Samokontrola

xphe-qRDJ7w.jpg
:kafa:

imam ali sam pravila scene u životu kojih se i danas sećam i mislim da nisam morala tako. ali inače sam ko mrtva tj mirna sam. mada nisam zgazila u pravi život a kad ću ko zna. ali ne umem lepo ciljano i korisno da praskam i nisam bila u takvim situacijama. mislim da su neki odustali od mene jer sam nekad baš jako jako kontrolisana i nemam ništa da kažem. u nekim nezgodnim situacijama onako kako umem da se bunim ili svađam uopšte ne pomaže. neki pravedni gnev sam retko osećala.
često prebirem sećanja na svoje impulsivne momente za koje mislim da su mi doneli više štete nego koristi, ali da nisam to isprobala možda bih samo neki drugi put.
realno nema mesta praskanju, praskaš jer tako hoćeš. čini mi se. možda to i ne smeta. ako smeta onda se možda nekako radi na tome.
možda kad su ljudi preopterećeni i nemaju energije da se kontrolišu. mada opet nije ni svako praskanje, pobuna loša možda, bilo bi dosadno da su svi OK

- - - - - - - - - -

ma ne mora, zavisi i od dečjeg temperamenta, i oni uviđaju šta im deluje OK a šta ne

Poslednja izmena:
nije da se hvalim, ali ja sam ti prva napisala da stavis slusalice :manikir:
nemoj da mislis da se grebem za pice, daleko od toga, nego eto, da i mene spomenes ovako lepo, to bi mi bila dovoljna nagrada.

Da li je imate?
Da li je imate oduvek ili ste se naucili istoj?

I kljucno pitanje Kako?

Oduvek je imam u javnosti jer nema niceg vaznijeg nego drzati do sebe i svog licnog prostora i dostojanstva.
Samokontrola je najbolji nacin da se distanciras od gluposti zvane tudj zivot.
Nauci da stvoris mentalnu kocnicu za istinu u sebi jer je ljudi ne zasluzuju...osim kad zelis da ih uvredis i gubis vreme.

"...neprihvatanje sebe se maskira u mnoga razna ruha. U perfekcionizam. U visoke ideale. U moralnost. U dobre običaje. Samokontrolu. Ah. I sve ovo traje vrlo dugo. I prenosi se s kolena na kolena. Zato što smo grešni začeti. Rođeni loši. Učeni da pokrijemo sramotu. Sebe. Svoje telo. Još od rajskog vrta. U kojem nas nisu prihvatili gole..."M.G.B.

Dopao mi se citat, ima tu nešto..

Back