brizna mama
Primećen član
- Poruka
- 505
Svaka čast deci koja rade i studiraju istovremeno. Takvu decu itekako treba podržati da te stvari odrade paralelno. Verujem da je Girazina majka ponosna na svoju ćerku što je tako vredna, ali je u potunosti podržavam da treba gurati i fakultet jer je to velika obaveza koju je bolje što pre odraditi. Koliko sam shvatila ti imaš 24g i završavaš drugu godinu neke više škole. Istina je da se u tim godinama već završava Master ako se samo tim baviš. U današnje vreme viša škola gotovo da ne znači ništa u iole ozbiljnijoj firmi (platežno boljoj). Pare lako mogu da povuku i da odustaneš od školovanja i to je najveći strah tvoje majke. Ona verovatno iz iskustva vidi oko sebe ljude sa gimnazijom i fakultetima. Jer kada imaš taj papir zvani diploma niko te ne pita, a kada ga nemaš svi samo traže i pričaju o njemu. I šteta bi bilo da ti koja si očito već uveliko u poslu nemaš i taj papir, ali za koji ipak treba poprilično truda. Sve najbolje ti želim i mislim da si super primer mlade žene koja je vredna i sposobna. Ali, završavaj taj fakultet Boga li ti tvoga. I moja sestra je bila stala sa fakultetom i dočekivala prijatelje i spremala ima ručkove, večera, zabavljala ih i brinula se o svemu i svačemu osim za sebe i svoju budućnost. Za to vreme su ti prijatelji učili, izlazili, završavali fakultete i zapošljavali se, iako su bili daleko ispod njenog kapaciteta. A ona je stagnirala i to dve ili tri godine. I ko zna šta bi bilo sa njom, verovatno još jedna isfrustrirana gimnazijalka na pola puta do fakulteta, da je majka i ja nismo isforsirali da počne da radi nešto. Igrom slučaja, u to vreme joj je ponuđen posao tako da je i počela da radi i vratila se na fakultet. Nije joj bilo lako, ali je završila i sada menja poslove stranim firmama kako menadžer - pozicija koja joj po kvalitetima itekako pripada. Pozdravlja te majka jedne samostalne, vredne i dobre devojčice i sestra jedne iste takve.
Poslednja izmena: