qqjay
Domaćin
- Poruka
- 3.568
Dobro, priznajem da previse osudjujem, ali takav utisak sam stekao...
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Slozena tema, ali verovatno taj covek ne vidi vise izlaza osim samoubistva. Primera radi duguje 20 000 eur, uzeli mu stan, posla nema, ne gine mu zatvor, a i kad to odradi nema gde da nadje posao, nema ko da ga primi i jednostavo mu u glavi pukne.
To je za mene samoubistvo iz gluposti i ne uzimam za ozbiljno. Kada se zaduzivao nije mislio o buducnosti. Takvi i treba da se ubiju da ne bi prljali ruke ljudi od kojih su uzeli pare.![]()
To sto rekoste ti i ova cica nema veze sa vezom.
Ljudi cesto sebi oduzimaju zivot zbog casti, verovatno i najcesci razlog samoubistva. I danas postoje zemlje gde je cast vrednija od zivota, te se oduzima zivot da bi se sacuvala cast. Tu su razne bolesti posle kojih covek vise ne vidi nikakav smisao u svom postojanju. Cak i oni koji su ubiju zbog ekonomskih problema to rade zbog ponosa i casti, jer ne vide smisao u zivotu ako smatraju da takav zivot nije dostojan coveka.
To sto je neko imao tezak zivot nema veze sa samoubistvom, jer najmanja je stopa samoubistva u zemljama koje su najteze za zivljenje. Ljudi koji u ranoj mladosti pregrme mnogo toga sa manje emotivnosti i stresa dozivljavaju nove poraze i probleme. Ne postoji jasan sablon koji nam moze reci ko je potencijalni samoubica, onaj ko za sebe misli da je nesalomljiv jako se vara, jer svako od nas ima tacku na kojoj se lomi.
Kakve casti? To moze da bude u nekim primitvnim drustvima. U neko zapadnom drustvu samoubistvo nema veze sa cascu, a posebno nema veze u Srbiji i na Balkanu, jer ovde ljudi nemaju obraza. Moze da se prepozna potencijalni samoubica i to se jednostavno vidi, ako imas dovoljno iskustva i prepoznajes ljude. Pre par godina je bio crtani film "Erik pod stresom" na B92, e, to je primer coveka potencijalnog samoubice. TpTo sto si rekao da neko zbog casti oduzima zivot sebi je potpuno bezveze, pa u Japanu se ljudi ubijaju za sitnice, a ovde neko ako nekog nije zavrnuo misli da je promasio zivot.![]()
Ne znam za društvenu stranu, ali ti u dugovima se ubijaju od sramote i straha, ovi iz ljubavi jer su glupi... mada ni jednih ni drugih ne sretoh, samo čitao o takvima. Meni bliska osoba se ubila jer joj je skora smrt bila neizbežna, i nije mogla da živi sa bolešću (i još nekoliko takvih sam poznavao). Neko drugi koga znam se ubio jer se ceo njegov svet, svako koga je znao okrenuo protivu njega, izmanipulisani od strane treće osobe, i nije se mogao sabrati. Još jedan primer, život je okončan nakon što je osoba ispunila sve što se od nje očekivalo u životu, i nije mogla pomiriti se sa tim da živi tuđe želje, a svoje nema. I još jedan sličan, postigla je sve što je sebi zacrtala, uz veliku ličnu žrtvu, i više nije imala razloga da ide dalje... Ponekad se pitam da li svi nosimo sa sobom neke svoje depresije i potreban je samo okidač da se odlučimo na taj korak (ili da ne odlučimo da napravimo korak dalje u svom životu, zavisi kako se gleda). Kao da nam u glavama stalno ključa i čeka da iskipi.Znamo da samoubistvo sa društvene strane rade ljudi u dugovima ili nesrećna ljubav, ali bi hteo da znam šta se to mora zbivati u glavi čoveka, kad odluči da sam sebi oduzme život...
