samo za MAME :)

Celo društvo je prešlo tridesetu, a mi jedini imamo dete od 2 godine.
Situacija je sledeća: Svi smo i dalje na okupu, svi dolaze kod nas, igraju se sa detetom, kupuju mu poklone, dete je odraslo kao u studentskom domu.Trudim se da ih ne smaram previše.
Ali verovatno im nekad nešto zasmeta. :???:
Ja uvek saslušam njihove (najčešće ljubavne) probleme,ali sa druge strane( imam puno posla, problema, briga) ne mogu da se potresam zato što je nekom pukao nokat ili što neko nije otišao na aerobik, :evil:
Za dalje uspešno druženje ljudi koji imaju različite sfere intereovanja treba puno energije i truda.
Uspevamo, ali se i trudimo.

И ми смо дуго били једини у друштву који су имали децу...И није био проблем. Нисмо више много излазили, али се друштво редовно окупљало код нас. Журке, седељке...било је баш ОК. Једино, у време када треба купати децу кажемо:''Извините, ми одосмо да купамо децу, а ви се забавите...'' Често су сви учествовали око тога и било је забавно.

Prosli vikend je jedna dorba drugarica otisla na devojacko vece,i kada se vratila,..pricala nam je kako je bilo. To nije bilko ni problizno vece kako sad vi zamisljate devojacko vece,...njih je bilo 3+ ona, i to u nekom kaficu jer je: mlada trudna i treba da se porodi, druga devojka vec ima jedno dete, treca devojka je pocela da doji i poslednja ona koja nema ni dece ni muza.....
Drugarica mi kaze da su njih 3 stalnooooooooooooo pricale o svojoj deci, da nisu cak ni vecnanje pomenuli ni nista i naravano kukale su kako im muzevi nista ne pomazu oko dece...I jednu recenicu je zapamtila koju joj je buduca majka rekla: "videces ti kad budes imala svoje dete kako je to".....hm:?:?

E od tog "videćeš" mi se diže kosa na glavi... Kad god me je neko pitao kako mi je sa detetom, jel mi teško? I ja odgovorila: super, nije mi teško, sledeća rečenica bi započinjala sa: "Videćeš kad...
A naslušala sam se toga najviše u trudnoći. Videćeš ovo pa ćeš videti ono...pa ćeš opet videti i tako...

E lady, što volim kad tako nešto čujem:-D

Ja imam neku komšinicu koja inače stalno nešto kukak, i bila je trudna par meseci prednosti u odnosu na mene. I non-stop joj je priča ''videćeš''; ja bila peti mesec ona osmi, pa videćeš kako je teško kad doguraš dovde. Srela sam je par dana pred moj porođaj taman sam prepešačila jednu doooobru deonicu u kažem kako mi nije teško, a ona kaže: pa što bi bilo, videćeš kad se rodi:roll: Sad me zvala skoro da pita kako sam, ja reko divno, mnogo sam srećna i tako, kaže ona - videćeš kad počnu da mu rastu zubi. Sledeće će verovatno biti videćeš kad prohoda i tako u nedogled...
Jendostavno nekim ljudima je SVE teško.

Samantha Jouns:
Prosli vikend je jedna dorba drugarica otisla na devojacko vece,i kada se vratila,..pricala nam je kako je bilo. To nije bilko ni problizno vece kako sad vi zamisljate devojacko vece,...njih je bilo 3+ ona, i to u nekom kaficu jer je: mlada trudna i treba da se porodi, druga devojka vec ima jedno dete, treca devojka je pocela da doji i poslednja ona koja nema ni dece ni muza.....
Drugarica mi kaze da su njih 3 stalnooooooooooooo pricale o svojoj deci, da nisu cak ni vecnanje pomenuli ni nista i naravano kukale su kako im muzevi nista ne pomazu oko dece...I jednu recenicu je zapamtila koju joj je buduca majka rekla: "videces ti kad budes imala svoje dete kako je to".....hm:?:?

А о чему да причају три маме и једна девојка? О јурењу фрајера? :?

Па мислим, логично је да се прича о ономе што окупира већину присутних, а овде су то биле маме...
У мом сталном друштву нас је десетак, ту су три ветеринара а ми сви остали се бавимо врло различитим занимањима... И шта мислиш о чему се најчешће прича кад се скупимо? О осемењавању крава!!! Било би сасвим безвезе да ја сад инсистирам да се зарад равноправности прича о глаголским облицима!

Мислим, нисам од оних мама које немају другу тему осим деце...али та неудата би се могла исто тако непријатно осећати и ако би тема била свадба и венчаница, јер ни то није у њеном домену!

Hellen:
Па мислим, логично је да се прича о ономе што окупира већину присутних, а овде су то биле маме...
У мом сталном друштву нас је десетак, ту су три ветеринара а ми сви остали се бавимо врло различитим занимањима... И шта мислиш о чему се најчешће прича кад се скупимо? О осемењавању крава!!! Било би сасвим безвезе да ја сад инсистирам да се зарад равноправности прича о глаголским облицима!

Мислим, нисам од оних мама које немају другу тему осим деце...али та неудата би се могла исто тако непријатно осећати и ако би тема била свадба и венчаница, јер ни то није у њеном домену!
To i ja mislim i pokusah pre neki dan da kazem.
U mom drustvu su uglavnom inzenjeri. I tako je moja kuma-ekonomista, znala sve nase ispite i probleme. To je nekako normalno.
Tako je posle bila tema posao, pa vencanja, pa deca, prvo mala- jedu, ne jedu, pa vrtici...
Nekako sve u svoje vreme. Ne kazem da je to jedina tema, ali svakako ona koja oduzme najveci deo veceri.
Sad je naravno - more.

To za devojacko vece je bas bezveze, ali je to i dokaz da nisu ni mnogo bliske. Jer dobar prijatelj u takvoj situaciji ne bi mislio na sebe.

Back