baron svemira
Obećava
- Poruka
- 86
Dosta cesto,u raznim novinama,procitamo misljenje nekog "strucnjaka",da svaka zena,koja ima sredjene materijalne uslove (pristojnu platu,stan i dr.)mogu da rode dete,a to,sto dete nece imati oca,boze moj,to nije bitno! E,pa nije tako.dete moze postati stabilna licnost,samo ako je u detinjstvu imao oba roditelja.I to,pod uslovom,da su mu oba roditelja,bili psihicki i fizicki stabilni.
Kroz ceo nas kasniji zivot,utisnuto je u nasoj svesti,sve ono,sto smo u detinjstvu dozivljavali. i lepo,i ruzno.Nije tek tako,rekao otac moderne psihologije
ete je otac coveka! Dete koje nema oca,prilikom svog odrastanja,prima sva nova saznanja iz zivota,samo sa jedne strane,od majke.Percepcije o zivotu,i svim onim,sto zivot sobom nosi,sasvim su bdrugacije kod zena,a drugacije kod muskaraca.Tek kada se uspostavi,ta ravnoteza,izmedju muskog i zenskog ugla,postize se pravi ugao posmatranja i resavanja svih nastalih situacija.Praksa je pokazala,i dokazala,da deca rodjena uz "pomoc" prolaznog muskarca,koji se vise nikada nije pojavio,u toku vaspitanja deteta,nikako nije dobro.Ta deca,kada odrastu,puna su kompleksa,nesigurna,ozlojedjena i nikada potpuno zadovoljna zivotom.
Samo sebicne,nerazborite i kulturoloski nezrele zene,radjaju dete pod formom:ja zelim dete,zelim da ima ko da se tara o meni,kada ostarim!To je skroz pogresno i nakaradno razmisljanje.Svaka zena,pre nego sto se odluci,da rodi vanbracno,treba dobro da promisli.Ne radja ona samo dete(to je prolazni period)ona radja,buduceg coveka!Zasto bi taj,buduci covek,bio traumatizovan za ceo zivot,zbog njene sebicnosti,radjam dete,da ne budem sama.To su reci,koje takve buduce majke,najcesce navode kao razlog,svog radjanja.!

Kroz ceo nas kasniji zivot,utisnuto je u nasoj svesti,sve ono,sto smo u detinjstvu dozivljavali. i lepo,i ruzno.Nije tek tako,rekao otac moderne psihologije

Samo sebicne,nerazborite i kulturoloski nezrele zene,radjaju dete pod formom:ja zelim dete,zelim da ima ko da se tara o meni,kada ostarim!To je skroz pogresno i nakaradno razmisljanje.Svaka zena,pre nego sto se odluci,da rodi vanbracno,treba dobro da promisli.Ne radja ona samo dete(to je prolazni period)ona radja,buduceg coveka!Zasto bi taj,buduci covek,bio traumatizovan za ceo zivot,zbog njene sebicnosti,radjam dete,da ne budem sama.To su reci,koje takve buduce majke,najcesce navode kao razlog,svog radjanja.!