...samo me sacekaj...

...kako da ti objasnim
moj Faraonn_e
a da ne trosim ni sebe ni tebe
na objasnjavanje nerijecje
sve sto nema obiljezje
da uhvatis
a sve sto ti izrecem
da shvatis
onako kako hocu
a ne domasujem...
da mislima ne dodajem grananje ruku
i saranje ociju
da ne mrstim celo
i ne zurim u bijelo
kako Faraonn_e
sjedi u meni i cuti
sve cu ti jednom reci
jer evo
zaustavi me nesto drugo
hoce
da prvo bude...
odijelicu tjelesne od dusevnih napada
i postaviti krugove po grudima
da nikog ne ometemo
da nas niko
ne omete...
...samo me,
sacekaj...

hm :think:

anegdotica:

pre mnogo, mnogo godina jedan decko ( od onih sto misle da je jedna ili dve noci seksa odmah -stabilna veza) na vrhu stepenista fakulteta, sav zajapuren se derao, ljut, mucho macho besan jer sam mu rekla -aj vidimo se kad' se vidimo, sto nije mogao da prihvati te je stvarno pretio: "Sutra da me cekas, ovde!! Da si se nacrtala u dva! Cujes!?" Ne bila ja ja, kazem mu : "Mislim da ces me sutra u dva crtati. Caoooo"

E a da mi je ovakav pesmicak napisao, pa razmislila bih... :zper:

@pesma:

nekad samo pročitam pesmu i gore levo ocenim s pet zvezdica, jer bi komentar bio suvišan.
Al pošto sam već odreagovala na Glorianu, evo i na pesmu:

Pričao mi jedan što ga volim kako su, jedared, nekog sirotog domorodca prvi put stavili u auto i krenuli da ga provozaju.
uspaničen, posle nekih stotinjak metara je, jedva dišući, preklinjao da stanu.
- Šta se desilo, uplašio se? - smejali su mu se.
- Ne! - kaza ovaj. - Moja duša nije očekivala da će biti tako brzo. Ostala je iza. Moramo je sačekati da nas stigne!
:)

Eto, podsetila me pesma na ovu pričicu :)

"odijelicu tjelesne od dusevnih napada"

...pa ova ti je tanka , ubiće oba faraona !

....lestvičarenje nije osmišljeno da ucelovi biće , nego da ga podeli , posvađa i žrtvuje kroz pustinjačenje...ono je dalo tuđinovanje.... nedaj da ti se duša otuđi od sopstvenog tela !

...trebaš , kao pokaznu neku vežbu , da napišeš odbranu tela od duše.....možda ćeš tako da utabaš stazu ucelovljenja i očovečenja !...posle možeš pred sokrastističko ogledalo...ovako sa lestvičarenjem , jok !

...Loni.
tesko cemo se sloziti,
Dusa, Duh,
zaumno
uvijek su na ratnoj stazi
sa tjelesnim
..cesto znamo sta trebamo
ali komandant grudni
i njegovi postulati cudni
urade po svome
i,-kraj je mozgovanju mome...
...i sve je dobro dok je tako
kad ovlada poznanje
i logosovo lenstvovanje
nestace sva proljeca
i njihovo,-Imanje...
...mislim,
da mi ovo nije,-najtanje...Loni...
Faraonn zna sta i kako
ali,- k a k o ...:D
...samo mi nemoj suvog Kanta
Hermana hesovica
mozes...ako zelis da Faraonn_u
pomozes...
P.S.
...eto tako ,-Loni...

Šestougaono i četvorougaono Ogledalo duše Faraonnove zna da usmeri zrake Sunca u centralno žarište, pa se neprijateljski brodovi potapaju u dimu i plamenu u vreme najveće jutarnje svetlosti Sunca.

NOLI TURBARE CIRCULOS MEOS je sigurno upozorenje Ogledala duše Faraonna, dok prikuplja svetlost koja je krenula u vreme nastanka Univerzuma i broji je svetlosnim godinama

Komandant, kada postavi krugove po grudima, ne treba da brine hoće li ih neko smeti pokvariti..jer na ramenima divova kakvo je Ogledalo duše - gde nam je kraj?

...vrijeme Titana tj. bredbozansko vrijeme
odlikovalo se time da rasporedi nebeski , imali su drugacija znacenja
a Sunce u 'bliskostima' svojim odredjivalo je i oznicavalo
sadasnje vrijeme vodolije
malo sta ima sa znacima vodenim
ali jutarnje osviti i narocito izmaglice kao i mjesecine
koje su obiljezja zenskog principa...imaju i imace odredjujuce vodjstvo
i,- treba...

123loncar;bt285547:
...kad odeš u kafanče , naruči kod cigana ovo - bar za mene....vodi računa , od ove / zbog ove istine se umire :

Arsen Dedić nam je ulepšao život svojim stihovima i muzikom...Jedna od (za mene) najlepših pesama za sva vremena i sve generacije, neprevaziđena, stihovima koja razgovara sa našim dušama je "O mladosti" Razarajuća istina o našoj prolaznosti i večitoj mladosti duše....Pesma koja ne sme često da se sluša, a kada se sluša treba znati da će da boli...duša..... veliko hvala, Lončar, na ovakvom susretu sa svojom dušom...

Back