Samo crn ekran nakon paljenja kompa.

GaGi Fhnfh

Početnik
Poruka
3
Molim vas ako neko moze da mi pomogne i kaze u cemu je problem.
Nakon sto upalim kompjuter odmah se zacrni ekran, posle toga se nista ne desava. Cak nema ni onog crnog ekrana sa belim slovima, nema beep zvuka. Nije problem do grafe ili monitora zato sto i nakon 3-4 min upaljenog kompjutera ne prepoznaje ni mis ni tastaturu.
Takodje se cuju neki zvukovi suskanja kod harda ?
Da li je mozda hard otisao ?

Nakon sto upalim kompjuter odmah se zacrni ekran, posle toga se nista ne desava. Cak nema ni onog crnog ekrana sa belim slovima, nema beep zvuka. Nije problem do grafe ili monitora zato sto i nakon 3-4 min upaljenog kompjutera ne prepoznaje ni mis ni tastaturu.
Da li je mozda hard otisao
?
ceo post je potpuno diletantski , idiotski napisan , pun nelogičnosti i beskrajne gluposti
ovo je klasičan primer pokušavanja zajebavanja sitne raje
a moj jedini odgovor na ovakav post je : nosi to u servis dečko - jer si potpuno nekompetentan i totalni amater što se tiče računara

Da li je mozda hard otisao ?
Proveri RAM,ako ih imas vise od jednog.Vadi jedan po jedan,pa probaj.Inace mnogo je razloga koji mogu doprineti takvom kvaru.Napajanje,HDD,Ram.Tu su i grafika i monitor,a i kabl od monitora,ali kazes da si to proverio.Pa zato kreni prvo sa memorijom.Ako mozes od nekoga pozajmi HDD i napajanje,pa ispitaj to.

1. Prvo izvadi CMOS, pa vrati. Probaj da uključiš i vidi šta se dešava.

2. Ako problem nastavi da se dešava i nakon toga, proveri Ram kao što je predložio jolemisa. Neke od novijih matičnih ploča imaju veoma tih beep pa možda ne čuješ.

3. Proveri kablić za HDD LED. Nalazi se u donjem-desnom uglu. Boja je +, bela je -.
2lcw8k2.jpg

casewiringS.jpg

Možda se samo taj kablić izvukao, mala je šansa ali ipak!

4. Ako nije ništa od toga, spržena ti je matična, menjaj matičnu.

Hvala na savetima, hard je problem.
Nisam koristio komp mesec dana i zapostavio sam ga skroz i napunio se prasine. Sada kada sam ga ocistio radi
sve lepo do bootovanja. Ima onaj beep, ima crni ekran sa belim slovima, sad moze da se udje u bios. Samo sto idalje "krci, suska" kod harda. I cim nece da se bootuje i da ucita windows 90% da je hard ali i to cu proveriti. Hvala u svakom slucaju vama dvojici sto ste pokusali da pomognete ^.^

Proveri RAM,ako ih imas vise od jednog.Vadi jedan po jedan,pa probaj.Inace mnogo je razloga koji mogu doprineti takvom kvaru.Napajanje,HDD,Ram.Tu su i grafika i monitor,a i kabl od monitora,ali kazes da si to proverio.Pa zato kreni prvo sa memorijom.Ako mozes od nekoga pozajmi HDD i napajanje,pa ispitaj to.
s obzirom kako je sastavio post , zar ti realno misliš da on zna šta je ram memorija i gde se ona nalazi?

1. Prvo izvadi CMOS, pa vrati. Probaj da uključiš i vidi šta se dešava.

2. Ako problem nastavi da se dešava i nakon toga, proveri Ram kao što je predložio jolemisa. Neke od novijih matičnih ploča imaju veoma tih beep pa možda ne čuješ.

3. Proveri kablić za HDD LED. Nalazi se u donjem-desnom uglu. Boja je +, bela je -.
2lcw8k2.jpg

casewiringS.jpg

Možda se samo taj kablić izvukao, mala je šansa ali ipak!

4. Ako nije ništa od toga, spržena ti je matična, menjaj matičnu.
a kako se to vadi CMOS?
zar stvarno misliš da led kablić ima uticaj na rad računara ?
:) ma ok skontao sam i ja na kraju posta koji si napisao da si se zahebavao :)

ram memorija ti je tamo kod dvd rezaca,znaci otvoris cd rom i potrazis uredjaj u obliku krastavca,dakle duguljast i zelen. icupas sve kablove iz njega,zatim prikljucis napajanje za graficku u 16-pinski ulaz na maticnoj. vratis cmos bateriju i zamenis je sa onom od 1.5 volti. upalis racunar,odes na youtube i ukucas "how to hack computer".

Back