samojed555
Početnik
- Poruka
- 1
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Imam zenku samojeda,stara je 4 meseca i 10 dana.Kupio sam je kada je imala 2 meseca.Moj najveci problem sa njom je to sto stalno skace na mene a i na sve druge ljude koji dodju kod mene.Pokusavam na razne nacine da resim taj problem.Pokusao sam sa hranom,ali ona me slusa samo kad imam hranu da joj dam,cim pojede opet pocinje da skace.Pokusao sam i da budem malo grublji prema njoj ali ni to ne pomaze.Da li neko moze da mi da neki savet kako da resim ovaj problem?
Igram se ja sa njom,setam je, ali to nekako nije dovoljno.Kad imam nesto u rukama to je jos vise motivise da skace,jer zeli da vidi sta to imam,hoce da mi otme.Jedva se odbranim od nje...A da nepricam sto voli da skace i skida stvari i ves sto se suse...
Igram se ja sa njom,setam je, ali to nekako nije dovoljno.Kad imam nesto u rukama to je jos vise motivise da skace,jer zeli da vidi sta to imam,hoce da mi otme.Jedva se odbranim od nje...A da nepricam sto voli da skace i skida stvari i ves sto se suse...
Samojed kojeg sam ja dobila ima devet meseci,tako da se računa da je užasno nevaspitan,a inače jesu tvrdoglavi.Začudilo me je to što nakon devet meseci provedenih sa svojom porodicom uopšte nije ispoljavao neke znake patnje ili tugovanja,pa sam zaključila da ovaj pas nije odan,poput nemačkog ovčara...Što se tiče dlake i održavanja-nije istina da se ne linja,linja se dvaput godišnje i opada jako mnogo dlake,što je vidljivo jer je bela,kada je kišovito tako se lako isprljaju da mi dođe da onog mog isprebijam.Dlaka im smrdi,pa je potrebno kupanje,jer je to njihov prirodni miris,svaki pas ima određenu 'notu',nijedan ne miriši na lavandu ili da nema miris...Ovo ima jako mnogo energije i ne može da stoji mirno..Nije baš neki pas,koji se može za čas posla dresirati kao policijski ker,ali može se naučiti nekim osnovnim komandama.Meni su Samojedi više poput nekih belih igračaka i nisam baš zadovoljna njihovim karakterom.Ja sam očekivala odanog psa,ali ova rasa se nije pokazala baš kao neka,koja će se zauzeti za vlasnika.Prići će svakome,što mene naročito nervira,jer ne drži dugo koncentraciju i brzo će ti okrenuti leđa,kad vidi neku drugu osobu.Ja lično nisam oduševljena,ali nekome ova rasa leži,meni lično ne...![]()
Potpisujem svako slovo !Ok, naslušala sam se apsolutnih gluposti ovde da moram reagovati.
Imam samojeda 8 meseci tako da sam kompatabilnija da pričam nego mnogi drugi.
Što se tiče linjanja - ukoliko ga češljate svako veče NIJEDNU DLAKU nećete pronaći na podu.
Što se tiče toplote - teško je podnosi ali ne znači da je nemoguće, kome nije mrsko neka ga šeta ujutru i uveče a preko dana neka bude unutra i ne oseti.
Što se tiče dresure - ne može se pohvaliti vladanjem kao vučijak, ali osnovne stvari poput šetnje, vršenja nužde i svega slično on jako brzo SAM nauči. I mom je trebalo 2 dana da nauči da sedne, legne, da šapu, na bok.
Obožava da trči i šeta.
+ najlepši je pas na svetu, mnogi će potvrditi.
I mislim da je bolje uzeti medveđi tip ali ok, to je nevažno.
Još jedna vrlo važna stvar - samojedi su psi koji ne smrde, što je preeedobro!
Da, mnogi pričaju da laje puno - APSOLUTNO POGREŠNO. Zavisi od psa do psa, i to uglavnom traje prvih 6 meseci dok je baš malo štene! Posle ne postoji mirniji pas.
Ja sam oduševljena samojedom kao rasom i po lepoti i po kvalitetu i po druženju.
Pozdrav!
Једино што је очигледно ја да ти ниси за држање пса.Мој савет ти је да што пре удомиш то штене.Ocigledno da ne shvatas tezinu problema.Ne razumem,zasto si se uopste i javila ako nemas da das neki savet.