Samo realno, molim !

kapelnik

Ističe se
Poruka
2.434
Naše generalno opredeljenje je kapitalistička ekonomija
( dozvoljeni eksploatacioni odnosi ), jel' da ?!

Sad su se vidim mnogi iznenadili što smo se solidarno
i besplatno suprotstavili vremenskim nepogodama.

Ko su ti ljudi što su se iznenadili ?
Odakle su oni ?
Zašto oni misle da smo mi kreteni ?

Radne akcije, da ili ne ?

Pa jednostavno,:eek:
ako država nema para,
ako firme nemaju viziju,
ako svet ne vidi nikakav interes ovde,
onda da !

I u Engleskoj je narod išao na kazan
ali samo 1946.
Već 1947. pokrenuo se "Gordi Albion" !

Hoćemo li k'o Englezi
il' ćemo da se divimo Putinu od pre par godina
kad je "postrojio" ekonomske genije
i izgrdio ih !? :eek:

Pa sad vidim i Vule postrojava ?

Od mog oca se izgleda traži da besplatno ide na teren i rešava problem klizišta. Godinama se njega i tih ljudi koji to rade niko nije setio. Setili su se tek sada, kad očekuju da im u ime solidarnosti i pomoći ljudi rade besplatno.
Video sam jedan super natpis "Srbijo, brane te oni kojima nisi obezbedila posao, i oni kojima nisi omogućila da pristojno žive od svog rada"

Realno da se ide na izgradnju nasipa i prokopavanje kanala i drenaža u radne akcije,
ali ne za đabaka! Za minimalac+smeštaj i hrana! ! ! Spojeno i humano i korisno!
Samo,pošto su ukinuti razni komiteti-problem je sad ko da to organizuje!
Birokrate nema šanse da neko upregne u organizovanje velikih radova!
Melioracija i gradnja nasipa mogu da se projektuju u hodu,a i valja dovesti Holanđane,
velemajstore za takve projekte!

Poslednja izmena:
Pravo da ti kažem,
realno je samo par dana pomagati.
Svim srcem, svi zajedno !

Pa i čovek na ulici kad padne,
pritrče ljudi pridignu ga,
zovnu hitnu pomoć.
Dalje stvar preuzimaju lekari !!!

Dakle,
kada prođe prvi udar nesreće,
sve ostalo mora tržišno.

Pa zar danas kad toliko nerealizovanog kapitala po svetu ima
da izmišljamo "novu ekonomiju" ( ustvari staru, iz nekog drugog vremena ) ?

Od mog oca se izgleda traži da besplatno ide na teren i rešava problem klizišta. Godinama se njega i tih ljudi koji to rade niko nije setio. Setili su se tek sada, kad očekuju da im u ime solidarnosti i pomoći ljudi rade besplatno.
Video sam jedan super natpis "Srbijo, brane te oni kojima nisi obezbedila posao, i oni kojima nisi omogućila da pristojno žive od svog rada"

Jos jedan lazan transparent.

Проблем са радним акцијама је што не захтевају узимање кредита из иностранства и могле би народу да пошаљу погрешну поруку да се некад треба и може ослонити на сопствене снаге.

Много тога је изграђено солидарно, што радним акцијама, што самодоприносима. А онда је власт била кренула да све то продаје. Ова власт наставља распродају, а овамо позива на радне акције, где је ту памет?

Da li bi jedan Most na Adi mogao da bude izgrađen radnom akcijom ?
Ili jedna palata Progres ?
Ili nagrađeni Airport City na Novom Beogradu ?

Posmatrao sam kako se radio bulevar kralja Aleksandra pre par godina,
ni te zemne radove ne bi mogli da rade amateri !
I za njih je bilo potrebno i te kako iskustva !

Graditeljsko umeće slučajno odabranih
se svodi na ono što smo videli u Srvajverima pre par godina,
i moglo bi biti upotrebljeno jedino u slučaju
kataklizme
pa da se ljudima napravi bilo kakva nastrešnica,
pazite, ne koliba - već nasteršnica !

Radne akcije su imale smisla kada nije bilo bagera, rovokopača, buldožera i ostale mašinerije. Kada su samo imali lopate i kolica. Mislim, čemu poslati 100 ljudi da rade nešto ako sav taj njihov posao može da odradi jedna mašina?

Ako već neki žale za tim vremena uključujući i kapitalističku ministarku finansija (niđe veze) Jorgovanku, država bolje da poradi na sopstvenom sistemu gdje će ljudima biti dozvoljeno da žive u alternativnim sistemima suprotnim od zvaničnog. Kao Kibutzi u Izraelu. Sela su nam ionako pusta, a vjerujem da bi se moglo skupiti dovoljan broj ljudi da osnuju takve kolektivne zajednice. Mogla bi i Jorgovanka tu da pomuze 10 krava a zauzvrat da dobije litru mlijeka ako već tako silno želi pa nas je udavila s onim svojim tekstom.

Da se vratim na temu. Zašto bi ljudima davali i lopate, mogli bi svi da koriste supene kašike! Tako bi još više ljudi bilo uključeno u radnim akcijama, ha bože moj...

Radne akcije su imale smisla kada nije bilo bagera, rovokopača, buldožera i ostale mašinerije. Kada su samo imali lopate i kolica. Mislim, čemu poslati 100 ljudi da rade nešto ako sav taj njihov posao može da odradi jedna mašina?

Постоје ствари које не можеш да урадиш багером, ровокопачем или булдожером.

Da se vratim na temu. Zašto bi ljudima davali i lopate, mogli bi svi da koriste supene kašike! Tako bi još više ljudi bilo uključeno u radnim akcijama, ha bože moj...

Зато што није поента да се упосле људи него да се заврши неопходан посао. Уместо да се седи и чека (непотребно) помоћ из иностранства.

- - - - - - - - - -

ako država nema para,

А ко каже да држава нема пара?

Back