sam svoj majstor

gost 114587

Elita
Poruka
23.661
mnogo puta nam se desilo da obavimo neke sitnije poslove u kuci bez da odmah zovemo majstora, a nekad nam se desi da moramo posle majstora sami nesto da popravljamo :) zato i otvaram ovu temu, sa ciljem da podelimo iskustva i pomognemo nekome i time mu ustedimo i vreme i novac ;)

Ево ја ћу прва :lol:

У вези оне већ поменуте замене водо-котлића, при чему су мењали и неки вентил у зиду, разбили су ми плочице око тог вентила и наравно у таквом стању су их и оставили (са све рупом).

Претпостављам да се код наших водоинсталатера подразумева да после замене обичног водо-котлића треба да позовем и керамичаре (а после керамичара вероватно молере и тд.)... :roll:

Али, пошто сам већ "пљунула" 300 евра за ту авантуру звану "замена водо-котлића", уопште ми се не даје још 300 за поправку оног што је водоинсталатер уништио. :rtfm:

Дакле, шта да урадим с том рупчагом а да не изгледа као закрпа?

У вези оне већ поменуте замене водо-котлића, при чему су мењали и неки вентил у зиду, разбили су ми плочице око тог вентила и наравно у таквом стању су их и оставили (са све рупом).

Претпостављам да се код наших водоинсталатера подразумева да после замене обичног водо-котлића треба да позовем и керамичаре (а после керамичара вероватно молере и тд.)... :roll:

Али, пошто сам већ "пљунула" 300 евра за ту авантуру звану "замена водо-котлића", уопште ми се не даје још 300 за поправку оног што је водоинсталатер уништио. :rtfm:

Već sam ispisao na sugestijama, mrzi me sad opet :)

A za tu rupu ... najbolje bi bilo naći istu pločicu .... a ako ne... popuni akrilom pa ofarbaj u boju sličnu pločicama :)

Već sam ispisao na sugestijama, mrzi me sad opet :)

A za tu rupu ... najbolje bi bilo naći istu pločicu .... a ako ne... popuni akrilom pa ofarbaj u boju sličnu pločicama :)

Не знам на шта мислиш (шта већ исписао на сугестијама)?

А рупу, претпостављам, не смем да попуним целу, дакле и пре ове несреће с водоинсталатерима, ту рупу су само плочице прекривале - унутра су цеви па ваљда треба да остане слободан приступ њима?

Не знам на шта мислиш (шта већ исписао на сугестијама)?

А рупу, претпостављам, не смем да попуним целу, дакле и пре ове несреће с водоинсталатерима, ту рупу су само плочице прекривале - унутра су цеви па ваљда треба да остане слободан приступ њима?
ако можеш дај фотку

На страну то што је цена описаних радова космонаутска, да видимо како решити проблем...да ли је вентил који су мењали приступачан са спољне стране (да ли му је точкић споља? Не мора да буде точкић физички али да ли је било који део вентила "старији" од површине плочица?)?
Уколико јесте, и уколико желиш да то изгледа као што треба, постоји варијанта да се обију све плочице које су у додиру са вентилом (а кажеш да су већ уништене) и да се поставе исте такве, што је идеално решење. Друга варијанта је да се прецизно исеку плочице око вентила (да изгледа као да је намерно урађено) у неком геометријском облику и да се уклопе нови делови плочица.
За скидање оваквих делића плочица и ту врсту радова, идеална варијанта је брусилица. Брусилицом могу да се оивиче делови које желиш да скинеш а затим, ако је већа површина у питању, добро је да се додатно "ишпарта" та површина како при обијању не би дошло до оштећења околних плочица. Приликом резања, препоручљиво је носити маску јер је у питању подизање велике прашине од плочица. Такође, резање се врши сечивом за циглу а не класичном брусном плочом.

1240125_648892145142247_151417383_n.jpg

Back