момоа
Stara legenda
- Poruka
- 78.843
Što reče onaj klinac u filmu "What about Bob": zar nije svejedno hoću li umreti sad ili za 70 godina? Ta recenica me je bacila u ozbiljnu depru
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Smrt je neminovnost, nije opcija,
čemu žurba ?
Smrt je neminovnost, nije opcija,
čemu žurba ?
Meni tu nešto drugo nije jasno. Ako si već odlučio da se ubiješ, što ne povučeš još ljudi sa sobom? Mislim ako ćemo realno 99,9 posto samoubica ne podnosi ljude i ljudsku vrstu na neki način, ljudi su ih i doveli do stanja u kom se nalaze. Ja tu zauzimam nihilistički stav i umesto samoubistva predlažem "uništavanje do samouništenja". Znači, ako si već odlučio da se ubiješ, uradi to sa stilom pa kazni ljudsku vrstu usput, a ne da se pasivno povučeš u svoju ljušturu i obesiš o kvaku. U tom smislu cenim one likove iz Kolumbajna, oni su znali da će se ubiti, ali otišli su uz pompu i ostavili utisak na svet.
Da li si poznavao nekoga ko je izvršio samoubistvo?
Ne verujem.
ja sam poznavala dvojicu brace
oba se ubila u par godina ali kao stariji
vazili su za vesele ljude, stalno zbijali sale..
medjutim kraci period pred samoubistvo su se povukli
obesili su se u sumi
- - - - - - - - - -
takodje i zenu koja je pokusala da se ubije lekovima a jedan od roditelja joj je izvrsio samoubistvo kad je bila mala
ona je ceo zivot depresivna
Sve i nekako, ali ovi sa ponovljenim pokušajima su stvarno smehostresni.
Ono, kao, aj što ne znaš da živiš, nego nisi u stanju ni k'o čovek da se ubiješ.
Sad se setih onog priloga kod Bećkovičke, kad je čovek u špicu, po nekoj vrućinčini, stajao na mostu u želji da skoči sa istog, a ljudi, putnici namernici zarobljeni u blokadi na mostu ne svojom voljom, komentarisali u fazonu - "pa neka skoči više". Tada sam bila zgrožena tim izjavama, sad ih u potpunosti razumem.![]()
To samo znaci da si dosla u fazu kada je u tebi nestalo empatije.
Hm, pa ne.. To znači da sam počela više da saosećam sa onima koji su odlučili da žive.
Mozes to tako pred sobom da predatavis, ali opet ovom izjavom samo si jos vise potvrdila.