Samoodbrana

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
@cicak

Jedan moj dalji rodjak je imao slican problem, komsija ga je maltretirao do srzi. Kada je pokusao da stvar resi civilizovanim putem tuzio je tog komsiju, ali mu je sudija rekao da on tu nista ne moze da uradi, a zatim ga je pozvao u svoju kancelariju i rekao mu da bi on (sudija), na njegovom mestu, platio neke siledzije da ga namlate sa sipkama i lancima.

Ovo nisam lupio, ovo je APSOLUTNA istina!

Ako nas sudije savetuju da radimo ovakve stvari onda je jasno kakvu zastitu pruza nas zakon.

@pull wings of flies

Ljudi koji poseduju pistolj (u Srbiji) su prosli psiho-testove, policijske provere i obuku u rukovanju pistoljem. Znaci ovo nisu paranoicni cudaci koji pucaju na senke. Pravilno obuceni vlasnik pistolja bi pistolj nosio zakocen (da ima dozvolu za nosenje), tako da ne bi prangijao po deci i okolini. To sto je Srbija puna budala koji svako fudbalsko prvenstvo ili vencanje pretvaraju u ratnu zonu to je stvar nekulture i nesmotrenosti (svako ispaljeno zrno mora negde sleteti).

Kada sam ja pokusao da na kulturan i nenasilan nacin resim konflikt nosio sam modrice mesec dana.

Stvarno cenim to sto nam objasnjavas da ovakve sukobe trebamo da resimo na normalan nacin i podrzavam to, ali u ovom drustvu mislim da je to nazalost ne ostvarivo.

Sto se tice gradjanskih inicijativa, zna se koliko se u Srbiji cene ovakvi pokusaji.

A sto se tice isterivanje pravde kroz institucije drustva...

Znam momka kojeg su tri huligana prebili drvenim motkama i koji je preziveo jedino zavaljujuci cinjenici da je rodjen sa dva pankreasa, posto su mu jedan unistili. Momci koji su tereceni za pokusaj ubistva su otisli iz sudnice bez ikakve presude posto taj prebijeni momak nije imao svedoke da potvrde njegovu pricu.

Znam momka kojeg su tri huligana prebili drvenim motkama i koji je preziveo jedino zavaljujuci cinjenici da je rodjen sa dva pankreasa, posto su mu jedan unistili. Momci koji su tereceni za pokusaj ubistva su otisli iz sudnice bez ikakve presude posto taj prebijeni momak nije imao svedoke da potvrde njegovu pricu.

Ja mislim da bi bilo ono:JEDAN PO JEDAN

Ne znam da li je ovo pravo mesto za ovakvu temu, ako nije premestite je.

Ovo je pitanje kojem vec neko vreme pridajem paznje. Znam za vise slucajeva napada kako na devojke tako i na muskarce, modus operandi je u 90% slucajeva identican- napadaju u grupama od najmanje cetvoro na jednu, eventualno dve osobe (opasni frajeri nam sta :roll:).

Kako se zastititi od ovih napada? Ostaviti zastitu policiji je besmisleno, poslednji put kada sam ih zvao da prijavim tucu trebalo im je 35 minuta (bukvalno!) da dodju.

Nas zakon je lepo obezbedio napadace, nama je zabranjeno da nosimo bilo kakva sredstva za samoodbranu (sprejevi, palice, nozevi, a o vatrenom oruzju da ne govorimo).

Posto znam da ce biti zen majstora koji ce kenyati da je najubojitije oruzje nase telo i da svi trebamo da se bavimo nekom borilackom vestinom samo bih naveo primer devojke sa crnim pojasom (karate) koju su dva momka prebila na mrtvo ime (moja komsinica), a i borilacke vestine zahtevaju godine vezbe.

Ne znam za vas, ali ja stvarno ne vidim izlaz iz ove situacije, jedino (legalno) resenje je da dopustimo da nas grupe huligana umlate i kasnije ih kao vijamo po sudnicama nadajuci se da ce dobiti vise od godinu dana, a kad izadju onda nas nadju i ponovo umlate...

