Samoubistvo

Smrt je neminovnost, nije opcija,
čemu žurba ?

neko naprosto nema snage da se izdrži ceo put. zato mora da izmisli stanicu na kojoj će sići ako mu je život već nije izmislio.
a kakve strašne misli te nateraju da zaustaviš vozilo zvano život a ne da pospremiš malo po tom prevoznom sredstvu pre nego poželiš da ga napustiš trajno ne mogu ni da izmaštam.
razlozi su nepostojeći

Smrt je neminovnost, nije opcija,
čemu žurba ?

Meni tu nešto drugo nije jasno. Ako si već odlučio da se ubiješ, što ne povučeš još ljudi sa sobom? Mislim ako ćemo realno 99,9 posto samoubica ne podnosi ljude i ljudsku vrstu na neki način, ljudi su ih i doveli do stanja u kom se nalaze. Ja tu zauzimam nihilistički stav i umesto samoubistva predlažem "uništavanje do samouništenja". Znači, ako si već odlučio da se ubiješ, uradi to sa stilom pa kazni ljudsku vrstu usput, a ne da se pasivno povučeš u svoju ljušturu i obesiš o kvaku. U tom smislu cenim one likove iz Kolumbajna, oni su znali da će se ubiti, ali otišli su uz pompu i ostavili utisak na svet.

znate kako ja gledam na to
ljudi su u tim suicidalnim krizama zaslepljeni svojim bolom
samoubistva su rezultat tog slepila kada ne vidimo sve one divne stvari u našem život zbog kojih bi živeli
naša nadanja naši planovi naše mogućnosti
ljudi oko nas
grandiozne stvari oko nas

i onda umesto da osetimo zahvalnost prema svemu tome - bol nas ophrva i oslepi

te misli o samoubistvu prolaze kada shvatiš da bol može da utrne bez da oduzimaš sebi život!
treba naći snagu u sebi da se izboriš s tim bolom
taj bol je problem i problem je slepilo koje on izaziva

i još nešto
BORBA VREDI
ko se s tim bolom izbori život ga nagradi otvaranjem novih puteva
to tako ide verujte mi

Poslednja izmena:
Meni tu nešto drugo nije jasno. Ako si već odlučio da se ubiješ, što ne povučeš još ljudi sa sobom? Mislim ako ćemo realno 99,9 posto samoubica ne podnosi ljude i ljudsku vrstu na neki način, ljudi su ih i doveli do stanja u kom se nalaze. Ja tu zauzimam nihilistički stav i umesto samoubistva predlažem "uništavanje do samouništenja". Znači, ako si već odlučio da se ubiješ, uradi to sa stilom pa kazni ljudsku vrstu usput, a ne da se pasivno povučeš u svoju ljušturu i obesiš o kvaku. U tom smislu cenim one likove iz Kolumbajna, oni su znali da će se ubiti, ali otišli su uz pompu i ostavili utisak na svet.

Da li si poznavao nekoga ko je izvršio samoubistvo?

Ne verujem.

Sve i nekako, ali ovi sa ponovljenim pokušajima su stvarno smehostresni.
Ono, kao, aj što ne znaš da živiš, nego nisi u stanju ni k'o čovek da se ubiješ.

Sad se setih onog priloga kod Bećkovičke, kad je čovek u špicu, po nekoj vrućinčini, stajao na mostu u želji da skoči sa istog, a ljudi, putnici namernici zarobljeni u blokadi na mostu ne svojom voljom, komentarisali u fazonu - "pa neka skoči više". Tada sam bila zgrožena tim izjavama, sad ih u potpunosti razumem. :ok:

Ti, sto "ne znaju da se ubiju" na kraju se ipak ubiju, samo im dajte vreme.
Jeste da su neki od njih "tragaci za paznjom i to im je alarm za - pogledaj me, potrebna mi je pomoc, uradi nesto, zelim paznju", ali ako mi kao drustvo i okolina ne odreagujemo na to, budi sigurna da ce se ubiti, akd tad.

Zdravom coveku jednostavno to nije ni na kraj pameti ni da pomisli a kamoli da pokusa, cak i da se radi i o glumi, zato sto je u zdravom telu, ta misao totalno kontradiktorna sa celom poentom i svrhom postojanja coveka - a to je zivljenje, zadovoljavanje potreba i dalja distribucija i cuvanje DNK lanca, koji treba da ostane besmrtan i da pokusa da se adaptira uslovima spoljasnje sredine u buducnosti.

Da li si poznavao nekoga ko je izvršio samoubistvo?

Ne verujem.

ja sam poznavala dvojicu brace
oba se ubila u par godina ali kao stariji
vazili su za vesele ljude, stalno zbijali sale..
medjutim kraci period pred samoubistvo su se povukli
obesili su se u sumi

- - - - - - - - - -

takodje i zenu koja je pokusala da se ubije lekovima a jedan od roditelja joj je izvrsio samoubistvo kad je bila mala
ona je ceo zivot depresivna

Poslednja izmena:
ja sam poznavala dvojicu brace
oba se ubila u par godina ali kao stariji
vazili su za vesele ljude, stalno zbijali sale..
medjutim kraci period pred samoubistvo su se povukli
obesili su se u sumi

- - - - - - - - - -

takodje i zenu koja je pokusala da se ubije lekovima a jedan od roditelja joj je izvrsio samoubistvo kad je bila mala
ona je ceo zivot depresivna

I ja isto nekoliko njih. Dvojica do kratkog perioda neposredno pre bili veseli, dobri, čak omiljeni ljudi.

Daleko od toga da su nisu podnosili ljude i celu vrstu.

A devojka koju sam poznavala je delovala da je najstabilnija osoba koju sam poznavala.

:(:(:(

Samoubistvo je kada se čovijek svjesno ubije.

Ubistvo je kada čovijeka ubije neko drugi.

Ali kako da okarakterišemo prirodnu smrt, je li to na neki način polusamoubistvo tj. kada čovijeka ubije sopstveno tijelo tako što kaže "dajem otkaz", a svijest bi htjela da opstane još?

Sve i nekako, ali ovi sa ponovljenim pokušajima su stvarno smehostresni.
Ono, kao, aj što ne znaš da živiš, nego nisi u stanju ni k'o čovek da se ubiješ.

Sad se setih onog priloga kod Bećkovičke, kad je čovek u špicu, po nekoj vrućinčini, stajao na mostu u želji da skoči sa istog, a ljudi, putnici namernici zarobljeni u blokadi na mostu ne svojom voljom, komentarisali u fazonu - "pa neka skoči više". Tada sam bila zgrožena tim izjavama, sad ih u potpunosti razumem. :ok:

To samo znaci da si dosla u fazu kada je u tebi nestalo empatije.

Back