Mozda je malo cudno sto se ja sada ubacujem ovde kao muskarac bez dece u ovu temu,ali ne mogu da ne kazem nekoliko stvari.
Imam 26 godina,umetnik sam,i ozenjen sam 3,6 godine sa 3 godine mladjom zenom od sebe.Vec od samog pocetka dalo se naslutiti da je moj brak zaista institicuja ali ne klasicna,jer ipak,nas dvoje se previse volimo da bi imali dete.Najiskrenije i najmocnije osecanje za mene kao muskarca jeste da se brinem koliko je god to moguce o njoj,i sa vremenom sve emocije rastu izmedju nas dvoje.
A zasto necemo da imamo decu?
Zato sto smo oboje svesni da nikako ne bi bili dobri roditelji,previse razlika imamo po tim stavovima,i prosto detetu ne treba biti roditelj bilo ko,nego samo onaj ko dete zeli kada dostigne vrhunac sopstevnog bica.Svoj zivi spomenik.
Citam ove postove trudnih buducih majki,i ovih sto imaju decu i moram priznati da za muzeve imate najobicnije kretene kojima sve tolerisete.Sa obzirom da je trudnoca specificno stanje kod zene,a pogotovo podizanje deteta,smatram da onda svaka zaista odgovorna majka treba dobro da razmisli da li je sa tim brakom sve u redu ako voljeni suprug zapostavlja porodicu.Ako su mu vaznije kafane,serije,ako je umoran i radi po ceo dan (a koji je to tezi posao od podizanja deteta).Iz onog sto je Makimaki rekla jasno se vidi da je njen muz totalno nezainteresovan za bilo kakvo angazovanje oko dece,i zaista se pitam moze li takav covek biti dobar vaspitac sopstvenog deteta i sta ce se desiti sa tim brakom kada dete odraste?Hocete li se onda razvesti?Ili ce te nastaviti da ignorisete jedno drugog i da se vadite na to da morate odrzati brak zbog dece.
Nije bitno koliko je dete staro,ako je i beba,i ako majka zaista oseca da je ona i njeno dete zapostavljeno,odmah treba traziti razvod.A niko ne moze da me ubedi da je nemoguce da zena moze sama podici dete i pri tom totalno imati normalni zivot,jer ako to odbijate,onda je to kukavicluk,predaja i dobar znak da vam zaista jako odgovara sadasnja situacija.