- Poruka
- 51.556
Dokazujem referencama i znanjem. Kazem radila sam tu i tu, oni pozovu sefa pitaju kakav sam radnik bila..nisi cuo za to? Reference imam i online..pokazem sta sam radila. Znanje provale nakon intervjua, ako ga neko kompetentan radi...ali kapiram, lakse je reci nemoguce je to u Srbiji i gotovo.
- - - - - - - - - -
Smesno mi je stvarno, sto ne znam sta vam nije jasno..par nas reklo da moze vi pricate ne moze..ok, vi mozda ne mozete. Mnogi mogu. To je to. Nema tu jedne apsolutne istine za sve, nego jos ce ispasti da lazemo...
Dokazuješ kad dođeš do intervjua za posao. Ali da bi te uopšte uzeli u razmatranje i pozvali na razgovor moraš dokazati koliko staža imaš ( ako je to uslov naravno ). Ne nije nemoguće u Srbiji. Samo svi savršeno znamo da samo znanje i škola ne znače ništa u ogromnom broju slučajeva. Lijepo je to što si ti imala sreće. Ali znam ih kolko hoćeš koji jednostavno nikad nisu dobili šansu da dokažu šta znaju. Odnosno čekaju je godinama. Ne misli niko da lažeš. Prije bi e reklo da nisi svjesna realnost po pitanju zapošljavanja.