Samoubistvo?

Nije rešenje. Iako su mnogi pametniji od nas shvatili da je život patnja(posebno ukoliko smo svesno Budni)..

Čitam sad knjigu od Patersona, i sedmo od 12 pravila se između ostalog bavi i ovom temom...

Ja sam kukavica. Volim sebe. Tako da ću vrlo vrlo tesko dići ruku na sebe. Pre ću se izgubiti pa opet pronaći...

Život je red nereda. Nažalost nekima su karte nered nereda i rešenje pronalaze u svačijem rezultatu svih karata - Smrti...

Postoji li period života gde ste ga ozbiljno razmatrali, možda i pokušali? Koji su razlozi i da li se kajete zbog toga?
Ne mogu to da uradim sam. Greota porodice. Ionako sam kljakav i u bolovima, a i zbog bolesti izgubim
posao, i sad moram opet da tražim. Ako odem, ženi i detetu ostaje dobra, penzija, a ako se zaposlim
samo ću da se mučim. no ako odem, onda će da mnogo pate, pa nisam sebičan zbog toga Č:P

Nisam razmišljao o tome. Vjerovatno neću ni do kraja života.

Nisam mogao odabrati da li ću živjeti, zašto da odaberem da život oduzmem?

Ma koliko teško nekad bilo i čovjeka navodilo na samoubistvo, mislim da je uvijek lakše i bolje tražiti rješenja za postojeće probleme.

Ne znaš hoćeš li već sutra kad se probudiš biti najsretniji čovjek na svijetu.

Život živjeti spontano do njegovog kraja i to je to. Truditi se svijetu ponuditi najbolju verziju sebe.

Back