Samoća ili sloboda?

Naišla sam na ovo

Dakle kada ti nije stalo do nikoga dovoljno da ti bude deo života, niti bilo kome nije dovoljno stalo da ti budeš deo nečijeg života...Kada se svi praznici, dani na kraju dana svode na biti solo...Sa prolaznim ljudima u životu koji imaju svoj život...daleko od tvog...

Da li se to zove sloboda ili samoća? Verovatno oba ali...na kojem je akcenat u datom primeru? :)
Da se ne lažemo?

Samoća.

Naišla sam na ovo

Dakle kada ti nije stalo do nikoga dovoljno da ti bude deo života, niti bilo kome nije dovoljno stalo da ti budeš deo nečijeg života...Kada se svi praznici, dani na kraju dana svode na biti solo...Sa prolaznim ljudima u životu koji imaju svoj život...daleko od tvog...

Da li se to zove sloboda ili samoća? Verovatno oba ali...na kojem je akcenat u datom primeru? :)
To znaci da
nemas stalkera.
:hahaha:

Ako pored sebe imam nekoga ko me razume,ko mi je sličan i poštuje moju privatnost(i ja njegovu),doživljavam to kao slobodu. Biti zajedno ,ne podrazumeva pripadati nekome.Nismo ničije vlasništvo.
Ukoliko nas neko guši,kontroliše i zahteva svu pažnju..biram samoću.
Bas tako :)
Ljudi ovde cesto to mesaju, neki jer ne razumeju, drugi se valjda nesto tese,..., a treci uzivaju:D

Naišla sam na ovo

Naišla sam na ovo

Teško da se ta dva stanja poklope.
Ako istovremeno nikome nije stalo do mene,niti je meni stalo do nekoga..to ,po meni nije ni samoća ni sloboda.To je jedna velika praznina.

Ako pored sebe imam nekoga ko me razume,ko mi je sličan i poštuje moju privatnost(i ja njegovu),doživljavam to kao slobodu. Biti zajedno ,ne podrazumeva pripadati nekome.Nismo ničije vlasništvo.
Ukoliko nas neko guši,kontroliše i zahteva svu pažnju..biram samoću.
............
............
Neka bude prostora u vašem zajedništvu,
neka nebeski vetrovi plešu među vama.
Ljubite jedno drugo, ali ne pravite spone od ljubavi,
neka radije bude uzburkano more među obalama vaših duša.
Sipajte u čašu jedno drugome, ali ne pijte iz iste čaše.
Dajte jedno drugome od svoga hleba, ali ne jedite od istog komada.
Pevajte i plešite zajedno i radujte se,
ali neka svako od vas uzmogne biti i samo,
kao što su žice na gitari same, premda odzvanjaju istom muzikom.
Dajte svoje srce, ali ne jedno drugom u posed,
jer samo ruka Života može obuhvatiti vaša srca.
I stojte zajedno, ali ne preblizu;
Jer,stubovi hrama stoje odvojeno,
a hrast i čempres ne rastu u seni jedan drugome.
Halil Džubran

............
............
Neka bude prostora u vašem zajedništvu,
neka nebeski vetrovi plešu među vama.
Ljubite jedno drugo, ali ne pravite spone od ljubavi,
neka radije bude uzburkano more među obalama vaših duša.
Sipajte u čašu jedno drugome, ali ne pijte iz iste čaše.
Dajte jedno drugome od svoga hleba, ali ne jedite od istog komada.
Pevajte i plešite zajedno i radujte se,
ali neka svako od vas uzmogne biti i samo,
kao što su žice na gitari same, premda odzvanjaju istom muzikom.
Dajte svoje srce, ali ne jedno drugom u posed,
jer samo ruka Života može obuhvatiti vaša srca.
I stojte zajedno, ali ne preblizu;
Jer,stubovi hrama stoje odvojeno,
a hrast i čempres ne rastu u seni jedan drugome.
Halil Džubran
❤️ prelepo

Slične teme

Back