da li ste skloni preteranom preispitivanju, analizi i samokritici
da li je to odlika nesigurnosti ili perfekcionizma ili prevelike svesti i savesti
kako utišati glasove koji stalno nešto dovode u pitanje i potkopavaju
S vremena na vreme, preispitujem svoje postupke, reči. Dela. Naprosto, rezimiram. Ja volim da analiziram. I svoje i tuđe.

Ja naprosto volim, od dna, do neba; sve da ispremeštam, položim i kockice složim. Drugačije kod mene ne ide. Ja volim analize. Ja sam analitički tip čoveka.
Mislim da svaki čovek s vremena na vreme preispituje sebe. Naravno, ne treba ići ni u kakvu krajnost, ali smatram da jeste potrebno, zarad rada na sebi. Gde da se šarafiš, gde da se koriguješ, gde su stvari ok, a gde si baš slab.
Izrazito sam samokritična. Možda i previše.
Kod mene je to odlika osetljivosti. Jer moja priroda je nekako nežna i pažljiva, ali tako željna i žedna znanja. I tu nastojim da napravim balans, da nekako moj duševni mir bude uvek prisutan . Definitivno zbog svesti o mnogim stvarima i zbog savesti, što u meni lupka nepogrešivo. I nezadrživo.
Kako ih utišati..Ne znam. Mislim da i ne možeš. Sve što nastojiš da potkopaš, ono iznova se rađa. Sve što nastojiš da utišaš, vremenom postaje sve jače i glasnije...
Trudim se da živim nekim životom, gde smatram da je važno biti pošten i imati miran san i čistu savest. Ponekad smo svi neUrozni, neraspoloženi...imamo loše dane, ali generalno...učiti na svojim greškama i ne biti preterano strog prema sebi. Truditi se da greške ne ponavljamo i da se radujemo sebi. I drugima.
Ako ćemo posve iskreno, neke stvari i dan danas preispitujem, analiziram i pitam se, da nisam ovo...nego ono...da li bi bilo drugačije. Da nisam ovako...nego onako...da li bih išta promenila?
Ja ću moje da "utišam" jednog dana...kada shvatim ono šta ne želim za shvatiti. Razum kapira, ali srce odbija.