ZASTO NENAD CANAK I LSV IMAJU TAKO MALU PODRSKU U VOJVODINI?

vilaraviojla

Domaćin
Poruka
3.317
LSV je autenticna vojvodjanska stranka i to najjaca. Postoji vise od 20 godina a njen lider Nenad Canak se jos duze bavi politikom. Zalaze se za sto vecu autonomiju Vojovodine u odnosu na ostali deo Srbije!

I pored svega toga LSV je na proslim izborima za pokrajinsku skupstinu osvojio samo nesto vise od 8% glasova a za skupstinu Novog Sada jedva nesto vise od 9% glasova! Nenad Canak i LSV se nadaju da ce ove godine uspeti da dobiju nesto vise od 10% glasova tj. oko 12.

Zasto tako mali broj vojvodjanskih biraca veruje Nenadu Canku i LSV?

Sta je to sto ljude odbija od njih?

U cemu je problem?

Па у Чанку је проблем. Срби му не верују да је Србин, а остали да није. Предебео је, што асоцира на обесност, па му је тешко веровати када прича о немаштини. Нема корене у Војводини, па је неубедљив као Војвођанин.

Па у Чанку је проблем. Срби му не верују да је Србин, а остали да није. Предебео је, што асоцира на обесност, па му је тешко веровати када прича о немаштини. Нема корене у Војводини, па је неубедљив као Војвођанин.

Mislite li da bi LSV imala vecu podrsku biraca, kada bi recimo smenila Canka?

Ja mislim da ne bi i da bi imala jos manju podrsku i pala ispod cenzusa!

Poslednja izmena:
Објективно Срби не желе никакву сепаратистичку политику, ни емотивно, нити рационално јер ризик тога превазилази сваку добит.
А Мађари гласају за своје странке, што је сасвим за очекивати и ОК је, док су остали минорни.
Осим тога Чанак је витез прљавих руку, лика и мисли.
А и није неки витез...мсм ко је икада крме произвео у витеза?

Mislit li da bi LSV imala vecu podrsku biraca, kada bi recimo smenila Canka?

Ja mislim da ne bi i da bi imala jos manju podrsku i pala ispod cenzusa!

Па јасно. Мађар, све и да је аутономаш, гласаће за мађарску партију. Хрват за хрватску. Тај ЛСВ је очигледно једна интересна група, која се одржава на површини баш захваљујући сензацијама. То не може да траје вечно.

Зато што Чанак није домицилни Војвођанин , а босанци свакако нећеду за њих да гласају.

Dobro, recimo da je tako, mada se ne slazem sa Vama! Ali kako onda objasniti to, da je LSV cak i tako slaba ipak najjaca autenticna vojvodjanska stranka a da ostale autenticne vojvodjanske stranke nemogu da skupe ni 5% glasova i da predju cenzus i to sve zajedno (izuzimajuci stranke nacionalnih manjina), naravno!?

Dobro, recimo da je tako, mada se ne slazem sa Vama! Ali kako onda objasniti to, da je LSV cak i tako slaba ipak najjaca autenticna vojvodjanska stranka a da ostale autenticne vojvodjanske stranke nemogu da skupe ni 5% glasova i da predju cenzus i to sve zajedno (izuzimajuci stranke nacionalnih manjina), naravno!?

Баш због тога што немају ни а од аутентичности.

Највише ЛСВ-оваца је из мешовитих бракова.
Најбоље је да се та партија зове -партија мешовитих бракова(ПМБ)
То су људи којима је најлакше да свој идентитет уклопе у тај неки нови војвођанерски.
Од 10 људи које знам да су у ЛСВ-у 9 је из мешовитих бракова, а онај један је чист Маџар.
Маџара иначе има и у Томистима па и у радикалцима.
У Војводини има доста мешовитих бракова, али немају сви ти људи кризу идентитета.
Тако да се та странка још може звати и Странка Са Кризом Идентитета (ССКИ) , или странка кризера.
Приде све су то људи из породица које су во времја онога комунистичког имали функције и добро живели, тако да се та странка може звати још и титовашка странка (ТС) .
Све у свему то је један морални отпад.

