Samo vi idite, biću ja dobro...

@mimi - ljudi su prioritet, najbolje da ker zauzme ljudsko mesto a da se čovek utopi
to kako ti doživljavaš kera je tvoja stvar

Većina tih životinja koje nisu hteli da povedu bi mogla da se sklupča vlasniku u krilu. Drugo, toliko je njih spašavalo ljude. A ljudi su svoje pravo lice pokazali, evo silnih pljački i krađa po Obrenovcu, iako imamo jasna moralna načela i zakone koji bi to trebalo da spreče. A kakva je moja percepcija PSA, jer ker je pežorativ i pre ću da ga upotrebim za čoveka, kao karakternu osobinu, pa očigledno je da nisam u manjini, barem među funkcionalno pismenima.

Većina tih životinja koje nisu hteli da povedu bi mogla da se sklupča vlasniku u krilu. Drugo, toliko je njih spašavalo ljude. A ljudi su svoje pravo lice pokazali, evo silnih pljački i krađa po Obrenovcu, iako imamo jasna moralna načela i zakone koji bi to trebalo da spreče. A kakva je moja percepcija PSA, jer ker je pežorativ i pre ću da ga upotrebim za čoveka, kao karakternu osobinu, pa očigledno je da nisam u manjini, barem među funkcionalno pismenima.

Postoje instrukcije, spašavaju se ljudi, oni su prioritet. Najbolje da se pretovaruju čamci životinjama. I još ko zna kako one sve mogu da reaguju i da dovedu u opasnost ljude oko njih.
Naravno da je toliko njih spašavalo ljude, i trebalo je, jok, najbolje da se mačke i kerovi spašavaju. Kolko ljudi umrlo zbog te poplave, još da su životinje spašavali...
Ker, pas, nebitno, nije ovde vokabular tema

Vidi, ili se slažemo ili se ne slažemo, ali za ličnim vređanjem nema potrebe
Ti objektivno sagledaj stvari i reci da li smatraš da je moralno da se životinje spašavaju pre zadnjeg čoveka
tema je prilično konkretna i nije vezana samo za životinje, već za celu ovu situaciju, dakle imamo kontekst
mislim da svako mišljenje sme da se iznese, osim ako ovaj pdf nije nekakva sekta, a nije

Vidi, ili se slažemo ili se ne slažemo, ali za ličnim vređanjem nema potrebe
Ti objektivno sagledaj stvari i reci da li smatraš da je moralno da se životinje spašavaju pre zadnjeg čoveka
tema je prilično konkretna i nije vezana samo za životinje, već za celu ovu situaciju, dakle imamo kontekst
mislim da svako mišljenje sme da se iznese, osim ako ovaj pdf nije nekakva sekta, a nije

Ma poenta je da su spasioci gde god su mogli, poveli neko kuče/mače, ne verujem da je bilo ko pravio neko posebno pitanje. Jedino kad se nije imalo vremena, ne možeš ti provesti sat vremena izvlačeći neko isprepadano kuče od ko zna odakle gde se zavuklo. Bežalo se da se spase goli život samo to pojedinci debelo uvaljeni u svoje fotelje nisu još u stanju da svare kao činjenicu. Ebiga i meni da je frka, ne bi ostavljao ovo moje mačište na cedilu, nisam ga džabe odhranio od kad je mogo u šaku da mi stane.

Na drugu stranu da je ovaj tekst iz naslova krajnje patetičan. Bljutavi neoromantizam u punom svetlu.

Tema je na Svetu životinja, o psu kog je porodica bila primorana da ostavi. Ima li na Hronici tema o celom ovom problemu? Pitanje je retoričko, iskreno, ne zanima me. S druge strane, znam da su pojedini ljudi, kad su im odobrili konačno, poslednje atome snage i finansijske resurse potrošili na spašavanje ostavljenih životinja, onih koje se nisu podavile. Znam, jer i inače cenim napore tih ljudi da budu glas onih bez glasa, smeta mi nepravda i diskriminacija, bez obzira ko je žrtva i da li je uopšte ljudsko biće.

