samoca i odbacenost u trudnoci...

• Začetnik teme Začetnik teme tuzna, a happy
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Moram da priznam da to smesno zvuci sa strane. Steta sto nismo blizu ala bi jadikovale. Muza vidjam 1-2 dnevno kako dodje kasno jede i zaspi jer ustaje u 4:30 da bi radio, radi za sopstvenu firmu tako da je tamo prvi i zadnji i zaljubljen u svoj posao. Savkome svoj problem izgleda najteze ali pomisli koliko onih zena koje bi bile presrecne da su trudne ( ja sam se namucila do trudnoce)i samo da imaju svoje dete, koliko ih je bez muzeva ostavljenih itd. Zapravo to i nije tako strasno samo kad bi on shvatio. Apsolutno shvatam sta i kako mislis ali mozda ne bi bilo lose da svoju energiju usmeris na neki hobi pravljenje ikebanica,citanje i pripremanje prostora za bebu. Ja sam se upisala u skolu za trudnice tamo sve imaju isti problem. Sad mi je sve manje strasno i radujem se svakom danu jer je jedan manje do dolaska bebe na svet. Htela si bebu , zar ne? Pozdrav! :lol:

Ja te razumem ... Prosla sam kroz sve to dva puta !
Savet br1: uvedi pravilo da prva stvar koju uradi kada dodje kuci DA TE ZAGRLI I POLJUBI (ali ne radi reda )
Savet br2: Kupi ili pozajmi knjigu Muskarci su sa marsa azene sa venere.. Veruj mi , da je moj brak PROCVETAO upravo zahvaljujuci istinama koje su tu napisane ..
Savet br3: TI nisi sama ... i bas te briga sto ne pricas sa svekrvom , sto si promenila sredinu , sto si se malo "ubucila" ... a pogotovo sto on nije kuci(ionako bi lezao vise od tebe - da se solidarise- i izvoljevao da ne kuvas kao njegova mama)
Ti si najlepsa , najpametija i najsretnija ...
Setaj se , telefoniraj i nosi svoj stomak kao znamenje svoje ljubavi ; a ne zrtve ...
I spavaj , veruj mi, bice ti potrebno
Ne slusaj tuzne price , pusti svoje srce da te vodi .. pricaj sa svojom bebom , ona te cuje, salji joj ljubav ...
Nabaci osmeh na lice , za sve dusmane , glavu (i stomacic ) samo napred NE ZABORAVI : nisi sama . ti si majka , voli te celo covecanstvo i ..tvoja beba

Dont_Break_The_Oath:
Mozda je malo cudno sto se ja sada ubacujem ovde kao muskarac bez dece u ovu temu,ali ne mogu da ne kazem nekoliko stvari.
Imam 26 godina,umetnik sam,i ozenjen sam 3,6 godine sa 3 godine mladjom zenom od sebe.Vec od samog pocetka dalo se naslutiti da je moj brak zaista institicuja ali ne klasicna,jer ipak,nas dvoje se previse volimo da bi imali dete.Najiskrenije i najmocnije osecanje za mene kao muskarca jeste da se brinem koliko je god to moguce o njoj,i sa vremenom sve emocije rastu izmedju nas dvoje.
A zasto necemo da imamo decu?
Zato sto smo oboje svesni da nikako ne bi bili dobri roditelji,previse razlika imamo po tim stavovima,i prosto detetu ne treba biti roditelj bilo ko,nego samo onaj ko dete zeli kada dostigne vrhunac sopstevnog bica.Svoj zivi spomenik.
Citam ove postove trudnih buducih majki,i ovih sto imaju decu i moram priznati da za muzeve imate najobicnije kretene kojima sve tolerisete.Sa obzirom da je trudnoca specificno stanje kod zene,a pogotovo podizanje deteta,smatram da onda svaka zaista odgovorna majka treba dobro da razmisli da li je sa tim brakom sve u redu ako voljeni suprug zapostavlja porodicu.Ako su mu vaznije kafane,serije,ako je umoran i radi po ceo dan (a koji je to tezi posao od podizanja deteta).Iz onog sto je Makimaki rekla jasno se vidi da je njen muz totalno nezainteresovan za bilo kakvo angazovanje oko dece,i zaista se pitam moze li takav covek biti dobar vaspitac sopstvenog deteta i sta ce se desiti sa tim brakom kada dete odraste?Hocete li se onda razvesti?Ili ce te nastaviti da ignorisete jedno drugog i da se vadite na to da morate odrzati brak zbog dece.
Nije bitno koliko je dete staro,ako je i beba,i ako majka zaista oseca da je ona i njeno dete zapostavljeno,odmah treba traziti razvod.A niko ne moze da me ubedi da je nemoguce da zena moze sama podici dete i pri tom totalno imati normalni zivot,jer ako to odbijate,onda je to kukavicluk,predaja i dobar znak da vam zaista jako odgovara sadasnja situacija.
Tako bi trebalo da bude,ali...nije uvek

