Sam napraviti kamper iskustva i adrese

salko dinamitas

Iskusan
Poruka
6.089
Da li imate iskustva s pravljenjem kampera ili adresu nekog ko ga pravi u BiH,Srbiji ili blizini. Namjeravam da kupim Fiat ducato,da ga odvezem u BiH i da mi neko napravi kamper po zelji tj bez tusa ali da se motocikl moze ugurati unutra tj da se krevet moze dizati da se motocikl ugura i da se prostor gdje normalno stoji tus i ispod kreveta iskoristi kao mjesto za moticikl, ako ima i adresa neke firme koja to radi bi mi super pomogla hvala.Kupiti skup kameer i onda sve rusiti iznutra da moze motor da udje je bacanje para.

images.jpg

Da li imate iskustva s pravljenjem kampera ili adresu nekog ko ga pravi u BiH,Srbiji ili blizini. Namjeravam da kupim Fiat ducato,da ga odvezem u BiH i da mi neko napravi kamper po zelji tj bez tusa ali da se motocikl moze ugurati unutra tj da se krevet moze dizati da se motocikl ugura i da se prostor gdje normalno stoji tus i ispod kreveta iskoristi kao mjesto za moticikl, ako ima i adresa neke firme koja to radi bi mi super pomogla hvala.Kupiti skup kameer i onda sve rusiti iznutra da moze motor da udje je bacanje para.
kad ukucas u youtube "prepravka kombija u kamper" izadje mnogo videa... ne znam da li je neko od njih "firma" koja to radi konstanto, ali verujem da mozes nekog od njih da kontaktiras, mozda ti neko pomogne ili privati tvoju ponudu...
inace, primetio sam da je ta tema vrlo popularna, gledao sam dosta videa i na srpskom i na engelskom/nemackom gde su ljudi razna vozíla prepravljali u kampere, iako me ne zanima camping niti bi ikad sam to radio, jednostavno mi je zabavno da gledam :)
isto kao i prepravka brodskih kontejnera u stambeni prostor i sl.

kad ukucas u youtube "prepravka kombija u kamper" izadje mnogo videa... ne znam da li je neko od njih "firma" koja to radi konstanto, ali verujem da mozes nakog od njih da kontaktiras, mozda ti neko pomogne ili privati tvoju ponudu...
inace, primetio sam da je ta tema vrlo popularna, gledao sam dosta videa i na srpskom i na engelskom/nemackom gde su ljudi razna vozíla prepravljali u kampere, iako me ne zanima camping niti bi ikad sam to radio, jednostavno mi je zabavno da gledam :)
isto kao i prepravka brodskih kontejnera u stambeni prostor i sl.
Imam dosta o tome ali treba mi np da dotjeram u Novembru kombi osavim ga dole covjeku, objasnim sta hocu i dodjem u Junu po njega, znam da su Poljaci np uhodani u tom poslu, vjerovatno i kod nas ima takvih primjera.Hocu nesto sto nije standarno.

Topola je meka, gde nadje topolu , imas drugih vrsta drveta koji su laki , a da nisu meki , topola je stvarno meka....breza ti je verovatno bolja ima jos par vrsta koje su bolje odnos lakoca i tvrdoca...a sudeci po onom sto pises nisi ti dobro to porazmislio, tebi treba neko ko je dobro izmozgao to kako se pravi laki kamper...

Sto se tice stavljanja motorcikla, bicikla ispod glavnog poda, to postoji , ako nije honda mada sta ja znam, znam da bicikl stavljaju dfole, camac stavljaju dole jer je dugacko skoro kao cela duzina vozila..
Nisam razumeo sta se vadi iz kombija, obicno kad ga kupis kao teretnog kombi je skoro pa prazan, ima malo pokrivenog od elektrike i metala i nista vise...

Mislim da restauracija namestaja nije prava adresa, jere u kamper idu sklopovi, a ne namestaj...vise ti treba dobra veza za nabavku mehanickih sklopova...

Topola je meka, gde nadje topolu , imas drugih vrsta drveta koji su laki , a da nisu meki , topola je stvarno meka....breza ti je verovatno bolja ima jos par vrsta koje su bolje odnos lakoca i tvrdoca...a sudeci po onom sto pises nisi ti dobro to porazmislio, tebi treba neko ko je dobro izmozgao to kako se pravi laki kamper...

