gost 266011
Aktivan član
- Poruka
- 1.028
Slažem se; psiha onih senzibilnih i osetljivih je takva da su negde nežniji na patnju drugih, na emocije drugih, spremniji su od drugih da sagledavaju greske. Svaki inteligentan covek ponekad posumnja u sebe, u pravac kuda ide, zastane da razmisli, da vidi kako i kuda dalje. Kuda se uputio i da li tamo stize, sta ga sprecava ili menja pravac. To primecujem i ja danas, Val, da su ljudi mahom to...samo okret i dovidjenja. Niko više ne zastajkuje uopste. Ni korak. Niko ni da zastane, da preispita, suvereni u sebe samo i ne obracaju paznju na druge. Ja se zbog toga ne snalazim najbolje u takvom svetu, jer ponekad i sama nemam vere u sopstvene kvalitete, ali guram kao i svi dalje naravno i ne odustajem ali me negde ta spoznaja da svi mogu samo teraj dalje, niko ni da se okrene, da te pogleda, vec samo preskok, preskaci i ne osvrci se. Ja to ne razumem i zaista negde patim zbog toga u sta se ovaj svet pretvara. Ili se meni samo tako čini.Nekad je dobro konsultovati se sa stručnjakom kad nam "brod tone"... reč sa strane nas može dosta podići.
Inače, nesamopouzdanje (koliko sam ja laički primetila) je odlika inteligentnih i vrlo senzibilnih ljudi...
Oni koji funkcioništu jednostavnije, da se tako izrazim..nešto ne primećujem da iko od njih ima problem sa samopouzdanjem.

Poslednja izmena: