Samostalno kampovanje(prezivljavanje)

kao iskusan kamper mogu ti preporuciti da sacekas pozno prolece.
A neki specijalni savet je tesko dati, sve zavisi od tebe..........komfor, lokacija...........sve.
Ukoliko ti treba savet za neku specificnu destinaciju - javi se.

А можемо ли ми без јављања постављача да сазнамо нешто?
И ја сам ,,искусна камперка'', по Банату! Уз Тамиш, наравно! :)
Али ме помињање специфичних дестинација заинтересовало.

EVO ME :)
danas sam se vratio,jos sam umoran..mislim,crkao sam u zadnje 2 nedelje..
Kisa me je pratila skoro svaki dan,kao sto sam i pretpostavio,Vojvodina nije bas za kampovanje u jesenjem periodu,srecom pa sam bio na terenu sa dosta drveca,vidi se da je tu bila voda u nekom periodu godine pa se povukla..ostavila je vlaznu zemlju sa dosta trulezi,ali drva je bilo lako nabaviti iako je bio problem zbog kise..nailazio sam na jaja,morao sam da se penjem na visoka drveca.
a pecurke na sve strane,nisam bio siguran da li su jestive,srecom imao sam neku knjigu o biljkama koja mi je mnogo pomogla..
vecinom vremena(osim u zadnjih par dana) bio sam mokar..
nije bilo sile da se osusim,vlagu iz obuce sam izvlacio novinama.
Voda nije bila problem,imao sam u blizini reku,bila je cista(bilo je i puno ribe) pa sam je prokuvavao,nije mi nista bilo..
Uglavnom,bila je to dobra avantura,sad odoh da odmorim,pa ako vas nesto zanima ili ako sam nesto propustio-see ya :p

e u celoj toj zurbi nisam poneo fotoaparat...steta,jer sam video lepotu banata u punom sjaju :)
Isao sam duz Tamisa,sve do Dunava kojeg sam pratio-to je bio ceo put ali sam nailazio na zanimljiva mesta..prolazio sam kod Titela gde sam u stvari skrenuo za Dunav..Krio sam se po sumama od kisa koje su me duze vreme mlatile ali nisam hteo da me nesto tako obeshrabri pa sam se zainatio da ostanem sto duze,i napokon me docekalo lepse vreme :)
Koristio sam uglavnom hranu iz kesica,kao sto je supa,pahuljice,pirinac(koji je odlican),imao sam i konzerviranu hranu koja mi je mnogo pomogla s obzirom da je bilo u okolini obilje vode ;)
Imao sam i suvo meso,i nesto malo voca..uglavnom poneo sam hranu dovoljno za vreme koje sam ostao,a plus sam i nalazio sam,kao jaja i pecurke itd.

Poslednja izmena:
Ok,ovako..vec duze vreme planiram na odlazak u prirodu samostalno..na neodredjeno vreme.
Imam samo maglovitu predstavu predela gde bi isao,uglavnom su to ravnice i manja brda,sto znaci redje sume..
ovo je znaci moj prvi izlet na duze vreme i to sam pa me zanima sve sto bi moglo da mi pomogne da prezivim xaxa :D
imam neku svoju listu najpotrebnijih stvari pa hocu da uporedim da vidim sa vama sta bi mi mozda trebalo a sta bi mi predstavljalo visak.

Иди у долину Ибра, одмах испод средњовековне тврђаве Маглич...........рај на земљи.
Тамо кампујем бар три пута годишње.

Back