Sto se tice stavljanja motorcikla, bicikla ispod glavnog poda, to postoji , ako nije honda mada sta ja znam, znam da bicikl stavljaju dfole, camac stavljaju dole jer je dugacko skoro kao cela duzina vozila..
Nisam razumeo sta se vadi iz kombija, obicno kad ga kupis kao teretnog kombi je skoro pa prazan, ima malo pokrivenog od elektrike i metala i nista vise...

Mislim da restauracija namestaja nije prava adresa, jere u kamper idu sklopovi, a ne namestaj...vise ti treba dobra veza za nabavku mehanickih sklopova...
Obicno od topole rade sto sam vidio na internetu zbog lakoce.

Normalno imas kupaltilo unutra ,ja hocu kad se napravi kamper da moze i motor unutra u tom slucaju moras nesto izbaciti da napravis prostor a najbolje je kupatilo izbaciti.

Obicno od topole rade sto sam vidio na internetu zbog lakoce.
To sam i ja mislio pa slucajno imam stovariste topole, dodjem pritisnem prstom i ostane rupa , ebes ti to , pitam vlasnika, on mi kaze tako ti je to kod topole, ne zezam, jeste malo tvrdje od stiropora, ali prstom sam napraivo rupu u topoli...i pitam ko onda kupuje te opolove daske, kaze kupuju za jednokratno , ne daje ni cvrstinu , ima drvo koje daje cvrstinu iako je samo meko , topola cak nije ni to , cak i ne gori jako.......uzmi topolovo dasku , ja imam od graficara i arhitekti dasku , laganica, sa dva prsta drzis, ali tvrda , bas tvrda a laganica, to je posao...
Ono treba imati pa znati sta trazis...

Inace mrzim Srbe i zbog toga, sve sto vide pokradu...znaci sve takve stvari izuzetne cvrstoce, a lakoce, to im je tako primamljivo za kradju , kradu pa ne odmaraju..
A sve posteni u pm...

Najlopovskija nacija tj najmanje obraza imaju , samo se to vidi kad im se nesto svidi....olovka sa cetiri boje mine, sine u skoli , 4 dana je izdrzala da je neko ne ukrade...a ne kosta puno , ali nije u pitanju cena, jer je u pitanju obraz....kradu sta zele...

Ja bih napraivo laki mali automobil, imam skice, skoro sve gotovo , lak je ne treba velika snaga, postoji gotov kit za bicikl sa reduktorom automatskim, da te auto kosta nesto preko hiljadu i po , na struju ali da nije veliki potrosac i da ima generator koji je ustvari najveci spas, ali ne u smislu nezavisnosti , nego tezine, jer bez toga tezina automobila manja od 500kg, sto znai ne bi izdrzalo 2 dana na ulici pokrali bi ga...tacnije ukrali bi ga, ovako 530kg, mada moze i laksi da se napravi...ali ne smem u Srbiji da ga imam...stvarno se krade iz mog ugla gledano...
Meni jedino hemijske ne kradu ako nisu crne, crne hemijske mi krade gazda,
A da, moji roditelji mi ne kradu nista, osim para, oni pa pare kradu....imaju logku sto je tvoje to je i nase....mi smo te roditli mi mozemo i da te ubijemo...

Rekao bi covek da sam neki mekusac, ali nije, to kradu pa kradu...
Cak se i zezamo , bio u ljermontovoj i tamo vadim da li pasos i onaj policajac koji je kao dobar sa mnom nesto da popuni i pravac hemijska u dzep, sve mi lepo zavrsimo , i ja njemu , ej ajd daj mi onu hemijsku , treba jos da popunjavam uplatnica i formualara po policijskim stanicama, trebalo mi i ono neosudjivan, netuzen i jos par stvari , jos napravimo salu...

Ne ceni se iskustvo i znanje o materijalima, u Srbiji ne mozes da naplatis, osim ako radis za Karice oni hoce da plate to sto napravis dobro , lako a prakticno...ostali hoce samo da se ogrebu ili da se prave pametni....
Cak i oko obicnog srafa , zavojnice gde ide podloska da se ne odvrce, ma bolja ova seljacka nego ta talasasta i slicno, sreca te ima prodaje gde paze sta musterije traze...ja sam tamo skoro nepozeljan...ali me ispostuju i imaju kvalitetnu robu , ali dok ja njima objasnim sta tacno hocu , izgube zivce sve zene prodavacice...ima cak 3 prodavnice takve, , specijalne, i svuda gube zivce sa mnom, jer ne znam spliterka sta je...ono tsto ja zovem snala za kosu ili osigurac za tocak a oni to zovu spliterka, razdvojnica, na engleskom security pin...ali kad je nemacki za to glavni...

