Samouslužne perionice - zabranjeno pranje motora automobila

U srbiji je zabranjeno pranje motora automobila na samouslužnim perionicama. Čak postoje i znakovi (otvorena hauba i čiča gliša puškira)

Evo me u španiji vozim seliku. Poklopac dekla je bio skroz odšrafljen i curelo ulje pa sam odlučio da operem motor. Stanem na pumpu i pitam oni kažu što da ne može naravno. Nisam jer mi treba sprej za čišćenje i par sati da se auto ohladi ne sme motor da bude vreo.

Zašto je u srbiji strogo zabranjeno a u evropi nije?!??
Ma i u Srbiji ti niko neće ništa, baš će da stoje pored tebe kad pereš kola.

Evo i ovde kod mene isto piše

IMG_20241011_115957.jpg

Nisam ranije na to obraćao pažnju. Ne bih ni sad da nisi postavio temu.

Ja to stalno viđam po beogradu ali eto u evropi toga nema pa sam i pitao na kasi. Kažu nema problema samo peri i uživaj. Uredno su imali i sprej za pranje motora na pumpi ali je meni bio skup :lol: pa sam kupio onaj za kočnice :lol:
Ma kako nema u evropi , svaka autopraona u euvropi koja je legalno napravljena ima i stoji ( ako je zabranjeno ispod haube pranje ). Tamo gdje nema zabrane slobodno Peri sve ispod haube , jer takva praona ima posebne Šahtove za odavanja ulja ili masnoće.

Mario jbt. na danasnje vreme da peres motor mora da si samoubica. OK ako i dalje vozis keca ili ladu, ali sve modernije rizikujes da napravis ogromnu stetu.
Što? Oprao sam bez ikakvih problema motor normalno zaštitio sam alternator i razvodnik. Bez puškiranja samo topla voda ispiranje. Pre toga dotegao poklopac dekla motora koji je neko skroz odšrafio. U martu je registracija ali ja to volim da sredim odmah čim vidim srahnje.

Back