Samardžić predstavio političku organizaciju Glas, zalaže se za EU i NATO

Nikolin otac Radovan, inače rođeni Sarajlija - znači nije došao iz vukojebina Istočne Bosne već iz grada br.2 u Jugoslaviji - ostavio je neizbrisiv trag u Beogradu. Od fakulteta do smrti živeo je u Beogradu gde je postao član SANU i napisao nekoliko kapitalnih dela iz istorije. Zaslužio je sve počasti.
Nikola je rođeni Beograđanin.
WTF??!!?
Презупчио мало?

Pa koji je po tebi bio drugi grad u Jugoslaviji? Da nije Zagreb možda? :lol:
Па и по броју становника и по свему осталом Загреб је свакако други. Нема места поређењу Загреба и Сарајева, Сарајево je било трећи град у држави само по броју становника.

Па и по броју становника и по свему осталом Загреб је свакако други. Нема места поређењу Загреба и Сарајева, Сарајево je било трећи град у држави само по броју становника.
Zagreb je bio i ostao provincija u odnosu na Sarajevo.

Ок, ово сад схватам као пошалицу...
A ja shvatam da ti nikada nisi bio ni u jednom od dva pomenuta grada, već lupaš u prazno samo da bi mi kao nešto kontrirao.
Da pođemo od toga da Sarajevo živi 24 sata dok u Zagrebu žive duše nema na ulici već u 22h, a kafići se zatvaraju u 23h. O broju stranaca koji su odabrali tu da žive i stranih turista u Sarajevu u odnosu na Zagreb i da ne pričamo.

Како да те озбиљно схватим кад наводиш разлоге који чине Будву метрополом у односу на било који од ова два града. Податке о туристима немам, али у Сарајеву можда живе странци из неких блискоисточних земаља, а то и нема неку тежину. На крају крајева, Загреб је (већи) град, чист, средњеевропски, помало доасдан, али град, а Сарајево ипак полуоријентална касаба. Ако те то као Босанца погађа, јбг, није ми жао.

Како да те озбиљно схватим кад наводиш разлоге који чине Будву метрополом у односу на било који од ова два града. Податке о туристима немам, али у Сарајеву можда живе странци из неких блискоисточних земаља, а то и нема неку тежину. На крају крајева, Загреб је (већи) град, чист, средњеевропски, помало доасдан, али град, а Сарајево ипак полуоријентална касаба. Ако те то као Босанца погађа, јбг, није ми жао.
Da ali Sarajevo je kosmopolitski grad, dok je Zagreb samo predmet pošalice u spotu Zabreg Moja

Sarajevo:
bosnia5.jpg

Zagreb:
zagreb_cest2.jpg

Избор је за оне СРБИЈАНЦЕ (Самарџић је СРБИЈАНАЦ) који не воле Мајчицу тачније имају нулту толеранцију према агресивној пропаганди која долази од Мајчице и желе да то коначно престане. И свесни су да је Србији место у ЕУ и НАТО тј на Западу.
Избор је за Србијанце којима је јасно да је Милошевић 1999 НЕПОВРАТНО ИЗГУБИО КОСОВО, а његов бивши министар информисања Вучић де јуре признао унутрашњу независност Косова и да је сада остало само да се промени 1244 тако што ће да се донесе америчка резолуција која омоућује Косово чланство у УН, и да ће то бити најтежи задатак за Вучића дат му од његових западних контролора да оде код Путина и Сија и "убеди" их да не уложе вето - а далеееко ће му бити лакше њих "убедити" него тзв."српске националисте" да он "није" тиме и 100% признао Косово, а они су један од стубова његовог режима уз медије, криминалне банде, јавна предузећа, већи део полиције и БИА, као и војну службу безбедности, и наравно тужни океан сендвичарског лумпен-пролетеријата који је резултат ратова, санкција и пљачкашке приватизације али која је почела 1998 (министарка за приватизацију била је тада гле чуда Јоргованка Табаковић) а не 2000те како лажу поменути тзв."српски националисти" предвођени њиховом Вољеним.