Zato ti kzem trebaju ti sklopovi , npr dobra mehanika , koliko NM imas aktivni dumper, to ti je ono sto kad zatvoris viseci , a on se polako zatvara ne lupne, ima kao amortizer, pa sklopovi za otvaranje, zatvaranje...pa razne vrste fijoka, sa amortizerom, sa klikom, sa duplom sarom, sa mono sarom...
Pa tkanje, kao estetika, to su ti kao pletiva pa podovi , koji su vodonepropusni , a lagani, nisu jeftini , ali sve to treba znati jos tacan naziv koji koriste oni u radnji...

To sam i ja mislio pa slucajno imam stovariste topole, dodjem pritisnem prstom i ostane rupa , ebes ti to , pitam vlasnika, on mi kaze tako ti je to kod topole, ne zezam, jeste malo tvrdje od stiropora, ali prstom sam napraivo rupu u topoli...i pitam ko onda kupuje te opolove daske, kaze kupuju za jednokratno , ne daje ni cvrstinu , ima drvo koje daje cvrstinu iako je samo meko , topola cak nije ni to , cak i ne gori jako.......uzmi topolovo dasku , ja imam od graficara i arhitekti dasku , laganica, sa dva prsta drzis, ali tvrda , bas tvrda a laganica, to je posao...
Ono treba imati pa znati sta trazis...

Inace mrzim Srbe i zbog toga, sve sto vide pokradu...znaci sve takve stvari izuzetne cvrstoce, a lakoce, to im je tako primamljivo za kradju , kradu pa ne odmaraju..
A sve posteni u pm...

Najlopovskija nacija tj najmanje obraza imaju , samo se to vidi kad im se nesto svidi....olovka sa cetiri boje mine, sine u skoli , 4 dana je izdrzala da je neko ne ukrade...a ne kosta puno , ali nije u pitanju cena, jer je u pitanju obraz....kradu sta zele...

Ja bih napraivo laki mali automobil, imam skice, skoro sve gotovo , lak je ne treba velika snaga, postoji gotov kit za bicikl sa reduktorom automatskim, da te auto kosta nesto preko hiljadu i po , na struju ali da nije veliki potrosac i da ima generator koji je ustvari najveci spas, ali ne u smislu nezavisnosti , nego tezine, jer bez toga tezina automobila manja od 500kg, sto znai ne bi izdrzalo 2 dana na ulici pokrali bi ga...tacnije ukrali bi ga, ovako 530kg, mada moze i laksi da se napravi...ali ne smem u Srbiji da ga imam...stvarno se krade iz mog ugla gledano...
Meni jedino hemijske ne kradu ako nisu crne, crne hemijske mi krade gazda,
A da, moji roditelji mi ne kradu nista, osim para, oni pa pare kradu....imaju logku sto je tvoje to je i nase....mi smo te roditli mi mozemo i da te ubijemo...

Rekao bi covek da sam neki mekusac, ali nije, to kradu pa kradu...
Cak se i zezamo , bio u ljermontovoj i tamo vadim da li pasos i onaj policajac koji je kao dobar sa mnom nesto da popuni i pravac hemijska u dzep, sve mi lepo zavrsimo , i ja njemu , ej ajd daj mi onu hemijsku , treba jos da popunjavam uplatnica i formualara po policijskim stanicama, trebalo mi i ono neosudjivan, netuzen i jos par stvari , jos napravimo salu...

Ne ceni se iskustvo i znanje o materijalima, u Srbiji ne mozes da naplatis, osim ako radis za Karice oni hoce da plate to sto napravis dobro , lako a prakticno...ostali hoce samo da se ogrebu ili da se prave pametni....
Cak i oko obicnog srafa , zavojnice gde ide podloska da se ne odvrce, ma bolja ova seljacka nego ta talasasta i slicno, sreca te ima prodaje gde paze sta musterije traze...ja sam tamo skoro nepozeljan...ali me ispostuju i imaju kvalitetnu robu , ali dok ja njima objasnim sta tacno hocu , izgube zivce sve zene prodavacice...ima cak 3 prodavnice takve, , specijalne, i svuda gube zivce sa mnom, jer ne znam spliterka sta je...ono tsto ja zovem snala za kosu ili osigurac za tocak a oni to zovu spliterka, razdvojnica, na engleskom security pin...ali kad je nemacki za to glavni...

