Samo moje misli...

Osuda se čini iz straha, zablude, zavidi i sopstvenog nezadovoljstva

Imati novca je lepo koliko i imati hrabrosti...ljudi će te ceniti zbog toga ali na kraju krajeva svi znaju da si jedna najobičnija budala...

Interes zbog kojeg se vezujemo za određene ljude je odraz sopstvene nesposobnosti da nešto postignemo sami

Uzmi jednom u krizi i oporavićeš se, uzmi dva puta i budi srećan što je bilo nekoga da ti da opet...treći put si samog sebe zapečatio...četvrti put si postao svestan da si nesposoban...

Čemu služi pamet ako se njome ništa ne postiže

Navika je čudo, stavi nas u neku vrstu hibernacije, postojimo....ali nemamo svrhu

Kada umremo, ono što ostane iza nas je samo ono što je uspelo da bude zabeleženo... zato pišite, govorite, radite...ne dozvolite da vaš blistavi um ostane samo eho energije koja je iscurela bez bljeska koji su drugi mogli čulno da opaže...

Vanmaterijalno u nama je ono istinsko i čisto, materijalno je nužno jer održava vanmaterijalno u ovom životu....materijalno i vanmaterijalno su vrhovna kreacija...zajedno čine savršenu celinu..ako pokvariš jednu polovinu i druga trpi posledice...

Mudrom čoveku je najlakše oteti stvar, ne zato što on to neće videti da vi želite, već zato što smatra da je sama potreba za tim besmislena, kao i cilj koji ćete time postići...njega ništa materijalno neće rastužiti, niti mu nedostajati...
Um mudroga čoveka ne mogu svi dotaći, samo oni kojima on to dozvoli...

Mnogo lepih misli na jednom mestu :)
Evo moj mali doprinos tvom blogu

Kakve su ti misli, takav ti je život - Ako su nam misli mirne i tihe - eto nam mir. Ako su nam misli negativne - eto nam nemir.

Moramo od srca sve oprostiti. Unutrašnji mir ne može da se sačuva dokle god naša savest nešto izobličava. Moramo umiriti savest. Treba svima oprostiti od srca. Bez toga nema unutrašnjeg mira.

Otac Tadej

Od srca hvala Ninel :)

Divne misli divnog čoveka...slažem se sa njima... i ja imam nešto napisati po pitanju oprsta, unutrašnjeg mira i misli uopšte ali trenutno sam iscrpljen pa ću pri sledećoj inspiraciji i te pojmove obuhvatiti ...

Imaš pozdrav od mene :)

Onoga trenutka kada prestaneš da se pribojavaš samoće, moći ćeš konačno da počneš da uživaš u zajednici sa voljenom osobom

mislim da si mislio na usamljenost?..samoća je potreba za kreativno delovanje a usamljenost je rdjanje duše zbog nenalaženja potvrde sebe u drugom biću..

lepo razmišljaš dadi :heart:

Дади;bt176228:
Pobediti sopstvenu lenjost predstavlja vrhunac ljudskog truda.
Pazi kakvo je to zadovoljstvo kad se provredniš i više ne kukaš na posao
i obaveze već su ti uvek novi izazovi i za nove kreacije...
Veoma brzo napreduješ-jednom ćeš Ti pisati Ustav!!! Zapamti-Covi ti to prvi rekao...

coviax1;bt176919:
Pazi kakvo je to zadovoljstvo kad se provredniš i više ne kukaš na posao
i obaveze već su ti uvek novi izazovi i za nove kreacije...
Veoma brzo napreduješ-jednom ćeš Ti pisati Ustav!!! Zapamti-Covi ti to prvi rekao...

Ne sumnjam u njega:D, kao posmatrac sam odmah isto primetio od prvog susreta sa njim.
:klap::klap::klap: Daddi, brzo se izgradjujes, inteligentan si, hoces da ucis. Nastavi tako, buducnost ovaga sveta je u tebi i slicnima:D:D:D

Back