Dont_Break_The_Oath:
Mozda je malo cudno sto se ja sada ubacujem ovde kao muskarac bez dece u ovu temu,ali ne mogu da ne kazem nekoliko stvari.
Imam 26 godina,umetnik sam,i ozenjen sam 3,6 godine sa 3 godine mladjom zenom od sebe.Vec od samog pocetka dalo se naslutiti da je moj brak zaista institicuja ali ne klasicna,jer ipak,nas dvoje se previse volimo da bi imali dete.Najiskrenije i najmocnije osecanje za mene kao muskarca jeste da se brinem koliko je god to moguce o njoj,i sa vremenom sve emocije rastu izmedju nas dvoje.
A zasto necemo da imamo decu?
Zato sto smo oboje svesni da nikako ne bi bili dobri roditelji,previse razlika imamo po tim stavovima,i prosto detetu ne treba biti roditelj bilo ko,nego samo onaj ko dete zeli kada dostigne vrhunac sopstevnog bica.Svoj zivi spomenik.
Citam ove postove trudnih buducih majki,i ovih sto imaju decu i moram priznati da za muzeve imate najobicnije kretene kojima sve tolerisete.Sa obzirom da je trudnoca specificno stanje kod zene,a pogotovo podizanje deteta,smatram da onda svaka zaista odgovorna majka treba dobro da razmisli da li je sa tim brakom sve u redu ako voljeni suprug zapostavlja porodicu.Ako su mu vaznije kafane,serije,ako je umoran i radi po ceo dan (a koji je to tezi posao od podizanja deteta).Iz onog sto je Makimaki rekla jasno se vidi da je njen muz totalno nezainteresovan za bilo kakvo angazovanje oko dece,i zaista se pitam moze li takav covek biti dobar vaspitac sopstvenog deteta i sta ce se desiti sa tim brakom kada dete odraste?Hocete li se onda razvesti?Ili ce te nastaviti da ignorisete jedno drugog i da se vadite na to da morate odrzati brak zbog dece.
Nije bitno koliko je dete staro,ako je i beba,i ako majka zaista oseca da je ona i njeno dete zapostavljeno,odmah treba traziti razvod.A niko ne moze da me ubedi da je nemoguce da zena moze sama podici dete i pri tom totalno imati normalni zivot,jer ako to odbijate,onda je to kukavicluk,predaja i dobar znak da vam zaista jako odgovara sadasnja situacija.
Samo da te pitam :
kako to mislis , suvise se volimo da bi imali dete ?
I zar stvarno mislis da bi se trebalo razvesti tek tako , bez ikakve borbe za tu silnu ljubav koju pominjes na pocetku balade ??

makimaki:
kocka_vesna:
makimaki:
Moj muz procita sve sto napisem, tako da mi i ne treba neka hrabrost, samo sto to sto on procita, nema nikakav uticaj na njega da nesto promeni. Mada, od tog mog poslednjeg posta, malo se korigovao, ali to je stvarno malo.
Trudnoca, ako si sama, stvarno je teska, ali beba kada se rodi dosta popuni prazninu.

Mislila sam hrabrost u smislu,iznosenja dela intime pred nepoznate ljude.A recimo meni je to uvek tesko.Pozdrav
Pa mislim da je bolje onima koje ne poznajem, ja i ovako nemam s'kim da popricam, tj. nemam ljude od poverenja koji me nece pogresno shvatiti i posle ogovarati, a mamu i tatu ne opterecujem sa time.
Pa ja ti se divim kako uopste funkcionises pod tolikim unutrasnjim pritiskom ? Da li mislis da ti je IPAK potreban neki ventil , neko kome ces sve da ispricas , da se isplaces i slicno...

rdeki:
Drage moje dame, mozda bi najboje uradile kada biste otvoreno porazgovarale s muzevima, bez prebacivanja, ali da im kazete sta vam smeta.
A oni se mozda zaista svojski trude da bi vama i deci obezbedili pristojan zivot.
Razmisli sama, da li bi bila srecnija da je on non-stop uz tebe, da ne ide na posao, ali da oskudevate u hrani, odeci, u svemu?
Da li stvarno mislis da samo muzevi rade i "svojski se trude " da nas izdrzavaju ?
Da li si znao da zene rade i da neke primaju vece bolovanje nego muzevi platu ?
I ZNACI mi da je kuci pored mene , ZNACI mi da zajedno kupamo decu i spremamo kucu ...
Ne mogu ni pare BAS SVE DA KUPE .. rekla bih pre da pare samo razdvajaju ljude ( cak i one koji se vole )

