Samouverenost

kami83

Legenda
Banovan
Poruka
62.443
Samouverenost je uglavnom genetska stvar, ona se tesko stice i uci, i malo zavisi od tehnickih, spoljasnjih i kulturno-socioloskih stvari.

Sto bitnija i 'dublja' karakterna osobina, ona vise zavisi od genetike, a manje od svih spoljasnjih, naucenih i stecenih stvari.

Sa tim u vezi, zene i provaljivanje samouverenosti kod muskarca kao ja i balet.

uveren u sebe ili uveren u sve oko sebe

- - - - - - - - - -

samouveren u svasta covek moze biti pa i u sebe

- - - - - - - - - -

a i nije samouveren vec je sve to negde usput nakalemio i smiksao u svoju izvedbu

Zene su levicarke, one misle da najdublje karakterne stvari zavise vise od kulture, statusa, itd. a ne od gena, hormona i prirode, sto veze sa mozgom nema.

naravno zato i ne razumeju izreku bellum omnium contra omnes kao neminovnost
priroda je unistenje do konacne pobede

- - - - - - - - - -

jel postoji konacna pobeda kami

- - - - - - - - - -

il nek bude borba neprestana

Samouverenost je uglavnom genetska stvar,

pa i nije. mislim da je iskustvo presudno jer ma kakav bio genetski sigurno se ne možeš u potpunosti oteti od utiska koji generalno ostavljaš, pojavom stavom itd. mislim da karakter u toj priči ima značaj samo u smislu tipa reakcije na povratne informacije iz okoline. još nisam sreo čoveka koji je samouveren a da tu samouverenost ne bazira na nečem uslovno rečeno opipljivom, imao razloga ili ne

naravno zato i ne razumeju izreku bellum omnium contra omnes kao neminovnost
priroda je unistenje do konacne pobede

- - - - - - - - - -

jel postoji konacna pobeda kami

- - - - - - - - - -

il nek bude borba neprestana

Nemoj ovde sa Hobsom, to nije poenta.

Poenta je da je tesko zenama utuviti u glavu da drustvo nema veze sa mozgom.

- - - - - - - - - -

pa i nije. mislim da je iskustvo presudno jer ma kakav bio genetski sigurno se ne možeš u potpunosti oteti od utiska koji generalno ostavljaš, pojavom stavom itd. mislim da karakter u toj priči ima značaj samo u smislu tipa reakcije na povratne informacije iz okoline. još nisam sreo čoveka koji je samouveren a da tu samouverenost ne bazira na nečem uslovno rečeno opipljivom, imao razloga ili ne
U svemu postoji input svega, a u dubljim karakternim stvarima input genetike je najbitniji.

Tako da, za samouverenost je genetika ubedljibo najbitnija, a to nesto opipljivo je samo kao dodatni momenat.

Imas masu ljudi koji imaju tog opipljivog u izobilju, ali su potpuno nesigurni, u sustini.

Poslednja izmena:
Samouverenost je uglavnom genetska stvar, ona se tesko stice i uci, i malo zavisi od tehnickih, spoljasnjih i kulturno-socioloskih stvari.
Sto bitnija i 'dublja' karakterna osobina, ona vise zavisi od genetike, a manje od svih spoljasnjih, naucenih i stecenih stvari.

Samouverenost ne iskljucuje sumnju, tako da...ne veruj zenama do kraja, samouvereno znaju sta pricaju. :mrgreen:
Samopouzdanje (kad ga imas) ti kaze i - imas pravo da pogresis, da se predomislis, ignorises,...;)

Jesi li ti samouveren?

Samouverenost ne iskljucuje sumnju, tako da...ne veruj zenama do kraja, samouvereno znaju sta pricaju. :mrgreen:
Samopouzdanje (kad ga imas) ti kaze i - imas pravo da pogresis, da se predomislis, ignorises,...;)

Prava samouverenost dolazi iznutra, a ne spolja, to je dublja karakterna osobina, i ne moze da se stekne, u sustini.

Mozes da steknes samo neko povrsinsko osecanje sigurnosti kroz vece iskustvo , ali sustinska samouverenost se ne stice, skoro pa uopste; to ili imas ili nemas.

Pomenuo je sebe u odnosu na balet (ne obrnuto)...indisponiran, mozda mu ne stoji lepo suknjica. :lol:

Pravoj umetnosti ne treba nicije odobravanje, ona egzistira uprkos svemu.
ne nego baletane smatra pi.ckicama a ragbiste maco tipovima koji zasluzuju oreol
egzistira da,al vise kao tok koji zakaci u mimohodu odredjene ljude a ne planski,masovno
mozda je tako i bolje...

samovaznost,da
njaveca prepreka promeni precepcije,egocentricnost a u sirem kontekstu i covekocentricnost

Neko rece da je samovaznost preruseno samosazaljenje. Ima istine u tome.

Hraneci tako sebe hranis i parazita u sebi...ne svidja mi se pomisao da me podgojeni parazit kontrolise.

- - - - - - - - - -

ne nego baletane smatra pi.ckicama a ragbiste maco tipovima koji zasluzuju oreol
egzistira da,al vise kao tok koji zakaci u mimohodu odredjene ljude a ne planski,masovno
mozda je tako i bolje...
Oni koji je prepoznaju okrenu se za njom i poklone...do novog susreta.
Umetnost uglavnom nema vremena da trazi svoje "obozavaoce", nastane i ode za novom inspiracijom.

Neko rece da je samovaznost preruseno samosazaljenje. Ima istine u tome.

Hraneci tako sebe hranis i parazita u sebi...ne svidja mi se pomisao da me podgojeni parazit kontrolise.

- - - - - - - - - -

Oni koji je prepoznaju okrenu se za njom i poklone...do novog susreta.
onda si vec polushamanka:mrgreen:
novi susret se skracuje do ovisnosti o istoj ili bar iscekivanju....

Back