( samo) izolacija

macka vracarka

Veoma poznat
Poruka
13.093
Bilo da ste sami odlucili da se povučete u #ostanikodkuće mood ili ste iz nekih drugih razloga ( hronične bolesti, došli ste iz inostranstva pa ste odgovorni...) interesuje me kako provodite vreme, da li ste kreativni, da li ste uposlili ruke da odmorite mozak, da li ste se posvetili nečemu sto ste želeli a niste imali vremena da radite ili samo čekate nove objave i teoretišete o Covidu-19?
Ukratko šta radite kod kuće? Ideja teme je da inspirišemo jedni druge kako da ovo vreme provedemo kvalitetnije i da nam bude lakše...
Ja sam danas sredjivala terasu i biljke...
204A4818-96CF-4AB5-B75F-352FBA805217.jpeg

Ja nemam vremena da budem kreativna jer radim od kuće i radno vreme provodim za kompom. ništa nam se u rutini nije promenilo, osim što je skitanje napolju proređeno. danas vikend, lepo vreme a ja čistim jer mi daca više ne dolazi :(
mislim da će nam tek biti dosadno i da će kreativnost doći na red za nedelju dve. Za sada je manje više sve po starom

I ja isto radim od kuće i nije mi uopšte dosadno jer vikendom radim zaostalo čišćenje, kuvam, idem u nabavku, vodim pse... Ostalo vreme se dopisujem sa kolegama i zezamo se, sređujem se, čitam knjigu, slušam muziku, pričam s mojima i meni uopšte ali uopšte nije dosadno, a i redovno sam umorna od posla

arbajtujem od kuce
nemam radno vreme od do, nego po ceo dan i noc radim na delove, a izmedju kucni poslovi i blejada

kreativnost me nije jos uvatila jer se ja tu trosim kad radim, pa i kad mi padnu neke ideje na pamet kreativne prodju me jer sam istrosena poslom

ono styo me vata je neizdrz sedenja unutra, ja ne volim da radim jednu stvar stalno, ne volim da sam stalno na jednom mestu... nista sto je jednolicno ne volim...zato sam veliki hejter rada od kuce
jako mi smeta sve ovo...tako da cu ja tek da poludim od svega ovoga

Macka Vracarka.----Bas sam prijatno iznenadjen,tvojim pseudonimom,zato sto postoji jedna Forumasica,koja ima slican,samo njen glasi:"
"Macka Zagrebacka". E pa lepo je to,sto si slobodno vreme,upotrebila,da sredjujes terasui,uredjujes cvece....Ja sam takodje,sredio svoju terasu,
i uredio zardinjere,sa biljkama.E,a sta mislis da sam posle toga radio.Resio sam da uradim nesto,sto je vec sto posto zaboravljeno.Mojoj prijateljici,
koja stalno zivi u sloveniji,i sa kojom se vidjam povremeno,tamo ili ovde,resio sam da napisem PRAVO ljubavno pismo.Ja inace volim da pisem
i imam dosta uspeha u tome.U srednjoj skoli sam dobio vise priznanja,za svoje pismene radove.Mogu ti reci,da sam dobio takvu inspiraciju,da sam
tako lepo i dirljivo pismo napisao,da sam se i sam odusevio.Poslao sam avionskom postom,u divnom kovertu.Pismo sam napisao na prvoklasnoj
hartiji.Zalepio sam marku,tako da sve bude u fazonu,kao kada je nekada kroz Beograd prolazio onaj cuveni voz:Simplon Orijent Expres,na
relaciji Pariz_Istambul,a sto je Agata Kristi,opisala u svom krimi romanu "Ubistvo u Orijent Expresu" ! Mozda se treba vratiti starim lepim vremenima,
kada se nije zivelo tako brzo,kada je lepota bila svuda i na svakom mestu.!

Волим кафиће. Волим кафу у граду. Да изађем међу свет, што би бабе рекле. Макар и сама, да седим и гледам пролазнике. Поготово када је овако лепо време.
Волим увече представу, промоцију књиге,... или само чашу вина и шетњу, баш пешке до куће пред спавање.
Све остало по старом... Али ово ће да ми фали.
Нећу сада да ширим и износим свој став о свему овоме, није тема.