Teki:
rdeki:
Drage moje dame, mozda bi najboje uradile kada biste otvoreno porazgovarale s muzevima, bez prebacivanja, ali da im kazete sta vam smeta.
A oni se mozda zaista svojski trude da bi vama i deci obezbedili pristojan zivot.
Razmisli sama, da li bi bila srecnija da je on non-stop uz tebe, da ne ide na posao, ali da oskudevate u hrani, odeci, u svemu?
Da li stvarno mislis da samo muzevi rade i "svojski se trude " da nas izdrzavaju ?
I ZNACI mi da je kuci pored mene , ZNACI mi da zajedno kupamo decu i spremamo kucu ...
Ne mogu ni pare BAS SVE DA KUPE .. rekla bih pre da pare samo razdvajaju ljude ( cak i one koji se vole )
I da se on nekada prvi seti da ide jesen i da detetu trebaju cipele.
Volela bi rdeki-ija da mi objasni kako da ga ubedim da se kuca ne sprema jednom mesecno. I ne razumem taj deo kada mi zvocamo, a samo kazemo stvari koje moraju da se urade.

Petka:
Teki:
rdeki:
I da se on nekada prvi seti da ide jesen i da detetu trebaju cipele.
Volela bi rdeki-ija da mi objasni kako da ga ubedim da se kuca ne sprema jednom mesecno. I ne razumem taj deo kada mi zvocamo, a samo kazemo stvari koje moraju da se urade.
To je ono ...
kada mislis da te ne razume ( ili ne zeli ni da te saslusa), a ti osecas da si u pravu...

d-mol:
Ja mislim da NAŠOJ ĆERKI MNOGO znači da tata bude što više sa njom, da je zajedno kupamo, da je izvodi napolje i igra se sa njom.
Naravno , ja imam dva sina ...
I bas su se obradovali kada su otkrili da imaju tatu , a ne stariju konkurenciju koja im otima grisine , cips i smoki ...
Pa , da ti pravo kazem, i meni znaci kada znam da je pored mene moj muz , a ne TATIN I MAMIM SIN!

Samo da te pitam :
kako to mislis , suvise se volimo da bi imali dete ?
I zar stvarno mislis da bi se trebalo razvesti tek tako , bez ikakve borbe za tu silnu ljubav koju pominjes na pocetku balade ??[/quote]

Ne pitaj me nista,nisam sposoban da odgovorim na takvo pitanje jer se raspao ceo moj svet,sve je otislo dodjavola i ceo dan ja samo cutim.
Da,iskreno zelim da imam dete,ali ne mogu da prihvatim zensku toleranciju kada muzevi ostavljaju zene same da cuvaju decu dok se oni vuku po kafanama i vise sa drustvom a nisu najaktiviji ucesnici u podizanju deteta.
Ja se izvinjavam sto sam ubacio opasku o sebi i svom stanju ali izgleda da sam preosetljiv da bi bio u stanju da podnesem depresiju koja se uvukla u moj brak.Nije ona zena za mene.A ja sam kao sto vidis,poludeo veceras totalno.

Zdravo Alexandra
Sada si vec mama i tvoj zivot se promenio. Reci mi da li ti je sada bolje, da li tvoj suprug provodi vise vremena sa vama nego sa tobom dok si bila trudna. Ja imam bebu od devet meseci i ne mogu da se zalim na svog dragog, bio je OK i dok sam bila trudna a i sad. Moja trudnoca je bila takva da sam morala da mirujem i posto sam pre trudnoce bila hiperaktivna morala sam svega da se odreknem. Bas zato znam koliko mi je znacilo prisustvo i podrska muza.

Pozdrav, napravi od svog zivota ono sto tebi odgovara!

lady me:
Kad procitam ovakve postove vidim kakvo zlato imam pored sebe. :P

takodje..
ne mogu da verujem da ljudi prolaze ovakve stvari i dolaze u ovakve dileme kada su na putu da dobiju decu..
chini mi se da ovakve teme treba da se rasprave pre braka, a narocito pre dece..
sve su trudnice preosetljive ali je nemoguce izmisliti, iskonstruisati ovakve situacije..
ne znam sta da kazem..

makimaki:
rdeki:
On spava oko 10 sati pod izgovorom da je to na nervnoj bazi.

Verovatno i jeste.
Dok smo mi u drugom stanju, i oni su na neki svoj nefizički način takodje u nekom drugom stanju. Samo što smo mi hormonski i socijalno nagnane na veću osetljivost i na to da nas je briga za to što se dešava u drugom telu ili u drugoj glavi, treba da smo centar svačijeg sveta, sada smo najvažnije, mi dajemo novi život, a sve drugo je trećerazrednog značaja.
Ali, i ti očevi... pa oni pojma nemaju, panika ih hvata od svega i svačega, a reaguje svaki na svoj način... i obično je to neko bekstvo u nešto.
Proći će, najverovatnije.
Sve najbolje!

Back