И да се са Косовом морају имати пуни дипломатски односи те да историјско помирење два народа нема алтернативу, наравно уз извињење Србије за све злочине Милошевићеве војске и полиције на Косову током НАТО интервенције 1999 и признање да је за југословенску кризу и све касније ратове крив Милошевић.
"Глас" јесте избор за Србијанце јер би "Глас" у случају доласка на власт као званичан Београд пред Западњацима затражио укидање ентитета у БиХ и враћање Босанаца на њихов најбољи устав из 1992 УЗ СТОРНИРАЊЕ КОШТУНИЧИНИХ тзв. "СПЕЦИЈАЛНИХ ВЕЗА" СА НАЦИОНАЛНО-ОПТЕРЕЋЕНИМ БОСАНЦИМА ПРАВОСЛАВНЕ ВЕРЕ, и успостављањем пуне сарадње са мултикултуралним Сарајевом (уз пуно обнављање културних и свих других веза Београда и Сарајева која су пре рата била два узајамно најближа града у бившој заједничкој држави).
Најбољи односи са Црном Гором уз ЗВАНИЧНУ осуду србоносталгичара и *******а у тој Србијанцима најпријатељскијој земљи у коју србијански домаћини извозе своје пољопривредне производе у пристојним количинама.
Озбиљно скраћивање крила поповима СПЦ.
Избор је и за оне Србијанце који желе сређену државу.
Има још, али ме мрзи да набрајам.
Али, то је странка за пост-Вучићевску Србију.
kad god ti nesto objavis das mi neverovatnu zelju da glasam za SNS a tako sam bio blizu da bojkotujem izbore. cisto da tebi prkosim. i ja sam se razmisljao za bojkot ali sad se dvoumim tesko.

http://rs.n1info.com/Vesti/a532130/...organizaciju-Glas-zalaze-se-za-EU-i-NATO.html

Samardžić predstavio političku organizaciju Glas, zalaže se za EU i NATO

Povodom devetnaestogodišnjice 5. oktobra javnosti se zvanično predstavila politička organizacija Glas ! / The Voice koju je osnovao profesor Filozofskog fakulteta, istoričar Nikola Samardžić, a koji je rekao da se Srbija nalazi u dubokom društvenom sukobu zbog odsustva snage, hrabrosti, intelektualnog i moralnog kapaciteta da reši najvažnija pitanja: status Kosova i pomirenje, integracija sa susedima, Evropom i SAD. Zalaže se za ulazak Srbije u NATO.

Pogledajte prilog 600089

Profesor Samardžić podsetio je na propuštene šanse jedne generacije, i ukazao na njenu obavezu da ponovo preuzme odgovornost za budućnost Srbije i njenih suseda.

"Peti oktobar bio je naša pobeda, pred kojom smo odgovorni, pobeda koju moramo ponoviti da bi bila potpuna, i koju ćemo ponoviti. Niko nam drugi nije kriv, ako se nismo dovoljno borili. Ali su jasni naši zadaci za budućnost", naveo je Samardžić.

On je ocenio da se nalazimo u jednom dubokom društvenom sukobu zbog odsustva snage, hrabrosti, intelektualnog i moralnog kapaciteta da rešimo naša najvažnija pitanja: status Kosova i pomirenje, integracija sa susedima, Evropom i SAD, završetak tranzicije koji bi uzeo u obzir nove socijalne i ekononske prioritete, nove i slobodnije finansijske institucije, školovanje i lečenje, ali i zaštitu prirode.

"Šengen za Zapadni Balkan, nakon ulaska Bugarske, Rumunije i Hrvatske u zajednički evropski prostor, bio prvi konkretan korak u punoj evropskoj integraciji, koji će nas učiniti slobodnim, i izbrisati sve naše suvišne razlike. Susedi su naša šansa i privilegija. Bili smo, do nedavno, i sredozemni narod, i želimo u istu evropsku državu i NATO zajednicu sa Slovenijom, Hrvatskom, Crnom Gorom, Grčkom, Kiprom i Maltom. Evro se piše na latinici, grčkom i ćirilici", naveo je Samardžić.

On je upozorio Srbiju i Evropu na rusku pretnju i kinesku invaziju. "Potrebni su nam kineski privatni, a ne partijski investitori. Naši politički saveznici bore se protiv režima u Moskvi i za celovitost demokratske i slobodne Evrope, i za nezavisnost Hongkonga od tiranije Pekinga", dodao je.

Evropa je naš stav, nas je 500 miliona, naglasio Samardžić.

Срећно!

:bravo:
Ti si velika budala kao i
on

Back