Šamar života

gost 333986

Legenda
Poruka
58.056
Imamo razne situacije gde nam ne cvetaju ruze,neko dobije otkaz,neko cak nema nikakve sanse da se zaposli,neko je sam,neko rasturi brak,neko izgubi nekoga bliskog,bolest,siromastvo....
Kakva je percepcija nekog neuspeha,da li vas to obara,bez sanse da se ponovo uspravite,ili dizete glavu sa pogledom u nebo"Idem dalje,bice bolje,imam snagu da prevazidjem sve sto me u zivotu potkaci"?

Imamo razne situacije gde nam ne cvetaju ruze,neko dobije otkaz,neko cak nema nikakve sanse da se zaposli,neko je sam,neko rasturi brak,neko izgubi nekoga bliskog,bolest,siromastvo....
Kakva je percepcija nekog neuspeha,da li vas to obara,bez sanse da se ponovo uspravite,ili dizete glavu sa pogledom u nebo"Idem dalje,bice bolje,imam snagu da prevazidjem sve sto me u zivotu potkaci"?

Помислим да има и горе и идем даље. Не постоји човек коме је баш све потаман.

Zivot je borba a u toj borbi neke bitke dobijes a neke izgubis . Od izgubljenih bitaka vise naucis nego od onih koje dobijes tako da i od njih ima koristi .
Sto se tice ruza , ne mogu da ti procvjetati ako ih ne zasadis . Jedini pravi problem je teska bolest i ako izgubis nekog voljenog . Sve ostalo se moze
prevazici . Ne treba cekati posao nego ga treba traziti ili izmisliti . Vjerovanje u sebe cini cuda a okolnosti ce nekada da budu protiv tebe a nekada
ce ti ici u prilog . Kad ti budu isle u prilog iskoristi ih maksimalno .

Imao sam više šamara i hvala životu što me teše.

Jedan mlad rođak kog sam sreo posle dosta dugo vremena mi je onako usput rekao da se ne računa kliko si puta pao, već koliko si puta ustao.

Trudim se da gledam na celokupan život sa vedrije strane.
Svaki neuspeh smatram privremenim. Tešim se rečima: "biće bolje"
I ako doživim u životu neki neuspeh smatram da to ipak nije tako strašno...

Ne postoje situacije koje se ne mogu rijesiti.Koliko god te zivot samarao znas da jednom mora stati i samo je do tebe da li ces mu okretati drugi obraz ili mu uzvratiti stisnutom sakom.
Primila sam toliko zivotnih samara da vecina drugih ljudi ne bi mogla dalje,ali ja uvijek imam snage da se pokrenem,da budem jaca od situacije i da nadjem nacin da idem dalje.Samo je smrt nepobijediva,sve ostalo je nesto sto nije jace od covjeka.Vedar duh pomaze najvise,radovanje onom sta imas.

Tri puta je u zivotu padati i tri puta ustajati.

Hvala bogu, sve samare koje mi je namenio bili su na mom licu pa sam se s tim uvek uspevala izboriti. Kad zivot posalje prave udarce tu nema borbe, samo poraza.

Back