Kao majstor jedne borilačke veštine smatram da je poznavanje borilačkih principa samo deo toga što će vam pomoći da se "samoodbranite". Ako je fizički kontakt neizbežan onda treba i udariti i primiti udarac jer niko nije nepobediv. Slučaj tvoje komšinice nije usamljen. Svaka čast njoj na majstorstvu, ali šta ako su njeni napadači bili i viši i snažniji od nje pa zato nije uspela da se efikasno odbrani. Naravno da borilačke veštine zahtevaju godine vežbanja, ali postoje i ubrzani kursevi koji mogu da pomognu u takvim situacijama.

Ne treba dozvoliti da nas huligani biju i da se nadamo njihovom dugoročnom ostanku u mardelju, ali treba izbegavati mračna mesta, grupe koje svojim ponašanjem remete red i mir, ali isto tako ulicom treba ići ponosno ali ne gordo i gledati svoja posla. Nasrtljivaca je bilo i biće; ja sam neke svoje problematične situacije rešavao razgovorom, a tamo gde lepa reč nije mogla da prođe koristio sam znanje borilačke veštine.

gledaj prvo da ti je zid ili neka ograda iza ledja.

dok jos stoje u polukrugu prema tebi ili u guzvi, vidi gde im je obruc najtanji, gde im stoji najslabiji. "svadjaj" se sa jednim, obecavaj i pokorvaj se a drzi oko na slabu tacku (na najslabijeg medju njima) i cekaj da pogleda u neku drugu stranu i tad ga zakucaj pesnicom u bradu, preskoci ga i tutanj!

sve zavisi od brizne nogu kasnije

ako pak dodje do tuce, ne zatvaraj oci i ne sakataj ko helokopter vec misli trezveno i kako se koji manijak zaleti na tebe, ispruzi saku i docekaj ga i uvek, ali uvek trazi pukotinu da kidnes

PRVO ZAKON DOZVOLJAVA da se nosi secivo noz do 9 cm. Sto znaci da ako te napadne tebi si ti najvazniji gledaj da se odbranis samo do te mere da mozes da ponegnes, ako to znaci da mu prerezes grkljan onda neka bude tako,, to se zove samoodbrana, branio si se, spasio si svoj zivot. Bilo je ili on ili ti. I pobegnes.

Ako ti manijak udje u kucu imas pravo da ga ubijes jer je na tvom imanju. Ako ha uhvatis nocu da hoce da te krade lepo ubijes ga i odneses negde telo, izbrises dokaze, najbolje je skines ga golog, operes vodom stavis u gepek i odvezes negde i bacis pa nek se lopovi posle pitaju.

moj izbor smrt klesta... jaka teska lepo oblikovana gvozdjurija,staje u pederusu lepo, nije protivzakonita a iznenadicete se kad vidite koliko je to samo prakticna stvar, mos otvorit pivo mos zategnut sraf di treba, a lepo i koske lomi.
od kada nosim moju smrtu osecam se sigurnije a i mama kaze da mi lepo stoji

PRVO ZAKON DOZVOLJAVA da se nosi secivo noz do 9 cm. Sto znaci da ako te napadne tebi si ti najvazniji gledaj da se odbranis samo do te mere da mozes da ponegnes, ako to znaci da mu prerezes grkljan onda neka bude tako,, to se zove samoodbrana, branio si se, spasio si svoj zivot. Bilo je ili on ili ti. I pobegnes.

Ako ti manijak udje u kucu imas pravo da ga ubijes jer je na tvom imanju. Ako ha uhvatis nocu da hoce da te krade lepo ubijes ga i odneses negde telo, izbrises dokaze, najbolje je skines ga golog, operes vodom stavis u gepek i odvezes negde i bacis pa nek se lopovi posle pitaju.

Ja kolko znam dozvoljeno je secivo do 7cm. Ova drzava je takva da ti ako ubijes coveka u samoodbrani opet ces odgovoarati za ubistvo al bi kazna bila blaza. Sto se mene tice za samoodbranu je najbolja ova spravica http://www.google.rs/search?hl=sr&s...%2Fviewtopic.php%3Ff%3D83%26t%3D44508;750;507. A srafciger je isto odlican a plus je i legalan.

stara tema i odgovori ovom postavljaču su verovatno koristili te sad već davne 2009 i 2012

inače maštoviti saveti i zabluda da se zbog prekoračenju nužne odbrane neće odgovarati!

lock!

Poslednja izmena:
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back