Žalosno koliko su ljudi ograničeni. Akcenat nije na interpunkciji (ovo neću prevesti,iako dotični nemaju pojma šta reč znači,a nadju se da komentarišu) već na ogromnoj tragediji kućnih ljubimaca koje su gazde ostavile,a mogli su ih povesti sa sobom,ili ostati sa njima da dele sudbinu.
Sramni su maliciozni komentari čiji je život vredniji,ko je dostojan da živi,a ko nije...
Mi koji imamo pse ( ali i macke) ne bismo tek tako ostavljali svoje zivotinje na milost i nemilost katastrofi.
Ja prosto ne znam i hvala Bogu da nisam bila u situaciji da ostavljam svog psa i spasavam svoj zivot, nisam sigurna
da bih ga ostavila pa i po cenu da i ja izgubim zivot.
Ovaj tekst u uvodnom postu moze da bude nekome i patetican, pateticna je i slika malog decaka ( mozda ima 5 gdina, lep i sladak kao "upisan)
koji je u vodi do grla , a iznad glave i vode visoku u rucicama drzi jedno majusno psetance. Ta slika je obisla svet, ta slika je bila motiv svajcarskom
udruzenja ( cetiri shapice) da sa velikom skalamerijom i hranom za zivotinje juce stignu u Obrenovac i pocnu akciju i spasavanja i hranjenja zivotinja.
Tu nisu samo psi nego i svinje, telad, kokoske, krave.
Slika ovog decaka je bila na svim mogucim udarnim vestima u Evropi i probudila je zelju, volju , savest svakog coveka u Evropi i za donacijom,
ali i licnim angazmanom.
Mi ne znamo sta i kako nasi psi i macke misle, moguce je da je ovaj pas iz "pateticne" price zaista tako osecao.