Samilost...[ ovo nema veze sa Sex-om]

Ja se nesto ne secam...
nego..
evo dogadjaja br.1..od pre jedno 5-6 god....
Vracam se sa posla...
u Srpskih vladara sedi bakica, ciganka, na trotoaru...pogrbljena...kao - ima grbu...
i prosi...
ja...onako dobra i naivna (tada..;-)..) stanem, otvorim torbu, pa novcanik...i dam joj..malo vise novca...(ne secam se..znam da nije bila samo metalna sica)...krecem...ali mi je trebalo vremena da zatvorim novcanik ..pa torbu...
baba je mislila da sam otisla...
ispravlja!!!! ledja....podize glavu...i takav podli osmeh je imala na licu....koji govori-E ovco jedna!!!ha, ha..ala sam te zayebala....!!!
eto...
prebledela je kada je videla da sam ja i dalje pored nje i da je gledam....
moreeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee!!!!!!!!!!!!!

Dogadjaj br.2
isto..pre nekih 5-6 god...
nisu svi imali tada mobilni...
ja sa drugaricom u Inexu....pijemo kaficu...
i naravno...nailazi cigancic..visok punih pola metra..
simpa maleni....jel.....
drugarica je otisla do govornice da telefonira...
pita me mali- Molim vas , ruke ti se pozlatile...bla, bla.....
imas jednu cigaru?
ja...posto mi je samo jedna u kutiji ostala...to mu i pokazem i kazem...
vidis, imam stvarno samo jednu, izvini.....
On..ni 5 ni 6....nego zgrabi kutiju sa stola ..od moje drugarice...
u uhvati bezaniju....
moreeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee
da nisam bila picnuta...mozda bih ga i dohvatila......pa bi mu bilo kuku-lele....
ali....ostala sam....sedeci..i nemo ..u shoku posmatrajuci kako mali odlazi...
Posle mi je bilo i smesno....kada sam drugarici objasnjavala kako su joj cigare dobile noge...ha, haa
samo znam da sada ni ne pricam sa njima....
ako su bas dosadni.....cuju kada dreknem-MARSH!!!!!!!!!!
ETO....
a vi dragi moji....i dalje im dajte...
kod mene su zavrsili.....

Pitam se, da li bi bili drugačiji da je imao ko da ih vaspita.
Pitam se, da su vaspitaniji nego što jesu da li bi opstali u tom njihovom divljem svetu.
Da su učili i završavali školice, da li bi ih neko zaposlio?
Kakve su šanse da od bilo koga od njih bude nekad nešto?

Par dinarčića nisu samilost - s moje strane, to je više razumevanje.

Ima jedan deka na kališu s violinom, jedan u Knezu s gitarom, jedan u prolazu sa usnom harmonikom, jedan na bulevaru s frulom. Pojavila se i neka teta s harmonikom - koja preko svog lica stavlja plastičnu, dečiju masku... sramota je, verujem. Pa su tu ona dva gulanfera u odelcima s violinom i harmonikom, pa ona dva ''putujuća'' po basevima, u glavnom na Zelenjaku...

Ja baš obraćam pažnju na njih - ne, ne razgovaram s njima, kako bih i o čemu? Ali mi se uvek iskrade smešak.

Danas me jedan rom 88. godiste zamolio da mu popunim onaj obrazac za radnu knjizicu.
Kaze da je zavrsio cetiri razreda osnovne ali ne zna da pise.Jedino zna da se potise i to jedva.
I sad sigurno nije on kriv sto je zavrsio 4 razreda a ne zna da pise, verovatno mu je uciteljica njemu posvetila najmanje paznje.

Suzy:
Ja se nesto ne secam...
nego..
evo dogadjaja br.1..od pre jedno 5-6 god....
Vracam se sa posla...
u Srpskih vladara sedi bakica, ciganka, na trotoaru...pogrbljena...kao - ima grbu...
i prosi...
ja...onako dobra i naivna (tada..;-)..) stanem, otvorim torbu, pa novcanik...i dam joj..malo vise novca...(ne secam se..znam da nije bila samo metalna sica)...krecem...ali mi je trebalo vremena da zatvorim novcanik ..pa torbu...
baba je mislila da sam otisla...
ispravlja!!!! ledja....podize glavu...i takav podli osmeh je imala na licu....koji govori-E ovco jedna!!!ha, ha..ala sam te zayebala....!!!
eto...
prebledela je kada je videla da sam ja i dalje pored nje i da je gledam....
moreeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee!!!!!!!!!!!!!

Joj Suzy, nemoj da se ljutis, ali ja nesto u ovo ne mogu da verujem...

Ma bila je ovakva tema skoro....I bash sam napisala kako sam jednom ishla sa drugaricom i da joj je malo ciganche trazilo 10 kinti i kad je rekla da nema on ju je pljunuo....To me je bash razbesnelo....Najvishe mrzim kad idu za mnom ulicom i vuku me za rukav da im dam neshto...Ima ih jako mnogo na trgu...

Back