakterna osobina, ona vise zavisi od genetike, a manje od svih spoljasnjih, naucenih i stecenih stvari.

Sa tim u vezi, zene i provaljivanje samouverenosti kod muskarca kao ja i balet.

nikad mi nece biti jasno otvaranje tema na koje se odmah u uvodnom postu objavi i 'definicija'

:lol:

inace,samouverenost se stice rekla bih
evo prvi put cujem da je to genetska stvar

Samouverenost je uglavnom genetska stvar, ona se tesko stice i uci, i malo zavisi od tehnickih, spoljasnjih i kulturno-socioloskih stvari.

Sto bitnija i 'dublja' karakterna osobina, ona vise zavisi od genetike, a manje od svih spoljasnjih, naucenih i stecenih stvari.

Ostavi se tog baleta:lol:...zaista ti loše stoji...

Samopouzdanje ...hm...subjektivno gledano rekla bih da zavisi od kombinacije iskustva, uspeha i biološke strukture...ako jedno nedostaje, rezultat se menja...

...jedan naučnik je kazao kako su velika ambicija i perfekcionizam najbliži velikoj nesigurnosti i ja se sa tim slažem ali postoje urođeno samopouzdani ljudi, moja seka je takva, ako je napolju noć ona će puna vere u sebe tvrditi da je dan i ni makac. Biologija je odradila svoje. Kako obično biva, ja ću tri puta proveriti da li je noć ili dan...kako god okreneš, ne valja ni jedno ni drugo a može biti dobro i jedno i drugo, zato iskustvo jeste važno jer nas uči stečenim ili urođenim manama, nju da možda gresi a mene da proverim samo jedanput...uči nas naprosto objektivnosti i takvo samopouzdanje je kod muskarca najprivlacnije, ono realnog temelja, svesnog sopstvenog ograničenja...

nizi slojevi brkaju samouverenost i kurcevitost
kurceviti ljudi su najcesce komplexasi i slabici
tvrd spolja kenjkav iznutra
biti samouveren znaci biti spreman da budes ti protiv celog sveta i da mu pokazes srednjaka, stav koji je u tebi i ne mora njim da se paradira stalno
sve suprotno malogradjanskom konformizmu

m jok ja sam to steko i naucio usput, pogotovo ovde na netu medj zenskim primercima na gomili

nizi slojevi brkaju samouverenost i kurcevitost
kurceviti ljudi su najcesce komplexasi i slabici
tvrd spolja kenjkav iznutra
biti samouveren znaci biti spreman da budes ti protiv celog sveta i da mu pokazes srednjaka, stav koji je u tebi i ne mora njim da se paradira stalno
sve suprotno malogradjanskom konformizmu

Da :)
Nasmesis se i nastavis dalje bez potrebe da se nasnivas, raspravljas, dokazujes, pravdas, demantujes, ubedjujes,...

Zemljak aj ti blago meni baci link koji potvrdjuje da je samouverenost genetska :lol:

Pa cak i da ti baci link, nije neki tamo tekst koji je neko napisao, garant istine, pa makar taj neko ko je napisao taj tekst, bio i neka priznata faca.

Genetski uticaj na fizicke karakteristike je, iako tesko, moguce otkriti i uspostaviti tu neku relaciju.
Medjutim, genetski uticaj na psiholoske karakteristike, je jos uvek nesto sto nauka ne moze da utvrdi. Pokusava se, radi se na tome, ali jos uvek su daleko da naucnim metodama mogu da garantuju neke rezultate do kojih dodju u tim svojim istrazivanjima.
Tako da, cela ta prica se svodi na kamijevo licno vidjenje stvari, verovatno covek na osnovu iskustva to tvrdi, sto u nekim slucajevima jeste, ali u mnogim nije.

Ako bolje razmislimo, na samopouzdanje najvise utice porodica u kojoj odrastamo. Deca kopiraju svoje roditelje. Sto bi rekao Bora Corba, "vire kroz kljucaonicu, u vasu spavaonicu". A ako dete odrasta uz roditelja koji nema nikakvo samopouzdanje, naravno da ce biti velika verovatnoca da usvoji model ponasanja roditelja, dakle, nece imati dovoljno samopouzdanja, sto nema nikakve veze sa genetikom, vec je klasicno usvajanje.
To je samo jedan primer kako se lako za nesto sto je usvojeno, moze greskom pripisati genetici.

nije tačno

Back