kanarinka
Elita
- Poruka
- 16.443
е утешила си је.
е сад ће мирно да спава кад јој кажу да јој отац био луд.
неопходно је с неким поделити ал не са било ким...
Postavljacica teme i nije tu radi utehe,koliko sam ja shvatila.Depresija jeste bolest nervnog rastrojstva koju ti nazivas ludilom,sto je pogrdan izraz i ne definise to stanje.Dala joj je odlican savet da barem pokusa da pomogne prijateljici da je ne obuzme osecaj krivice za ocevo samoubistvo,jer taj cin koliko god da je lican za onog ko ga izvrsi,toliko ostavlja trag na porodicu koja biva etiketirana kao kuca samoubica.Imam ja u mojoj ulici slican slucaj,svi beze od cerki ko da su sugave i ni jedna se nije udala,a vec su u poodmaklim godinama.
Sto se teme tice,ko sto neko rece bila je slicna tema sa pitanjem,je l to hrabar i kukavicki cin.Nije to tako prosto,da bi se generalizovalo.Uglavnom koliko je meni poznato niko se nije ubio da pre toga nije pretio da ce to uciniti.Dakle,ti ljudi traze pomoc,jer se osecaju beznadezno u nekoj svojoj zivotnoj situaciji,i bezmalo se ponasaju poput skorpiona koji se samoubije ako ga stavite u krug vatre.Sta je za koga pojam-priteran uz cosak je diskutabilno i personalno,neko zbog bankrota,neko zbog gubitka najmilijih,mada zbog bilo koje vrste ljubavi(detetove,suprotnog pola ili neke trece)su retke,i uglavnom su cin kada se nema novca.Srbija je neuredjena povrsina skupa ljudi-ne mogu reci drzava jer ona je uredjena-tako da ocekujem u predstojecoj krizi navalu samoubistava.