Zato ti kzem trebaju ti sklopovi , npr dobra mehanika , koliko NM imas aktivni dumper, to ti je ono sto kad zatvoris viseci , a on se polako zatvara ne lupne, ima kao amortizer, pa sklopovi za otvaranje, zatvaranje...pa razne vrste fijoka, sa amortizerom, sa klikom, sa duplom sarom, sa mono sarom...
Pa tkanje, kao estetika, to su ti kao pletiva pa podovi , koji su vodonepropusni , a lagani, nisu jeftini , ali sve to treba znati jos tacan naziv koji koriste oni u radnji...
Radi se o sperploci od topole ne znam da li tu ima razlike u tvrdoci, interesantan projekat sto si opisao, ja zelim kad krenem u Junu sa juga Spanije za Bosnu, da bijezim kad krenu godisnji i navala turista , prolazim kroz Pirineje pa Alpi kroz Francusku,Svicarsku ili Dolomite Italija pa Austrija, prolazis fantasticne puteve sa puno krivina za motor ,zalosno bi bilo da gledam druge kako se vozaju a nemam motor sa sobom ,ne zurim se nije bitno koliko dugo putujem.

Poslednja izmena:
Sper je nekad bila vrlo jeftina, sad nije, skupa je to stvar, jos ima sigurno 4 vrste mozda i vise..., pitaj neke arhitekte studente njihove table za crtanje od drveta od cega su , ja to imam, ali pojma nemam od cega je, to je tvrdo , jako , ne bas previse, ali jako , a laganica...mada imas ti novih materijala za podove, lagani su , a tvrdi i nepropustivi , a ima i teskih ko tuc a kao drvo , ali ono je duplo teze od vode, nema sanse da pliva...Skoro gledao tezinu celika i to visokotemperaturnog, pa nije puno tezak, kako sam mislio..

\Ima facebook grupa srpska kako praviti i prodavati kampere , samo sto srpska posla, zveknu cenu povecu , ja sam se interesovao , pa imam uvid u neke fine varijante, poprilicno jeftine, ali sam na oporavku , ne mogu teske stvari da dizem i radim, inace bi zaebao sve pozere a ima ih skoro100% su pozeri , sviranje djokici..
A hoce da se ogrebu , znam po svom ocu....pozer, sve njemu ne valja, sve nije dovoljno dobro sve je fusherski , a sam fusherski radi pola stvari , a njegov direktor i zena su moja brojka, inace direktori se obicno slazu super sa mnom...a lose sa mojim ocem..

Npr , on je imao onu klasicncu adria prikolicu , covek bez iskustva kupi takvu stvar...to razumem, verovatno svi tako..
Ali onda je kupio plac na jezeru , neko bi rekao 2 ara rupetine u brdu , meni nije jasno samo kako je uspeo 2 ara, ako je katastarski minimum 4 ara, ali jasno je sa nekim po pola..
I tu napravi covek pokretnu kamp prikolicu, prakticno kao puckica...njih dvoje, nemaju dece, da sam hteo usvojili bi me , eto kako smo se dobro razumeli...
A sve normalne stvari , on voli da peca, odlicno mesto izabrao za vikendicu za pecanje, nema bolje...ja bolje nisam nikad video...ali ima oko...
Ja ne volim previse pecanje, ali nisam blentav, ako je onako lepo , pa ne treba ti puno da volis da to radis...
Da vratim na pokretnu prikolicu, jeste malo veca 6m, ali one americke su 10m , ali znao je sve cake, ne seljacke nego cake...npr dvo osovinska prikolica, mozes da napravis da budu razdvojene osovine, ali to se teze vozi ljudi misle to je bolje, ali nije...bolje kad su osovine na sredini , pa jos kad imas kao kod slepera mogucnost da razdvajas daljinu osovina....ko je kamiondzija on razume sta pricam...jer ni kuka ne sme mnogo da se optereti ni na gore ni na dole...
I tako tip je imao jos u to vreme prakticne stvari , frizider na plin, krov mu je bio odlicno izolovan i istovremeno grejac tople vode za tusiranje, ne secam se mislim da je zastava 101 to vukla, to je bio auto...neverovatno je da se ne secam...ali da vratim na prikolicu , on i zena , pa svako nadoda neke detalje, a nisu masinci , nego cini mi se on profesor fizickog ali je bio direktor, to mu je pravi odraz licnosti , razmislja na vise polja istovremeno, kao svaki dobar direktor...

