V
vernik
Gost
Vernik sam i pre nekoliko dana posetio sam manastir Sv.Arhangela u Privinoj Glavi kod Sida.Cuo sam da tamo "duhovnik" Otac Gavrilo pomaze "duhovnim receptima" ljudima u nevolji.Posle odrzane liturgije i skupljanja para od prisutnih u korpi(to prvi put vidim,prilog dobrovoljno ostavljas sam)u trpezariji nas je docekao doticni.Ponudjeni smo bili kafom i rakijom,zatim je vecina prisutnih zapalila cigarete i ubrzo smo se gusili u dimu.Otac Gavrilo je takodje zapalio cigaru koju naredna dva sata nije gasio,pricajuci o dogadjaje nekih koji su tu dolazili na vrlo neljudan nacin.Od toga pola sata je drzao je politicki cas vredjajuci pojedine politicare.Zatim nam je diktirao recept za pravljenje hleba uz citanje molitvi,i dodao da svi koji zele da se oslobode "magije" i losih stvari dodju 24.maja ponovo i donesu ulje,vino,peskir i 105 eura.Zatim smo ponaosob ulazili u njegovu kancelariju.Ja sam usao prvi,na stolu je vec stajalo 1000 din. verovatno da znam koliko se tu ostavlja.Onda je on poceo da redja imena(naredjao ih je oko 50)pitajuci me da li poznajem nekoga sa tim imenom.Od tolikih imena naravno da bar nekoliko ljudi poznajem koji se tako zovu.To je trebalo da znaci da je on vidovit(za takvog se inace predstavlja)i da je pogodio da mi se npr.komsinica zove Tanja,podelio par saveta i to je to.
Ljudi ja nisam isao kod gatare,vec u manastir i pricao sa Ocem.Nemam komentar kako pojedinci koriste Sveto mesto.Apelujem na to da se takvi ljudi(na zalost)kontrolisu,a vama savetujem da ako vas muka natera da trazite spas za svoje zdravlje(zbog toga sam ja otisao)ovo mesto zaobidjete.Manastir je divan ali Otac koji tamo sluzi obican je prevarant.
Ljudi ja nisam isao kod gatare,vec u manastir i pricao sa Ocem.Nemam komentar kako pojedinci koriste Sveto mesto.Apelujem na to da se takvi ljudi(na zalost)kontrolisu,a vama savetujem da ako vas muka natera da trazite spas za svoje zdravlje(zbog toga sam ja otisao)ovo mesto zaobidjete.Manastir je divan ali Otac koji tamo sluzi obican je prevarant.