samostalnost

DeeLite

Zaslužan član
Poruka
141.914
koliko si samostalna da saopštiš partneru da aj recimo u 23h ideš sa drugaricama na piće...? kafa, viski, to je sad nebitno...bitan je izlazak u sitne sate...
misim "samostalna"...možda je to malo nesrećan izraz za ono što bi vas želeo pitat, al nadam se da kontate šta vas želim pitat...i nije mi pao prikladiniji za ovo...
znaš ono...recimo partner ti se ne složi da u te sate izlaziš po gradovima...
kako ti reaguješ...? da li ga ubeđuješ, ili pak nabusita ostaneš kući i duriš se i započinješ svađu, da li se uopšće buniš protiv njegovog mišljenja...?
da li uopće čekaš od partnera odobrenje, misim naravno da ne čekaš, al štaznam možda ima neka koja čeka odobrenje...i ako partner kaže nemože, onda nema izlazka...pa bi bilo lepo da se javi ako uopće postoji taka...
naravno povod je ona tema i komentar jedne forumaljke...takođe, razvedene, babadevojke i ostale bez partnera bi voleo da mi ne pametuju...
hvala...

Ne bih cekala odobrenje, ali bih svakako pomenula svoj plan. Kada zivite zajedno to je normalno. Kao sto ni meni ne bi smetao njegov socijalni zivot, ne bi smeo njemu ni moj. Kao sto je lepo imati zajednicko drustvo, pozeljno je imati i samo svoje prijatelje. Pa ako smo u vezi, nismo mrtvi...
Posto sam trenutno u nekom cudnom "odnosu", sloboda kretanja je jedino sto ga jos cini podnosljivim.

Ne čekam odobrenje jer to ne postoji, nismo mala deca, ali očekujem saglasnost jer ne volim da radim nešto što se njemu ne dopada. I obrnuto.
E za izlaske sa drugaricama u mom gradu nema problema. Ali čim pomenem da bih da odem do BG-a ili ne daj Bože negde dalje, tu počinje brundanje, a ja ne volim brundanje.
Onda se malo ubeđujemo, ja UVEK popustim jer ne volim rasprave, pustim da to odstoji pa posle nekog vremena opet pokrenem temu. I napadam ispotiha dok ne dobijem to što želim. Doduše, nekad prođu godine, ali ko čeka - dočeka!

Najgora stvar za koju sam najduže čekala saglasnost jeste da otputujem bez njega na par dana poslom. Nakon 8 godina zajedničkog života konačno je kiselo rekao - dobro.
I pokušala sam da se opustim i lepo provedem, ali nisam mogla da izbacim iz glave to njegovo kiselo "dobro". I nikako ne kapiram u čemu je fora. Mislim da ne dajem povod da bude ljubomoran, ali nikako ne može da svari da ne spavam kući. Kao da ne mogu da mu nabijem rogove i u radno vreme dok sam na terenu. Tu tek imam mogućnosti, a ja sam dobra devojka i on to zna, pa ipak ljubomoriše. :(

Aj' ti meni reci Dee, u čemu je fora?

ne znam... davno smo ustanovili da nije potrebno da izadje/m nocu bez mene/njega i da napravi/m sranje, to moze/mogu i preko dana :mrgreen: tako da izlazi ko kad i s kim zeli, uglavnom zajedno, ali kad meni dodje npr drugarica u goste par dana naravno da cemo jedne veceri bar da izadjemo same... ili izadjemo zajedno, pa se on vrati kuci posle par pica ili ode negde drugde sa prijateljima... kakve crne dozvole i odobrenja, to mi je klinacki bas :neutral:

Pa vidis, strasno mi je glupo da stanem ispred njega i da ga pitam "jel, mogu ja sutra da izadjem sa drugaricama"
Kada sam izlazila, a da napomenem, da je to bilo jednom u 3-4 meseca, saopstila bih mu lepo gde idem i sa kim idem i kada cu se vratiti. Nikada nije rekao ne mozes ili pa zasto i sl, ali mi je SVAKI put preselo! Zatekla bih ga nadrndanog i bio bi takav danima, tako da mi je ubio svaku zelju za narednim izlaskom. A da napomenem, da nikada nisam pravila problem kada on izadje. Ja to zaista ne razumem.

