Samo napred B92 Rokaj!

malo oftopik, ali evo jos par momackih pesmica direkt iz otechestva :D

najlepsa ruska ratna pesma br 1:

http://musicmp3.spb.ru/mp3/download.php?mp3=87804

reci - V. Agatov
muzika: N. Bogoslovskij

reci:

Тёмная ночь, только пули свистят по степи,
Только ветер гудит в проводах,
Тускло звёзды мерцают.
В тёмную ночь ты, любимая, знаю не спишь,
И у детской кроватки тайком
Ты слезу утираешь.

Как я люблю тишину твоих ласковых глаз!
Как я хочу к ним прижаться сейчас губами...
Тёмная ночь разделяет, любимая, нас,
И тревожная чёрная степь
Пролегла между нами.

Верю в тебя, дорогую подругу мою,
Эта вера от пули меня тёмной ночью хранила.
Радостно мне, я спокоен в смертельном бою.
Знаю, встретишь с любовью меня,
Что б со мной ни случилось!

Смерть не страшна,
С ней не раз мы встречались, в степи...
Вот и теперь - над нами она кружится.
Ты меня ждёшь,
И у детской кроватки не спишь,
И поэтому знаю: со мной
Ничего не случится!

uslovni prevod:

Tamna je noc, samo zrna zvizhde po stepi,
Samo vetar gudi po zhicama,
Bledo zvezde svetlucaju.
U toj tamnoj noci, ti voljena, znam ne spavas,
I nad kolevkom krishom
suzu brishes.

Kako volim tishinu tvojih maznih ociju
Kako hocu da se priljubim uz njih usnama,
Tamna noc nas odvaja voljena,
I strasna crna stepa
protegla se medju nama.

Ja verujem u tebe, moju dragu drugu,
Ta vera me je u tamnim nocima sacuvala,
Radostan sam, miran sam u smrtnom boju,
Znam da ces me sa ljubavlju docekati,
Sta god sa mnom da se desi.

Smrt nije strashna,
s njom smo se ne jednom sreli tu u stepi...
Evo je i sada, nad nama opet kruzi.
Ali ti me cekas,
i pored kolevke ne spavas,
i zato sam siguran
da mi se nista nece desiti.

najlepsa ruska ratna pesma br. 2:

http://musicmp3.spb.ru/mp3/download.php?mp3=87806

reci:

Мне кажется порою, что солдаты,
С кровавых не пришедшие полей,
Не в землю нашу полегли когда-то,
А превратились в белых журавлей.

Они до сей поры с времен тех дальних
Летят и подают нам голоса.
Не потому ль так часто и печально
Мы замолкаем, глядя в небеса?

Летит, летит по небу клин усталый,
Летит в тумане на исходе дня.
И в том строю есть промежуток малый,
Быть может, это место для меня.

Настанет день, и с журавлиной стаей
Я поплыву в такой же сизой мгле,
Из-под небес по-птичьи окликая
Всех вас, кого оставил на земле.

Мне кажется порою, что солдаты,
С кровавых не пришедшие полей,
Не в землю нашу полегли когда-то,
А превратились в белых журавлей.

uslovni prevod:

Cini mi se ponekad, da vojnici,
sto se s krvavih polja ne vratise,
ne legose u zemlju nasu, nekad davno,
vec se pretvorise u bele zhdralove.

I da nam do danas iz daljnjih tih vremena,
oni dolecu i daruju nam glase,
ta zar ne gledamo bas zbog toga
tako cesto i tako tuzno na nebesa.

Leti, leti po nebu klin umorni
leti kroz maglu pred kraj dana,
i u tom stroju eno jedan razmak mali,
i mozda je to bas moje mesto.

Doci ce dan da i ja sa jatom zhdralova
zaplivam kroz tu gustu maglu,
ispod nebesa kao ptica klicuci
svima vama koje sam na zemlji ostavio.

Cini mi se ponekad, da vojnici,
sto se s krvavih polja ne vratise,
ne legose u zemlju nasu, nekad davno,
vec se pretvorise u bele zhdralove.

siticentar:
No, da nije B92 ja kao ne Srbin izvan Srbije bi mogao pomisliti, da nema niko u Srbiji ko drugacije misli u udnosu na one sto su pravili zlocin u Srebrenici.
Видим много се трудиш да нам укажеш на све злочине које су Срби учинили над другима. Ма то је у реду, али као што видиш имамо ми и овде доста "Срба" који то чине... Него, мучи ме нешто друго. Када ћете ви почети да причате о својим злочинима. Ето, ја се случајно не нађох са мојим покојним друговима почетком маја 1992. у Добровољачкој, па зато и могу да ти напишем ове речи. Причај нам мало о Јасмину Швракићу, О Јуси, о Ћели... и о њиховим "подвизима" у Сарајеву, Тузли, Зеници, Коњицу, Тарчину, Јабланици... Где су Ваше Наташе Кандић, Соње Бисерко, где је ваш Б92...
Вероватно нећеш одговорити на ово писмо јер си напрасно заборавио ћирилицу, али ако се сетиш или нађеш неког да ти преведе, баш бих волео да чујем твој коментар.

