samoprezir

BlackLeather

Iskusan
Banovan
Poruka
6.173
kako nastaje mržnja prema sebi i kako se ona manifestuje
naravno prema vašoj (amaterskoj) percepciji
zašto ljudi imaju sklonost ka preziru prema sebi i svom životu
ka manifestacijama besa, destrukcije samomaltretiranja i maltretiranaj drugih
da li jednako može sebe da mrzi i savršeno naoko uspešan i veseo čovek i savršeno izolovan čovek

Jedan mudar covek je rekao, da niko nikada coveka nije toliko ponizavao i maltretirao koliko je on to sam sebe.

Zasto je to tako ne znam, da li je to mozda ljudski kukavicluk koji nas je svesno ili nesvesno naterao da se predstavljamo za ono sto nismo. Gradimo svoje "maske" sve sa ciljem da se dopadnemo drugima a time dolazimo u situaciju da se ne dopadnemo samima sebi.

Poslednja izmena:
da li jednako može sebe da mrzi i savršeno naoko uspešan i veseo čovek i savršeno izolovan čovek

Prezirem sebe :
- kad ne ostvarim sopstvena očekivanja
- kad uradim nešto za šta sam verovala da nikad neću
- kad sam neorganizovana
- kad ispoljim nepotrebnu skromnost
- kad dragim ljudima ne posvetim dovoljno vremena
- kad ne provodim dovoljno vremena u prirodi..........................................................................................................................................
....................................................................................................................................................................................................................
- kad ostanem uz računar duže nego što sam planirala,

ali, samoprezir je povremeno potreban da bismo ispravili nedostatke koje uočavamo kod sebe, a.... :slika: .....nakon remonta sopstvene ličnosti, opet volimo sebe.

Mrznja? i prezir?
Moram da priznam da mi nije lako da volim sebe i da ponekad moram da vodim ekstenzivne unutrasnje monologe da bih se nosila sa pojedinim tendencijama u mojoj licnosti. Ne bih to nazvala destruktivnim tendencijama, ali postoje stvari u mom bicu koje su jako izrazene i mada sputavane one ponekad izvire u moje misli i onda samo zamislim kako bi to bilo da se to u stvarnosti realizuje i uplasim se, zgrozim posledica koje su destruktivne prirode. Dakle, nisam ja destruktivna, ali postoje stvari koje mogu da izazovu destrukciju mada same po sebi nisu uopste lose osobine, nego su krajnje pozeljne.

Prezirem sebe :
- kad ne ostvarim sopstvena očekivanja
- kad uradim nešto za šta sam verovala da nikad neću
- kad sam neorganizovana
- kad ispoljim nepotrebnu skromnost
- kad dragim ljudima ne posvetim dovoljno vremena
- kad ne provodim dovoljno vremena u prirodi..........................................................................................................................................
....................................................................................................................................................................................................................
- kad ostanem uz računar duže nego što sam planirala,

ali, samoprezir je povremeno potreban da bismo ispravili nedostatke koje uočavamo kod sebe, a.... :slika: .....nakon remonta sopstvene ličnosti, opet volimo sebe.

Meni je odmah bilo jasno da si veoma nervozna i uplasena. Ne, ja nisam psiholog mada sam studirala psihologiju... nego sam samo ekstra osetljiva licnost koja se bavi formom vs sustinom (profesionalno, ima to i svoje tacno ime ali ja sam dala i definiciju i moju filozofiju na tu temu). I moje zapazanje dalje ide do tvog avatara koji prikazuje POLA zene, koja je presecna bas u nivou srca sa rukama "vezanim" iznad glave gde se vidi POLA sunca i jos joj ime pocinje sa ANTI.

Sta ti imas da kazes na ovo moje zapazanje? nemoj meni, stvarno to nije moja stvar, nego samo sebi... stavise, sigurna sam da vise necu ni otvoriti ovu temu.

Meni je odmah bilo jasno da si veoma nervozna i uplasena. Ne, ja nisam psiholog mada sam studirala psihologiju... nego sam samo ekstra osetljiva licnost koja se bavi formom vs sustinom (profesionalno, ima to i svoje tacno ime ali ja sam dala i definiciju i moju filozofiju na tu temu). I moje zapazanje dalje ide do tvog avatara koji prikazuje POLA zene, koja je presecna bas u nivou srca sa rukama "vezanim" iznad glave gde se vidi POLA sunca i jos joj ime pocinje sa ANTI.

Sta ti imas da kazes na ovo moje zapazanje? nemoj meni, stvarno to nije moja stvar, nego samo sebi... stavise, sigurna sam da vise necu ni otvoriti ovu temu.

Nije ni cudo zasto su te izbacili sa fakulteta :hahaha:

Mislim da je u osnovi depresija. Čovek se zapusti i mentalno i fizički i onda je autodestrukcija i samosažaljenje odbrana od spoljnog sveta i sopstvenog neuspeha.