Pa zavisi. S jedne strane su hrabri, jer su uspeli da isteraju svoju zamisao do kraja, a opet sa druge su kukavice jer se ne bore dovoljno kako bi rešili probleme.Samoubice sigurno imaju neki problem u glavi. Ali ja ipak mislim da su to hrabri ljudi (neslažem se sa mišljenjem da je to kukavičluk). Treba biti mnogo hrabar da oduzmeš sebi život, i mnogo verovati u boga, tj da napuštaš ovaj svet pun nepravde i raznih razočarenja, da bi otišao u tamo neki nov svet na nebu![]()
Samoubice sigurno imaju neki problem u glavi. Ali ja ipak mislim da su to hrabri ljudi (neslažem se sa mišljenjem da je to kukavičluk). Treba biti mnogo hrabar da oduzmeš sebi život, i mnogo verovati u boga, tj da napuštaš ovaj svet pun nepravde i raznih razočarenja, da bi otišao u tamo neki nov svet na nebu![]()
Kakve casti? To moze da bude u nekim primitvnim drustvima. U neko zapadnom drustvu samoubistvo nema veze sa cascu, a posebno nema veze u Srbiji i na Balkanu, jer ovde ljudi nemaju obraza. Moze da se prepozna potencijalni samoubica i to se jednostavno vidi, ako imas dovoljno iskustva i prepoznajes ljude. Pre par godina je bio crtani film "Erik pod stresom" na B92, e, to je primer coveka potencijalnog samoubice. TpTo sto si rekao da neko zbog casti oduzima zivot sebi je potpuno bezveze, pa u Japanu se ljudi ubijaju za sitnice, a ovde neko ako nekog nije zavrnuo misli da je promasio zivot
Nisu svi ljudi koji su počinili suicid mentalno oboleli! Mnogi,potpuno mentalno zdravi,svesni da imaju samo taj jedan život,digli su ruku na sebe....hrabrost je to! I sigurno nisu motivisani hirom već beznadjem.Nažalost,toliko smo navikli na samoubistva,dodje nam kao normalna svakodnevna vestSamoubice sigurno imaju neki problem u glavi. Ali ja ipak mislim da su to hrabri ljudi (neslažem se sa mišljenjem da je to kukavičluk). Treba biti mnogo hrabar da oduzmeš sebi život, i mnogo verovati u boga, tj da napuštaš ovaj svet pun nepravde i raznih razočarenja, da bi otišao u tamo neki nov svet na nebu![]()
Sad ispade Japan primitivno drustvo jer se tamo desavaju samoubistva zbog casti. Svako ko se ubio zbog ekonomsko-socijalnih problema uradio je to iz casti, fukara se ne bi sekirala oko toga, jer je takvima bitno samo da su zivi, nije bitno na koji nacin se zivi zivot. Malo ko bi se ubio da je imao neki drugi izlaz, nije to lako razumeti, jer covek dok nesto ne dozivi ne moze znati kako je to, nije isto razmisljati o necemu i doziveti to.
Ma na osnovu cega ces propoznati potencijalnog samoubicu, otac od mog drugara se obesio, nije ostavio ni oprostajnu poruku, nista, danas je sinom igrao fudbala sutradan se obesio, posle tog dogadjaja svi su se pravili pametni i pricali kako su primecivali da sa covekom nije nesto u redu, ali ko bi kao znao da ce bas tako daleko da ode . Poznajem takodjer i jednu jako pesimisticnu osobu, kojoj je svaki dan crnjak, ne vredi se ziveti, konstantno crne misli i evo vec godinama samo tako prica, kada bi je neko prvi put video pomislio bi kako ce se sutra ubiti.
Bez obzira na visok tehnoloski razvoj Japan i Kina su i dalje pod uticajem primitivne tradicije. Ako si bio u Japanu mogao si da vidis jedan savremni deo i tradicionalni deo. To je ono sto njih koci u emancipaciji.
Taj otac tvog druga nije bio egzibicionista i nije zeleo da nekom natrljava na nos krivicu i sl. nekim bezveznim oprostajinim pismom. Moze da se prepozna, ali ne mora da se prepozna svako.![]()
Samoubice sigurno imaju neki problem u glavi. Ali ja ipak mislim da su to hrabri ljudi (neslažem se sa mišljenjem da je to kukavičluk). Treba biti mnogo hrabar da oduzmeš sebi život, i mnogo verovati u boga, tj da napuštaš ovaj svet pun nepravde i raznih razočarenja, da bi otišao u tamo neki nov svet na nebu![]()