pa kako ti nije jasno da bi njihova b92 odavno bila ukinuta, a njihove natasa kandic i sonja biserko odavno proterane iz zemlje ... zato mi i imamo b92 i natasu kandic i sonju biserko jer ne znamo da ih oteramo iz zemlje, oni znaju pa kod njih takvih pokusaja nema ... ne daj boze da se srbi sloze ... uvek su u srbiji postojale dve opcije, jedna izdajnicka, a druga ne ... uvek su u srbiji postojali brankovici .. to mene nista ne cudi ... ali su takodje uvek iz srbije terani takvi ... to me cudi sto ih ne oteramo iz srbije

Problematicni....................
macka18yh4kq.gif

no_problem:
... uvek su u srbiji postojali brankovici .. to mene nista ne cudi ... ali su takodje uvek iz srbije terani takvi ... to me cudi sto ih ne oteramo iz srbije

vuk brankovic je bio veliki chovek u istoriji srpskog naroda...to sto si chuo samo guslarske pesme,ne oslobadja te odgovornosti za ovoliko lupetanje i neznanje o osnovnim stvarima iz istorije naroda ciji si pripadnik...pa sto ne krenes junache da terash izdajnike iz srbije?? chekas da neko drugi uradi to umesto tebe?ili ne smes sam?

DraGo70:
Видим много се трудиш да нам укажеш на све злочине које су Срби учинили над другима. Ма то је у реду, али као што видиш имамо ми и овде доста "Срба" који то чине... Него, мучи ме нешто друго. Када ћете ви почети да причате о својим злочинима. Ето, ја се случајно не нађох са мојим покојним друговима почетком маја 1992. у Добровољачкој, па зато и могу да ти напишем ове речи. Причај нам мало о Јасмину Швракићу, О Јуси, о Ћели... и о њиховим "подвизима" у Сарајеву, Тузли, Зеници, Коњицу, Тарчину, Јабланици... Где су Ваше Наташе Кандић, Соње Бисерко, где је ваш Б92...
Вероватно нећеш одговорити на ово писмо јер си напрасно заборавио ћирилицу, али ако се сетиш или нађеш неког да ти преведе, баш бих волео да чујем твој коментар.

Без бриге, неће никада. Можда и помену неки злочин, али нико неће тамо на те злочине проглашавати за суштину и циљеве борбе. Зашто? Па зато што то није нормално. То ни у једном народу нема, само у српском.
Само се Срби "суочавају".

Duh Sekire:
Без бриге, неће никада. Можда и помену неки злочин, али нико неће тамо на те злочине проглашавати за суштину и циљеве борбе. Зашто? Па зато што то није нормално. То ни у једном народу нема, само у српском.
Само се Срби "суочавају".
Управо тако. Једино ми хоћемо "најпре да почистимо своје двориште". Једино се ми још делимо на четнике и партизане. Једино је нама, ма какав год да је био, Наш бивши председник НАЈКРИВЉИ за сва ср...а која су се дешавала. Једино се ми препуцавамо по оваквим форумима на овакву тему. Погледајте неки хрватски или муслимански, пардон, бошњачки форум. Сви су сложни у једном. Срби су геноцидан народ. Они су (Срби) криви за све, а ако се и нађе неко да помене њихове злочине, сви се убрзо сложе да је то био само "инцидент". Баш као у оном вицу где се каже да су Хрвати одлучили да преименују улицу Жртава фашизма у улицу усташких несташлука...

Само они чија је то идеологија никако да почну стварно да чисте своје двориште.
Ето рецимо st. maurice је овде дизао фрку зато што сам ја имао више ликова, а "заборавио" је на трио фантастикус Billy_the_Kid, Kohen, Major_TOM (иначе, ту су нови никови настајали после бановања старих).
Даље, убеђују нас како је Америка светлост света, а одбијају да сагледају право лице Америке.
Такође, не ограђују се и од најљигавијих људи - рецимо на оснивачкој скупштини ЦМП (НВО који је претходио ЛДП-у) су били Јањуш и Колесар...

Све у свему, они не желе да чисте своје, него српско двориште. Српско двориште није њихово двориште.

И наравно, не би било смисла завршити без речи Нејаког Укија.
Ne prdim protiv svoje zemlje,vec protiv onih koji ne shvataju realnost,i kojima najvise odgovara Srbija u srednjem veku,umesto u 21.om!

Srbi su u ovim ratovima bili koljaci i agresori,a Albanci zrtve.Albanci se,nazalost,samo svete za ono sto su 1o godina prezivljavali.Ne opravdavam ih,ali ih razumem.

Ne,nego cu uvek prvo da osudim svoje dvoriste i pljunem po njemu.

Back