Kod mene bilo juce radno u kuci, pre podne sam brisala prasinu, prala prozore, popodne usisavala. Pocela da sredjujem terasu ali ima mnogo toga da se izbaci u kontejer, jer sam pre 3 meseca paraznila orman necu vise da drzim u njemu jednu stvar koju vise necu nositi, necu da se zaludjujem kako cu oslabiti pa cu opet to i to nositi, ako oslabim kupicu nesto drugo, ako ne nema potrebe da mi stoji u ormanu i skuplja prasinu. Planiram da sredim terasu da mogu kad otopli da sedim bar na njoj da ne moram da budem bas unutra. Mislila sam da krecim ali sad nema nista od toga, imam plan kad to sve sto je fizicki zahtevno odradim predjem na zabavljanje ruku, imam neko pletivo i i igle, pa youtub i fino da ucim da pletem, treba decici prslucica da ne zebu mala ledjica :heart:

Imam dvoje male dece i nije mi dosadno.
Desi se da pomislim A sta sad a onda me oni demantuju.
Nije mi jos toliko dosadno da ribam.
Terasa je sredjena i ves perem kao luda ali to je redovno.
Dovoljno nas okupira domaci sa tv i od uciteljice.
Danas su i viber grupu za engleski napravile :roll:
Sad samo cekam jos veronauku da otvore pa da ih posaljem sve u tri lepe

Bravo za sve!
ne znam jesam li vam nekada rekla da ja strasno volim da se bavim enterijerom i stalno gledam Pinterest i slike i skupljam časopise iz te oblasti. U stanu stalno nešto menjam, makar raspored i mnogo volim kucne radove i renoviranja.
posle spremanja terase i rada sa biljkama ( mene čupkanje trave, okopavanje, sadnja strasno smiruje) sam uzela desetak časopisa i prelistavala. Dobila sam ideju da neke slike preramim i sada se tome radujem ( ko zna možda me i prodje kad sve ovo prodje)

sreca pa sednem i radim i tada se distanciram od svega
stan mi je spreman, terasa takodje ,ali sam a resila da se
posvetim u narednim danima plakarima i fijokama , onako generalno
kada to sredim smislicu nesto drugo pored knjige i foruma ..to se podrazumeva :)

Ja cekam da mi dopizdi ova skola na tv, uciteljica itd... da sve oteram... sama dete naucim, kao sto sam i isplanirala... a onda da se svaki dan suncam, i radim vezbe na terasi(sto vec i radim), pa cvece posadim, mozda ishranu promenim, smanjim meso, tj.meso zamenim ribom...

Spavam ko krme teheransko uglavnom.....mogo bih da upišem doktorat...da se zabavim i okupiram..žderem, malo karnem, pijem sokove i cink +vit.C. i ladno ceđen sok od nara...radim otkuće, šetam kera zorom, u ponedeljak ću da odem do firme, msm, sad zavisi od okolnosti tj. mera..
Msm da sam vam sve raportirao.

Ja sam smanjila obroke svoje na pola,postala sam kao vucica,samo brinem za mladuncad,hoce li imati sta da jedu.gledam metlu kupila sladoled,moj mozak je flipnuo,samo da deca ne ostanu gladna.makar koru hleba da imaju svaki dan
To je jedino u cemu sam skrenula
Inace mi je sve isto.muz na posao,stariji se druzi sa drustvom preko zuma ili skajpa,nisam to bas shvatila.mladji je problem,nocu je kod kuce,danju igra fudbal i druzi se
Ja se kartam,telefoniram,kuckam porukice,resavam sudoku,citam stare casopise,tj listove koje sam iscepila.nista od knjiga trenutno.uvece gledamo neke debilane domace serije.bobija izvedem tu oko zgrade,sa komsijom na udaljenosti se setamo
Sa sestrama sam stalno u kontaktu,hvala bogu na viberu,mesindzeru...

Back