Ne mogu ti mi se nisi prikazao, ova devojka gore je suvise ocigledna. To nema veze sa mojim studijama nego sa mojom sposobnoscu da osetim ljude.

Ti si mi suvise povrsan i prosecno toksican pripadnik muskog pola.

Ma daj pusti sad te price, potrudi se sa svojom sposobnoscu da osetis ljude i analiziraj moj avatar i mene. :worth:

Manjak zdrave ljubavi prema sebi.
Zacrtamo sebi svakve kriterijume, koji su van mogucnosti tipa moram da zavrsim faks sa svim 10-kama i da nadjem posao odmah posle toga, i onda kada ne budemo ono sto zelimo da budemo, krece mrznja prema sebi "ne mogu da uspem, ja sam promasaj, mrzim (ovog) sebe koji je (prividno) neuspesan". Ima i onaj osecaj kajanja, kada je neko pijanac, nezaposlen, sav novac koji nadje na kocku ili pice i jednostavno se smuci sam sebi. Odredjena doza samokriticnost je uvek potrebna ako zelimo da napredujemo, ali umesto da zelimo da budemo "neki bolji ja" i mrzimo sebe kada nismo taj neko, mozda trebamo biti samo "obicni ja", zavoleti to ja, tj. prihvatiti ga i raditi na njemu. A naravno, treba se i pomiriti da ne mozemo dobiti sve u zivotu, i da u takvim situacijama jednostavno nema vajde od samoprezira.

Ne prihvatanje istine o samom sebi. Covek treba da podvuce crtu, da sam sebi kaze svoje vrline i mane, i da se potrudi da vremenom to prihvati i zavoli.

Jedino tako ce se zaista i promeniti na bolje.

Taj prezir sto oseca, to je pre ljutnja, bes ili neka kombinacija ta dva kroz mrznju.

Ma daj pusti sad te price, potrudi se sa svojom sposobnoscu da osetis ljude i analiziraj moj avatar i mene. :worth:

Ne zelim da te gledam. Zasto insistiras?

1. Uopste se ne postavljam kao autoritet
2. Imala sam potrebu da joj kazem to jer me podsetilo na nesto sto jedna osoba meni bliska trenutno prezivljsva, znaci samo me je podsetilo
3. Moje impresije su vizuelne, njen avatar mogu da razumem
Tvoj mi je skroz neinteresantan
Taj lik iz OFAH je najdosadniji i najgluplji u seriji
Sta covek da misli o tebi??? Ili se krijes ili si dosadan ili nista od toga???

KOGA TO ZANIMA???

Bio onomad neki napasnik koji se zvao kao ti iz Ns odakle i ja poticem originalno i jednom smo drugarica i ja chatovale na netu sa milion ljudi i slale svoje slike GLUPACHE i taj neki lik sto smo mu slale slike se naljutio sto ne stizemo da mu odgovorimo na poruke posto smo sigurno pricale sa bar 20-ak ljudi paralelno i nismo vise znale ni sta kome pisemo i taj Aleksandar se pretvori u seksualnog manijaka nakon sto nas je u gradu prepoznao sa slika. Uf kako je to bilo bezveze... Eto, ti me podsecas na njega

Ma koga zanima da li te ja podsecam na nekog manijak mozda to i jesam :hahaha: nego ja sam mislio da si ti nekakva BABA VANGA posto si izanalizirala forumasicu Antigonu sulidim zakljucima. na osnovu njenog avatara.:hahaha:

Sve u svemu, slatko si me nasmejala :D :ok:

:worth::worth::worth::worth::worth::worth::worth::worth::worth::worth::worth::worth::worth::worth::worth::worth::worth:

Budi moj duhovni vođa.
A šta nam tvoj nik može reći o tebi ako se F promeni u Z?

Ma koga zanima da li te ja podsecam na nekog manijak mozda to i jesam :hahaha: nego ja sam mislio da si ti nekakva BABA VANGA posto si izanalizirala forumasicu Antigonu sulidim zakljucima. na osnovu njenog avatara.:hahaha:

Sve u svemu, slatko si me nasmejala :D :ok:

Pa sto me pitas kako mi delujes :) ako me ne pitas
Covece dogovori se sam sa sobom sta ti treba

Interesantno kako čovek može da se projektuje na samo jednoj avatar
sličici. Ti na Antigoninom avataru vidiš pola žene, presečene u predelu srca
i vezanih ruku iznad glave, a iz njenog imena čitaš samo Anti?
Zar te to ne plaši?
A ja vidim nežnu devojku koja pozdravlja rađanje sunca a ta devojka se zove Antigona,
simbol ljubavi i samopožrtvovanja
Ni ja nisam psiholog, niti sam studirala psihologiju, ali je dobro što si ti na vreme shvatila
da treba da se baviš nečim drugim, nadam se manje štetnim po ljude.

Poslednja izmena:

Back