То су људи којима је најлакше да свој идентитет уклопе у тај неки нови војвођанерски.
Од 10 људи које знам да су у ЛСВ-у 9 је из мешовитих бракова, а онај један је чист Маџар.
У Војводини има доста мешовитих бракова, али немају сви ти људи кризу идентитета.
Тако да се та странка још може звати и Странка Са Кризом Идентитета (ССКИ) , или странка кризера.
Приде све су то људи из породица које су во времја онога комунистичког имали функције и добро живели, тако да се та странка може звати још и титовашка странка (ТС) .
:klap:

Баш због тога што немају ни а од аутентичности.

U redu, mozda oni nemaju ali postoje neke druge koje su sigurno autenticne vojvodjanske stranke a nemaju skoro nikakvu podrsku u vojvodjansmom birackom telu, ne mogu da predju cenzus pa su sa svojim rezultatima cak i u okviru statisticke greske! Kako onda objasniti to?

Imam ja odgovor ali me interesuje i vase misljenje a posebno misljenje simpatizera Nenada Canka i LSV!

U redu, mozda oni nemaju ali postoje neke druge koje su sigurno autenticne vojvodjanske stranke a nemaju skoro nikakvu podrsku u vojvodjansmom birackom telu, ne mogu da predju cenzus pa su sa svojim rezultatima cak i u okviru statisticke greske! Kako onda objasniti to?

Imam ja odgovor ali me interesuje i vase misljenje a posebno misljenje simpatizera Nenada Canka i LSV!

Људи гласају за велике странке. Неће да гласају за било кога само зато што су из Војводине. Да се осећају незаступљеним, гласали би за неког другог, па тако и за Чанка.

Samostalnu Vojvodinu želi 5% Novosađana

Gotovo polovina građana Vojvodine podržava njen sadašnji status, dok se deset odsto zalaže za to da aktuelna pokrajina bude republika ili čak država, pokazalo je istraživanje agencije Skan.

Direktorka agencije Milka Puzigaća kaže da se 4,3 odsto ispitanih građana izjasnilo da se zalaže za samostalnost Vojvodine, a 4,3 odsto za republiku. U ranijim istraživanjima Skana broj onih koji se izjašnjavao za samostalnost pokrajine bio je jedan do dva odsto.

Za autonomiju po modelu Ustava bivše SFRJ iz 1974. je oko 17 procenata ispitanika, gotovo koliko i onih koji veruju da Vojvodina treba da ima veću autonomiju nego danas, a manju nego što je bila ona iz 1974. godine. Šest odsto ispitanika smatra da Vojvodini treba ukinuti svaku autonomiju.

Istraživanje je rađeno u periodu od 30. novembra do 9. decembra na teritoriji Novog Sada, na uzorku od 1.582 ispitanika.

http://www.021.rs/Novi-Sad/Vesti/Samostalnu-Vojvodinu-zeli-5-Novosadana.html

Poslednja izmena od moderatora:
Објективно Срби не желе никакву сепаратистичку политику, ни емотивно, нити рационално јер ризик тога превазилази сваку добит.
А Мађари гласају за своје странке, што је сасвим за очекивати и ОК је, док су остали минорни.
Осим тога Чанак је витез прљавих руку, лика и мисли.
А и није неки витез...мсм ко је икада крме произвео у витеза?

Tačno...

I ovo je tačno...

Gde je onaj dzaomini ,da objasni tu neshvatljivu falinku....:D

Mozda je otisao da kontaktira centralu za misljenje i savet, mozda po instrukcije od Aleksandre Jerkov (one sto je pokazala da nema pojma o istoriji i javno se obrukala). Ili mozda se sa svojim istomisljenicima sprema da napdne temu spamovanjem i smajlicima kao njegovim i njihovim najjacim argumentima, sto i inace cesto radi na temama koje ga iritiraju!

Back