Samoubistvo

Halo,

Za samoubistvo se gleda 8.kuca (kuca smrti, normalno), vladar 8.kuce u 1.kuci, vladar ascendenta u 8.kuci, vladar 1. i 8.kuce u aspektu a gleda se in 4.kuca, kao kraj zivota.
Osim toga gleda se vladar suncanog znaka i vladar ascendenta: u kakvom su aspektu.

Ja sam studirala mnogo tih karti od ljudi koji su se ubili. To mi je kao nekakav poseban "HOBBY"!

Ima mnogo ljudi koji pokusaju samoubistvo vise puta u zivotu i ostanu zivi (netko ih resi) a drugi pokusaju jednom i "uspe" im.

Vrlo bitna stvar ovde je faktor slobodne volje, pošto je to ono što odvaja samoubistvo od nekog drugog načina smrti. Dakle, Uran i sl. moraju biti u vezi sa ostalim pokazateljima (8. kuća itd).

Halo,

Za samoubistvo se gleda 8.kuca (kuca smrti, normalno), vladar 8.kuce u 1.kuci, vladar ascendenta u 8.kuci, vladar 1. i 8.kuce u aspektu a gleda se in 4.kuca, kao kraj zivota.
Osim toga gleda se vladar suncanog znaka i vladar ascendenta: u kakvom su aspektu.

Ja sam studirala mnogo tih karti od ljudi koji su se ubili. To mi je kao nekakav poseban "HOBBY"!

Ima mnogo ljudi koji pokusaju samoubistvo vise puta u zivotu i ostanu zivi (netko ih resi) a drugi pokusaju jednom i "uspe" im.

Poseban hobi, kao meni avio nesrece:)
Uran opozicija Ac

Poticaj samoubistva nije nikada normalan izbor, niti prirodan nagon.

Vecinom je to "aktivacija" programa za samo unistenje. Program koji je usadjen od strane nekog, manipulatora.
(spolja je nasilno nametnuna ta mogucnost, aktivacije za samo-unistenje)

A moze biti i preteran osecaj manje vrednosti, koji potice iz traumaticnih dogadjaja, bilo iz detinjstva ili iz kasnije.
Uglavnom, to je manjak slobodne volje date osobe. I prezuima nad njom moc nekog traumaticnog dogadjaja,
te se oseca ili bezvrednom toliko da nema volje da zivi, ili jednostavno je teraju iracionalni osecaji na samo-unistenje.

A opet.. :D neznam kako je to povezano sa kucicama i brojkama. To je vas posao.. ;)

Meni je hobi da znam i posmatram kako funkcionise um, ljudski i alien um, pa cak i Bozji um. :)

Vrlo bitna stvar ovde je faktor slobodne volje, pošto je to ono što odvaja samoubistvo od nekog drugog načina smrti. Dakle, Uran i sl. moraju biti u vezi sa ostalim pokazateljima (8. kuća itd).

E sad je pitanje dal je taj sto se ubio imao jacu volju kad je resio da se ubije, od onog sto je hteo pa nije dovoljnu volju, ili je ovaj sto se ubio imao slabu volju da se bori sa zivotom, pa onda, onaj sto se nije ubio, ima jacu volju da izdrzi da se ne ubije, i ima volju da pokusa da nastavi da se bori. Ko je tu jace volje? Jel' sam uspela da vas zbunim? :lol:
Sabe sam zbunila, ja vise ne znam ni sta pricam ( kucam).

Nisi :plez:
Mada nekad je teze ziveti i preziveti, nego skociti u reku ili sta vec

Haa, ha :rotf:
I ja mislim tako ali je to pomalo i filozovsko ( dal je starija koka ili jaje) pitanje oko koga bi se ljudi mogli raspravljati satima i ne bi dosli do zakljucka. Sta je dokaz karaktera.
Ali jedno je sigurno, da onaj ko ima lose Sunce u izgonu ili padu sa losim aspektima ima manje volje za zivotom. ( Sunce - zivot, vitalnost, unutrasnja snaga)
Jer sam ja sad odgovorila na sopstvenu zagonetku? :otkacio:

Sto se tice samoubistva: jedne osobe su u depresiji i ne znaju sta rade. Takva osoba sa lakocom moze skociti sa mosta, jer u stvari nije svesna svega toga.

Drugi kojima je um jos uvek bistar a bolesni su i nitko im ne pomaze, uzet ce tablete za spavanje (najlakse) i zaspati.

Dok god covek trezno misli tesko se odluci da napravi samoubistvo. Pokusa sve moguce, da se resi iz lose situacije.

p.s. "Lepa tema"!

@Antonina moje sunasce je u padu (vaga) i lose je aspektovano:confused::sad2:

Ma nije to aspekt za dizanje ruke na sebe , vec je to pokazatelj da osoba nema volje da se bori ni sa cim u zivotu: sa bolestima zavisnosti ako upade u to, sa skinanjem kilaze ako je ogromna, sa rakidom / rastavom od osobe koja je povredjuje, sa reci NE ljudima kad to treba. Taj je aspek je slabost karaktera ako drugi aspekti ne govore suprotno pogotovu dispozitor takvog Sunca. A ako je on pak jak osoba se jednog dana trgne i kaze SAD JE DOSTA! ;)

Sklonost ka samoubistvu se obično očitava u nasilim malefičnim aflikacijama prema jednom ili oba Svetla (Sunce i Mesec) vladaru treće kuće, često je to upravo Merkur, dok Saturn po pravilu nemlosrdno tuče po drugim planetama, dok je Jupiter loše položen u Saturnovim znacima ili u lošem aspektu prema samome Saturnu. Glavni aflikator u slučajevima samoubistva je Uran. Promenjljivi znaci su najčešće na Ascedentu. Neptun je u vezi sa osmom kućom (ili se nalazi u njoj aflikovan, ili je njen vladar, ili aflikuje planete u osmoj). Najčešće pogođena područja su oko 15 stepena kardinalnih znakova (ti stepeni su aktivni kod ubijenih ljudi uopšte), oko 25 stepena fiksnih znakova a značajno violentno područje je i oko 26 stepena promenjljivih znakova.

Ispod nicka ti piše "početnik" a ovaj tekst ako je tvoj sigurno nije tekst početnika, sinteza je sasvim pristojna, obuhvatio si sve faktore koji utiču.....

Čemu to? Normalne osobe se ne ubijaju...
Ovo nije tačno, prijatelj lekar mi je rekao da 50% samoubistva učine baš normalni ljudi i naravno 50% psihički labilni.... Osim toga ne postoji definicija normalnog čoveka oko koje bi se svi složili, kada čovek padne na život ispod dostojanstva čoveka, kao penzioneri 90-tih, mnogi bi se odlučili na taj korak a tako je i bilo....

Elle,
Koliko ja znam, dve glumice su pokušale da se ubiju (x-puta) zbog ljubavnih problema i još su uvek žive.
Drugi pokušaju jednom i "uspe" im!
Iz iskustva znam, da čak ni tu nema slobodne volje. Sve je stvar sudbine.
B.

Šta se tiče samoubistva, natalne karte Fride Kahlo, meksičke slikarke i Vincenta van Gogh-a, holandskog slikara, pokazuju da će se te osobe jednog dana ubiti.
Kada, to može da pokaže Solar, Sekundarne Progresije a najmanje Tranziti.

B.

Back