Samo neveruju u Boga ili nece Boga pa zato neveruju?

33.gif
33.gif
33.gif
33.gif
33.gif
33.gif
33.gif
33.gif
33.gif

Ако је у немогућности да те изнутра заведе, ђаво почиње да те мучи споља - преко људи који су му се предали. Стога буди спреман за ово страдање и очекуј непријатности као госте.

Час ти се приближују похвале, час укори, клевете и тешкоће сваке врсте. Врло је важно прозријети ко изазива буру, и све мирно подносити: непријатељство против одређених људи обраћа се у непријатељство против злога који иза њих стоји и на непријатељство подстиче. Наиђу ли ствари које те жалосте и љуте, обрати се Богу и не дозволи зломе да ти приђе. Не успијеш ли у томе, онда бар ћути док се не савладаш. Тада говори мирно и љубазно са другима.

Не чини им никакве замјерке и не подсјећај их на учињену ти неправду. Моли се само Богу да се рђави утисци у срцу изгладе што је могуће прије. Тако ћеш бити чист пред Богом, који човјека води, корак по корак, преко невоља које очишћавају. Тешко је да без невоља побиједимо своје фарисејско самооправдање.

Демонски напади

Због пет разлога, говоре, Бог допушта да будемо нападани од демона. Први разлог је, кажу, да будући нападани и бранећи се, дођемо у расуђивање врлине и зла; други - да би стекавши врлину борбом и трудом имали је чврстом и неизменљивом; трећи - да, напредујући у врлини, не мислимо високо о себи, него да се научимо смиреноумљу; четврти - да би, упознавши из искуства какво је зло, омрзли га савршеном мржњом (Пс 139,22); и пети поврх свих - да не би, поставши бестрасни, заборавили своје слабости, нити силу Онога који нам је помогао." (Свети Максим Исповедник)

Христови људи

Свет је нешто што треба савладати. Чиме? - Горњим светом. Дух времена нашег је нешто што треба савладати. Чиме? - Духом Христовим. Човек је нешто што треба савладати. Чиме? - Богочовеком. Христови људи су од Бога, и побеђују свет, јер је већи онај који је у њима неголи који је у свету (ср. 1. Јн. 4,4). (Св. Јустин Ћелијски)

Kakve predrasude tipa ne verujem u njega jer b(B)og ima isuvishe velika ochekivanja.
b(B)og nije neki prst sudbine koji ce da te nagradi zato shto si bio dobar dechko ili devojchica. b(B)og je ono u shta verujemo, oni osecaji koji nam isplivaju na povrshinu i pomognu nam da nastavimo dalje( i ako to neki prepisuju njegovoj pomoci), b(B)og smo mi sami koji gospodarimo nashim umovima i delima...
Bez obzira na to mislim da postoji neka pravda koja nas dotuche jednof dana...
pochevshi od onih najmanjih primera kao shto su ~ti ispalish dvoje troje ljudi koji te vole i cene i jednog dana se i ti nadjesh u toj situaciji i patish zbog nekoga. Da li je to nebeska pravda ili je to priroda reshila da tako bude da bi se odrzala nekakva emotivna ravnoteza..
ostaje samo pitanje o kome ce se uvek neko naci kao ja da beskrajno proteze ovu temu(:

hanibal77:
iju!ja da sudim na osnovu lazi?svasta!ne sudim ja nego iz te vase bajkice izvlacim logican zakljucak i cudim se zasto vas je strah da otvorite oci :wink:
nemam ja kome da sudim,kako da sudim nekome ko ne sme da se pojavi i prekine ove rasprave npr?nek se pojavi i kaze "ja sam ta faca koja vas je stvorila" ja cu prva da priznam gresku
.........JA SAM TA FACA KOJA VAS JE STVORILA!!!!!!............a sad barbacue!.......przh przh przh zgrom drnd swooooooooooooosh...........opa.......u divine zanosu istopih tastaturu qq...............ma sta se sekiram......stvoricu novu :mrgreen:

............e da..........in case da je neko na ovoj temi preziveo moj najnoviji metod kaznjavanja smrtnika, medj' nama up poznat i kao poprzh, one quote.......sad ce one uspravne tackice..........:"Od onoga koji tvrdi da Boga nema, samo je gluplji onaj koji tvrdi da Boga ima."........zaboravih ko je ovo rekao..........a svakako mu je promisao dosla od mene.........tako da.....nevermind............i naravno........c ya all when you get here...........

g-rock:
e, dzerode, ja licno ne verujem u boga, jer swo ucenje crkveno i biblijsko je toliko prewazidjeno, da sada to swakom racionalnom coveku deluje besmisleno i primitivno, a to me je i oteralo od vere u boga iako mislim da je to sastvni deo nase kulture i istorije.

Zbog crkvenog ucenja koje je "primitivno", a i mora da bude pre 2000 godina, ti ne verujes u Boga? Znaci, ako bi to ucenje bilo lepse napisano ili vise "smisleno" (mada je meni sve smisleno u bibliji i crkvenom ucenju) ti bi verovao u Boga?

Pa ne menja se misljenje u Boga po ucenjima, Bog ili postoji ili ne, i to ne zavisi od toga kako je nesto napisano pre ko zna koliko godina, Biblija na primer.

Back