Pa vidis, strasno mi je glupo da stanem ispred njega i da ga pitam "jel, mogu ja sutra da izadjem sa drugaricama"
Kada sam izlazila, a da napomenem, da je to bilo jednom u 3-4 meseca, saopstila bih mu lepo gde idem i sa kim idem i kada cu se vratiti. Nikada nije rekao ne mozes ili pa zasto i sl, ali mi je SVAKI put preselo! Zatekla bih ga nadrndanog i bio bi takav danima, tako da mi je ubio svaku zelju za narednim izlaskom. A da napomenem, da nikada nisam pravila problem kada on izadje. Ja to zaista ne razumem.

hvala na iskrenom odgovoru...

Ni ja, ali evo Dee kaže da tu nema šta da se razume.

ako je to samostalnost, onda sam samostalna :)

dešavalo nam se to xy puta, i meni i njemu.

fazon je u tome što imamo oboje neki krug ljudi, svi se poznajemo, imamo mjesta na koja izlazimo.

nikad nije bio problem jer znam gdje sam i skim i u svakom trenutku je bilo ok da dođe i pridruži nam se.

pa nista, umesto jednom u 3-4 meseca krenes malo cesce da izlazis, jednom u mesec dva, pa jednom mesecno, pa dvaput mesecno, pa jednom nedeljno, pa da vidis kako ce da se navikne

pa nista, umesto jednom u 3-4 meseca krenes malo cesce da izlazis, jednom u mesec dva, pa jednom mesecno, pa dvaput mesecno, pa jednom nedeljno, pa da vidis kako ce da se navikne

:ok:

mada više nije fora ni u izlasku.

ako takvim njegovim stavom njoj više nije do izlaza, kao što kaže, šta će sledeće postizati tim durenjem..

mene bi više to kopkalo.

uostalom, zar mi ne vjerujes ako ti smeta izlaz sa drugaricam?

hebeš izlaz.. ovaj dio bi me nervirao.

e i da joj presedne treba da ide i treba da izadje... cilj durenja i jeste da joj presedne i racuna na to da ce da joj presedne i sto bi mu pruzila to zadovoljstvo... sve i da si plakala i zalila se drugarici citavo vece, pred povratak kuci, popravis sminku i udjes u stan kao da si se vratila sa najboljeg provoda ikada! i kazes hello darling jesi za sehic? :lol: pazi, on mozda i odbije jednom dvaput, treci put uspeh zagarantovan
kao sa kucama, kad nauci trik dobije koskicu

naravno, ovo je samo teoretski, ako nesto krene po zlu ne prihvatam odgovornost :lol:

ako je to samostalnost, onda sam samostalna :)

dešavalo nam se to xy puta, i meni i njemu.

fazon je u tome što imamo oboje neki krug ljudi, svi se poznajemo, imamo mjesta na koja izlazimo.

nikad nije bio problem jer znam gdje sam i skim i u svakom trenutku je bilo ok da dođe i pridruži nam se.

..da, mnogo veci problem bi bio da ne znash gde si i s kim.. :lol:

e i da joj presedne treba da ide i treba da izadje... cilj durenja i jeste da joj presedne i racuna na to da ce da joj presedne i sto bi mu pruzila to zadovoljstvo... sve i da si plakala i zalila se drugarici citavo vece, pred povratak kuci, popravis sminku i udjes u stan kao da si se vratila sa najboljeg provoda ikada! i kazes hello darling jesi za sehic? :lol: pazi, on mozda i odbije jednom dvaput, treci put uspeh zagarantovan
kao sa kucama, kad nauci trik dobije koskicu

naravno, ovo je samo teoretski, ako nesto krene po zlu ne prihvatam odgovornost :lol:

:lol:

Back