Ko god pravi prvi put, kladim se 1000, ne 100 nego 1000 stvari ce zaboraviti i promasiti u pravljenju...a da mogu da budu puckice..., prava stvar...e to ostaje kao utisak...kad odes na pecanje pa sve bude idealno , a tu je i pokretna kucica koja omogucuje da se sve to prirodno idealno jos prilagodu ljudskom uzivanju...to mi je poenta cele ove price..

Ja sam isao i u lov na zeceve, vodio me sef policijske stanice, oni izgleda svi vole da love, isto imao prikolicu , ali to je nebo i zemlja u odnosu na ovo , jedino sto se secam je da moze da skine lisice sebi ma kako ih ja namestio , i da pravi ubitacno ukusan sos za divljeg zeca...jeste pikantno , ali ono je delikates prve kategorije...bas prva liga...steta sto nisam cesce isao , upoznao sam dosta lovaca, oceva mojih komsinica...ali svi nekako brzo poumirase mladi...i ovaj sef policijske stanice i zena mu , i komsije, sve od necega, niko tragicno...

Ali na ta dva kampera ili pokretne kucice ja temeljim razliku izmedju da ti je puna dusa ili da ti je kamp nuzni smestaj...drasticna razlika izmedju policijskog kamera i direktorove kamp prikolice...nebo i zemlja...ali odmah da dodam, uvek ce biti ljudi kojima je auto gomila lima sa 4 tocka, tj glupi su za medalju da vide razlike...
Drvendekasti..

Ја сам свој ”Стари пароброд” са којим успешно крстарим трећу сезону правио сам, од теретног Форд Транзита.
Ово што би ти хтео ми изгледа мало захтевно. Виђао сам да су људи правили кампере код којих се у ”гаражи” (жаргонски назив за простор испод кревета) налазе бицикли, али нисам видео да је неко ту убацио мотор. Моторе сам виђао да возе на спољним платформама са задње стране, делује ми да је то много реалније решење.
Иначе, у Србији је за преправку комбија у кампере најозбиљнија фирма GMW Campers из Јагодине. Углавном раде за стране клијенте. Видео сам неке њихове комбије, делују изузетно професионално урађени. Свакако су права адреса да се распиташ за то што би хтео.
https://gmwcampers.com

Ја сам свој ”Стари пароброд” са којим успешно крстарим трећу сезону правио сам, од теретног Форд Транзита.
Ово што би ти хтео ми изгледа мало захтевно. Виђао сам да су људи правили кампере код којих се у ”гаражи” (жаргонски назив за простор испод кревета) налазе бицикли, али нисам видео да је неко ту убацио мотор. Моторе сам виђао да возе на спољним платформама са задње стране, делује ми да је то много реалније решење.
Иначе, у Србији је за преправку комбија у кампере најозбиљнија фирма GMW Campers из Јагодине. Углавном раде за стране клијенте. Видео сам неке њихове комбије, делују изузетно професионално урађени. Свакако су права адреса да се распиташ за то што би хтео.
https://gmwcampers.com
Ovo dobro izgelda ,hvala, motori ne smiju izadji izvan sirine kampera sto stvara problem kao i tezina motora,nasiri je Fiat Ducato od njih 2,05m

Ovo dobro izgelda ,hvala, motori ne smiju izadji izvan sirine kampera sto stvara problem kao i tezina motora,nasiri je Fiat Ducato od njih 2,05m
Јеси ли разматрао неко овакво решење за мотор на камперу?
Мени то делује реалније него мотор унутра?

500674-sprinter-brandon-452x454-1.jpg

Pogledajte prilog 1724494
jeste to bolje ali ne smije motor biti siri od kombija , to su mali motori a ja sam 1.90 m i 96 kila, mali za mene mozda cu to i napraviti na kraju pa i manji motor

Pogledajte prilog 1724494
Za to opciju kazu i da ti motor od 200 do 220 kg plus konstrukcija dize prednji kraj tj da prednji tockovi manje hvataju a za ovu moju opciju da ide unutra ce se zena zaliti da smrdi sigurno, iako cu ga samo hladnog prevoziti i odma izbaciti napolje.Kupio sam stipaljku za nos zeni i motor unutra ,najbolja opcija :)

Za to opciju kazu i da ti motor od 200 do 220 kg plus konstrukcija dize prednji kraj tj da prednji tockovi manje hvataju a za ovu moju opciju da ide unutra ce se zena zaliti da smrdi sigurno, iako cu ga samo hladnog prevoziti i odma izbaciti napolje.Kupio sam stipaljku za nos zeni i motor unutra ,najbolja opcija :)
Мотор унутра, жена напоље :mrgreen:

Back