Naravno da su ljudski životi prioritet i da postoji plan evakuacije koji se u ovakvim, a i svim ostalim situacijama mora sktriktno poštovati. Nadležni su dužni da ih poštuju. To niko ne spori. Ipak, to nije tema ove teme.
Tema ove teme je ljubav i privrženost životinja ljudima i ljubav i privrženost ljudi životinjama. U svoj toj stihiji, neki su uspevali da u svoje prioritete ubace i životinje, pa čak i spasioci :)

Ma poenta je da su spasioci gde god su mogli, poveli neko kuče/mače, ne verujem da je bilo ko pravio neko posebno pitanje. Jedino kad se nije imalo vremena, ne možeš ti provesti sat vremena izvlačeći neko isprepadano kuče od ko zna odakle gde se zavuklo. Bežalo se da se spase goli život samo to pojedinci debelo uvaljeni u svoje fotelje nisu još u stanju da svare kao činjenicu. Ebiga i meni da je frka, ne bi ostavljao ovo moje mačište na cedilu, nisam ga džabe odhranio od kad je mogo u šaku da mi stane.

Na drugu stranu da je ovaj tekst iz naslova krajnje patetičan. Bljutavi neoromantizam u punom svetlu.

Bivši kolega-mod je u stanju da objektivno sagleda i stavi se u sve pozicije. :)

Ali čula sam za masu pritužbi, da su spasioci insistirali na ostavljanju čak i malih, dobro socijalizovanih životinja. Šta znam, valjda se krećemo u različitim krugovima. U takvoj nekoj situaciji, moja ćerka (nepunih 8) bi mogla da savlada kuju, mačak bi morao kod mene. Zajedno imaju manje od 15kg.

Žalosno koliko su ljudi ograničeni. Akcenat nije na interpunkciji (ovo neću prevesti,iako dotični nemaju pojma šta reč znači,a nadju se da komentarišu) već na ogromnoj tragediji kućnih ljubimaca koje su gazde ostavile,a mogli su ih povesti sa sobom,ili ostati sa njima da dele sudbinu.
Sramni su maliciozni komentari čiji je život vredniji,ko je dostojan da živi,a ko nije...

Mi koji imamo pse ( ali i macke) ne bismo tek tako ostavljali svoje zivotinje na milost i nemilost katastrofi.
Ja prosto ne znam i hvala Bogu da nisam bila u situaciji da ostavljam svog psa i spasavam svoj zivot, nisam sigurna
da bih ga ostavila pa i po cenu da i ja izgubim zivot.
Ovaj tekst u uvodnom postu moze da bude nekome i patetican, pateticna je i slika malog decaka ( mozda ima 5 gdina, lep i sladak kao "upisan)
koji je u vodi do grla , a iznad glave i vode visoku u rucicama drzi jedno majusno psetance. Ta slika je obisla svet, ta slika je bila motiv svajcarskom
udruzenja ( cetiri shapice) da sa velikom skalamerijom i hranom za zivotinje juce stignu u Obrenovac i pocnu akciju i spasavanja i hranjenja zivotinja.
Tu nisu samo psi nego i svinje, telad, kokoske, krave.
Slika ovog decaka je bila na svim mogucim udarnim vestima u Evropi i probudila je zelju, volju , savest svakog coveka u Evropi i za donacijom,
ali i licnim angazmanom.

Mi ne znamo sta i kako nasi psi i macke misle, moguce je da je ovaj pas iz "pateticne" price zaista tako osecao.

Gledala sam pre neki dan prilog koji je snimio Jovan Memedovic u selu Visnjevu
koje je evakuisano i poplavljeno.Sa jednim mestaninom veslao je u camcu i obilazio
poplavljeno selo gde su naisli su na gnezdo na kome je lezala koka i 3 izlegla pilica.
Gnezdo sa jajima, koku i pilice premestili su na bezbednije mesto, nasli su i na
koze kojima su vlasnivci ubacili travu i ostavili ih jer su bili kao na nekom ostrvu
a onda su vracajuci se nazad naisli na jednog psa koji se jedva odrzavao u vodi ii koji je
bio na smrt preplasen.to se videlo po njemu .uzeli su ga u camac i odvezli ga na sigurno.
Snimio je i jednu svinju koja je plutala po vodi..Na zalost, mnoge zivotinje nisu prezivele..

http://www.zivotinje.rs/vestiStrana...ve-da-dodje-do-svojih-vlasnika-foto&tip=vesti
mapa1.jpg

Back