SAMO JOŠ JEDNA...

(sve reči do sad ispisane, pa i ove, samo su zapisi spisateljkine duše i života....prelepog života....da mogu, kada se prozori sećanja isprljaju po malo da ih obrišem i gvirnem kroz njih, kada me život slomi da se podsetim gde spava snaga. Ovo je knjiga koju ostavljam u amanet onima koji hode za nama koračajući tragovima našim.....našoj deci)

SAMO JOŠ JEDNA...

Dovoljan je kamičak....ma zrnce samo
nepažnja koju laž i podrugljiv smeh na svojim valovima donese
pa nezgodno udari baš u onu tačku
što se poverenje i verovanje nekom zove
Najlepši stakleni osećaji prskaju
i krhotine po tabanima seku
u smehu se samozadovoljnom skrivenog kupajući
ma sve je u redu.....samo još jedna moja smrt....
vreme za umiranje...

PS Posvećeno mrtvim prijateljskim poverenjima...malo ih je, prosto zato što jako, jako teško poverenje dajem ali lako gubim...što znači ili da sam pogrešnoj osobi dala poverenje ili da ta osoba više nije ona koja je to poverenje zaslužila...u svakom slučaju...je smrt...

Da li si ikada pomislila da si jednako kriva jer si dozvolila da te povrede?
Pri padu jednako kao i ti strada i kamen o koji si se saplela. Osim ako si previsoko.
Nije problem u tvom verovanju da su drugi ljudi kao ti, sa velikim č.
Problem je u tvom ocekivanju da oni to jesu.
A nisu. Nismo svi jednako ljudi. Neki od nas su sasvim mali i uplaseni.
I nijedan ne prihvata pomoc da postane covek, jer mu pomoc ne treba.
Svako bi umeo da u sebi pronadje coveka sa velikim č. Svako bi umeo, ali svako ne sme.
Vecina ce odabrati da bude deo mase, kao krompir u gajbi koji se nada da ce poslednji biti pojeden. Kao da to prvi-poslednji nesto menja.
Ne znam sta te je nateralo da napises ovaj blog.
Verovatno puno kamencica na koje si se saplela.
Od kojih si ocekivala da su obluci, da nisu ostri.
Jedan takav kamicak sam i sam bio.
Boli spoznaja da sam nekome naneo bol.
Ne ocekujem odgovor, samo nudim savet da preskaces ostre kamencice. Ponekad, cak precesto, cini mi se da drugaciji i ne postoje.

Šta li sad znači ovo
liči kao da treba da te tešimo
samo ...kako se beše radi to
odavno nisam nikog tešio,niti mene ko
pa sam zaboravio,al idem neku pesmu da ti nadjem
to će da pomogne kolko te ja znam :ok::confused:

Evo,klin se klinom izbija

Poslednja izmena:
Da, i ja sam kriva jer i za svadju i za ljubav treba dvoje i tu podrazumevam svaki vid odnosa medju ljudima, pa i prijateljstvo.

Problem je u tvom ocekivanju da oni to jesu.

A o ovo se stalno saplićem. Svako vidi, oseća i misli onim što u sebi ima. To je mešavina genetskog i naučenog. Naučeno je iskustvo. Time se jedino može i videti. To što u sebi imamo možemo da prepoznamo u drugim ljudima. Ako se prepoznamo mi smo sretni, ali ako nas zaboli, to znači da je naš deo karaktera naišao na tudji deo koji ne prepoznaje...i onda se uplaši, ili ga jako zaboli....Hoću da kažem da ne mogu drugačije da očekujem od onoga što je u meni. Plus, tu su i neki strahovi stečeni koji još dodatno komplikuju stvari, tj. moje vidjenje.

Čime drugim nego sobom mogu da vidim, da sudim, da bolim ili se radujem? Čime drugim ako mi je do te osobe suštinski stalo?

Ovo je pesma o tome........o strahu i bolu zbog razočarenja u Prijateljstvo. Nisam osoba koja tek tako deli poverenje, jer se život pomučio da mi podosta strahova ugradi i barijera......i blagodet i kazna.....ali da, oni malobrojni zaista imaju Č....prosto imali smo sreće da se prepoznamo. I dobrim delom je kriv moj stečeni strah....da, imam problem koji sam ovom pesmom evidentirala, a ti mi samo pokazao i drugi ugao gledanja...Pokušaću da predjem na tu drugu kotu i pogledam i taj pogled

Poslednja izmena:
Užasan je osjećaj kad neko naše povjerenje izigra.I teško je naći riječi koje bi nas utješile tada.
Ostaje samo ona jedna rečenica...tvoja...i ma kako zvučala kao fraza ipak je istinita "Sve je to život" ebg.
:zag:

zxy;bt227201:
Šta li sad znači ovo
liči kao da treba da te tešimo
samo ...kako se beše radi to
odavno nisam nikog tešio,niti mene ko
pa sam zaboravio,al idem neku pesmu da ti nadjem
to će da pomogne kolko te ja znam :ok::confused:

Evo,klin se klinom izbija

Di me nadje s ovom pesmom u ovaj pretežak dan Z...:eek:...skoro teži nisam imala..sad ima da otkačim načisto:(..tj. našao si je na mom blogu :lol:....ovo mi je omiljeno izvodjenje...uživo
:hvala::cmok2:

RiadaT.;bt227205:
Užasan je osjećaj kad neko naše povjerenje izigra.I teško je naći riječi koje bi nas utješile tada.
Ostaje samo ona jedna rečenica...tvoja...i ma kako zvučala kao fraza ipak je istinita "Sve je to život" ebg.
:zag:

Znam....teško je i kod nekoplikovanih, mislim normalnijih, ljudi, a kod ovakvih kao ja....pa.....baš je teško.
Da, sve je to život.....:zag:

NIje prijatno ali...
Mislim da nema osobe koja se nije u svom životu, da kažem... spotakla o kamicak...
... koji pokrene lavinu i...
Ali, biti stalno u pripravnosti, ne verovati, pritisnut sumnjom...
ne ide to...
Ustati, udahnuti punim plucima i... napred pa dok ide...
Nauka je dokazala da se sa godinama života naše kosti, kicma sabija, znaci... što više godina manje santimetara visine...
... manja visina, blaži pad... manje posledica... ;)

Tamišarka;bt227211:
NIje prijatno ali...
Mislim da nema osobe koja se nije u svom životu, da kažem... spotakla o kamicak...
... koji pokrene lavinu i...
Ali, biti stalno u pripravnosti, ne verovati, pritisnut sumnjom...
ne ide to...
Ustati, udahnuti punim plucima i... napred pa dok ide...
Nauka je dokazala da se sa godinama života naše kosti, kicma sabija, znaci... što više godina manje santimetara visine...
... manja visina, blaži pad... manje posledica... ;)

Taman posla u pripravnosti....zato što sam opuštena i sigurna zato to i dodje...zato što verujem zato to i dodje...prosto nemam deo koji to što vidim prepoznaje...eto....a taj drugi pa ne vidi da me povredjuje.....eto....
Ma ja sam malečka i ovako..sad kad se smanjim nema bre ni da padam...ima se kotriljam ko loptica :rotf:

LJILJA MMM;bt227212:
Taman posla u pripravnosti....zato što sam opuštena i sigurna zato to i dodje...zato što verujem zato to i dodje...prosto nemam deo koji to što vidim prepoznaje...eto....a taj drugi pa ne vidi da me povredjuje.....eto....
Ma ja sam malečka i ovako..sad kad se smanjim nema bre ni da padam...ima se kotriljam ko loptica :rotf:

Hehehehe...
Pa ne vidi... naravno da ne vidi...
Kako da vidi... ma treba mu viknuti i podviknuti...
Ali... kako vikati kada s osmehom neverovanja, padaaaaaa.... :confused: pazi kamicak...
Nema taj pojma da ga je bacio...

Tamišarka;bt227214:
Hehehehe...
Pa ne vidi... naravno da ne vidi...
Kako da vidi... ma treba mu viknuti i podviknuti...
Ali... kako vikati kada s osmehom neverovanja, padaaaaaa.... :confused: pazi kamicak...
Nema taj pojma da ga je bacio...

Da, nema pojma taj/ta hahahah...u pravu si...:klap:
i nema pojma da sam sva izubijana od toga :(
al sam se polečila..:lol:..pomogao mi hakim jer je samoinicijativno napisao pp koji je i komentar......te otvorih blog....a inače mi je jako težak dan...:(..samo život..svi smo od njega ugruvani :(

Eh, prođoh tim putem...
Više puta... i ko zna koliko cu još...
Mislim da ne treba govoriti ono što se podrazumeva...
Mislim, ali ne misle tako i "oni"
Samo jedno znam i u to sam sigurna 100%
"oni" ne mogu bez takvih kao što si ti...
... Ti možeš bez "nijh"... :zag:

Tamišarka;bt227217:
Eh, prođoh tim putem...
Više puta... i ko zna koliko cu još...
Mislim da ne treba govoriti ono što se podrazumeva...
Mislim, ali ne misle tako i "oni"
Samo jedno znam i u to sam sigurna 100%
"oni" ne mogu bez takvih kao što si ti...
... Ti možeš bez "nijh"... :zag:

Ja nisam..:worth:..tako sam sazdana i kasnije životom dopravljena
A ti....nemaš pojma koliko si mi pomogla ovim rečima :zag:

Back