melita-m
Ističe se
- Poruka
- 2.733
Ebg, curo, rekla si da ti je sin dve godine dolazio svaki dan na kazan i donosio veš na pranje, jer se nema para da se napuni frižider, ceo minimalac ode na kiriju, pa je red da roditelji pomognu. I to si savetovala postavljaču.
Sad odjednom ispada da oni ustvari samo nisu imali vremena za kuvanje![]()
Msm, iskreno mi je svejedno oko tih vaših kombinacija, ako vam je svima tako odgovaralo, super, ali je zgodan primer da se majke lepo umole da ne prave od svojih odraslih sinova invalide kojima mora neko drugi da skuva, opere, opegla, jao jadni oni, a ko će da im pomogne ako neću ja....Šta sam ovakvih priča čula, i svaki put su glavni akteri mamini prestolonaslednici, nikad ćerke.
Kapiram ja potpuno da roditelje, majku pogotovo, ume da pogodi osamostaljivanje mladunčadi, pa joj prija svako zaduženje gde je ona, eto, svom čedu još neophodna, da on lepo jede, da ne ide izgužvan i flekav, da se ne muči dete....aman, razmislite dobro kome tu ustvari ugađate, sebi ili njemu, i da li je to njemu na korist ili na štetu.
Ne ti, melita, ti si uradila šta si uradila, gotovo sad![]()
Ma ti i ja se ama baš nikako ne razumemo. Da, dve godine pre ženidbe se iselio i otišao u podstanare, ali od te dve godine sa sadašnjom ženom je proveo godinu ipo kao podstanar. U početku su bili u nameštenom stanu, snajka je još studirala, naravno da smo im pomagali koliko smo mogli jer je i ćerka u to vreme još bila na faxu. Posle godinu dana su oboje radili i onda smo svi svima gledali da olakšamo koliko smo mogli. I ne samo sinu i snajki smo pomagali, već i ćerki koja nije otišla u podstanare već je bila s'nama do udaje. Ne vidim ništa loše u tome, i meni je moja majka pomagala koliko i kad je mogla, kasnije ja njoj, pa svojoj deci, pa će i oni meni ako nedobog zatreba, a nadam se da neće.
Moj zet je rođen i odrastao u Nemačkoj i od sedamnaeste je samostalan, ali kako i sam kaže, tamo se može, i priznaje da živi ovde da bi to bila sasvim druga priča. Čitam po drugim temama i vidim da je to sasvim u redu da vikendom mladi idu kod roditelja na ručak. Da sam ja i dalje zaposlena sigurno se ne bih cepala na sto strana da svojim mladuncima obezbedim čiste gaće i kuvan ručak. Ali ja sam sad kod kuće i svakako kuvam pa mi nije jasno zašto si se toliko okomila baš na mene k'o da sam ja jedina mama koja svojoj deci pomaže.