Samoubistvo

Baby Yoda

Contributor
Poruka
21.753
Da li ste nekada bili u situaciji da imate nekoga bližnjeg ko je je izvršio samoubistvo? Da li ste imali prijatelja koji je lično vama rekao da će izvršiti samoubistvo, nebitno da li je to učinio ili nije. I na kraju, da li ste i vi sami pomišljali na samoubistvo.

• Podržavam
Reactions: DUH
Nemam prijatelje tog tipa, al moji prijatelji imaju prijatelja koji im je to rekao. E sad, koliko je to ozbiljno, ne znam, ali meni je pomisao o samoubistvu katarzicna, jer je neka vrata eskapizma, lako dostupnog bega od svega. Mene je misao o samoubistvu odrzala u zivotu zapravo, dala mi snagu da nastavim i sa manje straha uradim neke stvari. Da nema te mogucnosti koja mi s vremena na vreme protutnja kroz glavu i pruzi utehu, odavno bih se ubio verovatno.

Poslednja izmena:
Nemam prijatelje tog tipa, al moji prijatelji imaju prijatelja koji im je to rekao. E sad, koliko je to ozbiljno, ne znam, ali meni je pomisao o samoubistvu katarzicna, jer je neka vrata eskapizma, lako dostupnog bega od svega. Mene je misao o samoubistvu odrzala u zivotu zapravo, dala mi snagu da nastavim i sa manje straha uradim neke stvari. Da nema te mogucnosti koja mi s vremena na vreme protutnja kroz glavu i pruzi utehu, odavno bih se ubio ubio verovatno.
To je to, odlično objašnjeno. Kao neki plan B uvek i odlično funkcioniše.

Moja rodica se ubila prošle godine.Imala je sizofreniju..Ležala u bolnici i vratila se kuci.Ljudi mislili smirila se.Hiljadu simptoma..od tog da je posmatraju ljudi s tv pa jos da ne nabrajam.

Pa da, ovaj zivot cesto poredim sa lucidnin snom, a samoubistvo sa svesnim budjenjem iz njega. Dakle, svestan sam da sanjam, mogu da se probudim u svakom trenutku, ali zasto bih to uradio, kada mi je to svakako dostupno i u svakom momentu izvodivo, sigurica takoreci.
Pa da, vrlo slično razmišljam. I kad nije kao san i kad izgleda nerešivo I kad naiđem na zid, napred me tera opcija 'uvek mogu se ubijem I sve će ovo biti gotovo, sve će prestati'. Ja u stvari to samoubistvo samo odlažem nekih tridesetak godina i iskreno ne bi bilo prijatno da nemam taj izbor.

Pa da, vrlo slično razmišljam. I kad nije kao san i kad izgleda nerešivo I kad naiđem na zid, napred me tera opcija 'uvek mogu se ubijem I sve će ovo biti gotovo, sve će prestati'. Ja u stvari to samoubistvo samo odlažem nekih tridesetak godina i iskreno ne bi bilo prijatno da nemam taj izbor.

Upravo, to i jes paradoks, da nema mogucnosti samoubistva, ubio bih se mehehe

Al kad bi me neko napao, sto je najgore, mislim da bih se branio do poslednjeg atoma snage, posto mi ego ne bi podneo mogucnost da mi neko drugi oduzme zivot, jer "ko ce bre mene da zaustavlja", sto bi Dusko Krtola rekao, moj omiljeni mislilac 21. veka.
Pa naravno, nagon je to. Ja sam sa prvim simptomom aritmije pre par meseci otišla na detaljan sistematski pregled, dobila blagu terapiju koju redovno pijem, pazim na zdravlje koliko god mogu, ne ugrožavam svoj život glupostima i svima to savetujem. Al prija mi mogućnost da uvek imam izlaz.
Ja čak imam vrlo pažljivo razrađen plan koji nije nasilan, ne ugrožava nikog drugog, najmanje su moguće šanse neuspeha, vrlo je efikasno... Taj plan mi unosi spokoj.

Pa naravno, nagon je to. Ja sam sa prvim simptomom aritmije pre par meseci otišla na detaljan sistematski pregled, dobila blagu terapiju koju redovno pijem, pazim na zdravlje koliko god mogu, ne ugrožavam svoj život glupostima i svima to savetujem. Al prija mi mogućnost da uvek imam izlaz.
Ja čak imam vrlo pažljivo razrađen plan koji nije nasilan, ne ugrožava nikog drugog, najmanje su moguće šanse neuspeha, vrlo je efikasno... Taj plan mi unosi spokoj.

Uf, kod mene je isti slucaj sa bolestima, imam u zadnje vreme bas zajebanih problema za zdravlje vezanih i nekako me nervira ta mogucnost da bih mogao da umrem od srcke ili pucanja aneurizme ko neka cava, dizvines. Zeleo bih da riknem sa stilom i u duhu plemenitosti, dakle ili prefinjeno samoubistvo koje izaziva divljenje zbog nacina na koje je izvrseno ili zrtvovanjem za nekog ko mi je gotivan, al pozeljno je da bude neki spektakl, nesto...

Dodola odrzava zdravlje medenim srcima

Ja sam o tome govorio, i znas sta sam rekao. Pa ti proveri sta je tamo, ja cu da preskocim
Pa ti si napričao gomilu gluposti tamo i priču da ljudi u zavisnosti od ponašanja idu na različita mesta, dobro i loše. Ja verujem da nikakvo mesto ne postoji, nema ništa I nema veze šta si radio za života, ne naplaćuje ti niko ništa. Kad te nema, ništa više nisi nikom dužan. Ok, možda jesi dužan al te to ne dotiče, ne osećaš.
Ti vidiš smrt kao nastavak nečega ili početak drugog života koji si zaradio u zemaljskom životu. Ja smrt vidim kao olakšanje i kraj svega, gašenje mog malog univerzuma a život nastavlja da teče samo među živima.

• Podržavam
Reactions: DUH
E sada, ako bi čak i rešili da to uradite, kako bi ste to uradili? Recimo imate to najgore stanje, dosta vam je svega, ne želite da živite i sad se pitate, ok, kako to da uradim. Pa, šta bi ste uradili?

Back