Salome

PerfectOne

Vitača Milut
VIP
Poruka
37.286
Upomoć, moja žena je plesačica!!! :lol:

Već dosta puta mi se desilo da čujem da devojka krije od tate, dečka, muža ili sina da je počela da se bavi orijentalnim plesom. Ne mogu da kažem da sam potpuno začuđena. Ipak, šta jedna prosečna osoba koja nije imala dodira sa Orijentom zna o ovom plesu? Zna da je kostim otvoren, nakićen, da se vidi stomak koji se trese, zna da se ponekad vrti ‘marama’, da je nastao da zabavi sultana (koji je žene verovatno posle vodio u svoje lične odaje), da je muzika muslimanska i da se to zove ‘trbušni ples’. Ukratko, miks onog što se može videti u prosečnom turističkom restoranu u Turskoj ili Egiptu. Iako su kostimi otvoreni, ako malo bolje pogledate, videćete da je prosečna tinejdžerka koja petkom uveče kreće u grad, daleko oskudnije obučena od plesačice.

Ali strah je često velika prepreka da shvatimo stvari na pravi način. Postoji jedan sajt koji me je inspirisao da napišem ovaj tekst tzv. Husband of a Belly Dancer Support Group (ili grupa za podršku muževima trbušnih plesačica). Ideja i nije da prozivam zabrinutost ili ljubomoru muškaraca, već da pokušam da im pomognem da razumeju potrebu žena da se bave ovim plesom, kao i da rasvetlim neke neistine zbog koji često dolazi do ovakvih ispada.
Da se razumemo, biti muž orijentalne plesačice nije lako. Potrebno je da budete pravi muškarac i da stvarno želite da razumete svoju ženu i njena interesovanja pre nego što pređete na osude.

http://orijentalniples.blogspot.rs/2011/11/upomoc-moja-zena-je-plesacica.html
_________________________________________________________________________________________________
Ipak posle ovog teksta imam pitanje za dame.
Da li bi išle na časove trbušnog plesa i ako bi išle iz kojih pobuda bi to uradile? Da li smatrate da novostečena veština cirkularnog mrdanja kukovima može da ima neke koristi u vašem životu i koje na primer? :think:
Da li smatrate da je kostim za trubušni ples vizuelno prihvatljiv za ženu evropskih svetonazora?
pitanje za gospodu:
Da li bi vi vašoj ženi pružili podršku kada bi htela da nauči trbušni ples i da li ste svesni kakav potencijal to može da ima da vam u spavaću sobu dok njiše kukovima svaku noć ušetava Salome? :lol:
pitanje za sve redom
Šta je to toliko magnetično u pomenutom plesu što žene ganja u pravcu upisivanja tečaja, a njihove muškarce vodi u grupe za podršku da ne bi mentalno prsli?
Ako je ovaj ples daleko više od onog što neko ko se u njega ne razume misli, zašto onda žene koje nisu rođene u zemljama gde je to deo folklora po svaku cenu žele da nauče orijentalni ples?
Da li su žene koje plešu trbušni ples izazovnije i seksipilnije od žena koje voze rolere u helankama na primer?

Ko ne želi da čita može da angažuje profesionalnog čitača, primedbe na dužinu uvodnog posta ne uvažavam od jutros. Šalter mi je zatvoren, upisala sam se na kurs orijentalnog plesa :hahaha:

Pogledajte prilog 401553

Poslednja izmena:
Nema mž tonažu za trbušnu plesačicu. One su uglavnom pozamašnih konstrukcija u bokovima. Mora 100mak da meša i podrhtrava kao pihtija..pa se raznosi, razliva i izaziva uspenje muškog posmatrača...

Nikad me nije privlaćio tp, al ako bi se njoj dopalo, valjda joj ne bi trebala moja dozvola? Ne fuinkcionišemo sa dozvolama ( :

Znam da kad smo bili u Tuskoj, u par navrata, tamo stalno organizuju večeri sa plešačicama, na koje nikad nismo otišli, al se zalomilo da ih uvale kao svoju tursističku ponudu, kad im se čovek ne nada.

Nešto nisam baš sad, al ni nema neke razlike između striptizeta i lomačica po šipkama i plesa.. imaš muziku, telesnost, sexipi i drmusanja, al sala, sisa, šta već.. Dobro, striptizete su mi izazovnije i išao sam kad sam bio klinac u par klubova preko bare.. al više što mi je to nekako bilo filmski...

Трбушни плес је јако сензуалан и еротичан.

Ја лично не бих, али волим да видим праву трбушну плесачицу, која плеше и очима, и стомаком, и рукама, и косом...

Не ове наше јефтине које се само тресу као да су укључене у 220.

Тако да, не видим шта би један муж могао да има против једне жене која му пружа с времена на време ужитак као султану...

Сем тога да се плаши да ће и неком другом приредити такав ужитак, то ми једино пада на памет.

Jasno mi je za žene koje su rođene na tim prostorima i odrasle uz takav način života.
Ali šta traži jedna moderna savremena i evropska žena u orijentalnom konceptu?

Nije u pitanju samo ples već način života i uverenja.

Ovde se bore za svoja prava, dižu glas, nose transparente, oštre su i radikalne a onda se aktivistkinje posle feminističkih tribina presvuku u ,Salome, kostim i bosonoge odu da se drmusaju i tresu dok dukati na kostimu odzvanjaju svakim njihovim pokretom doopeta...idibre...

Poslednja izmena:
ne vidim da je trbusni ples gori od bilo kog plesa..ako se nekom dopada, zasto ne? ima neke erotike u tome..cinis se da morash da se prepustish potpuno, i da nije stvar toliko u koracima koliko u tom ritmu koji lici na sex..kao latino plesovi, samo malo drugacije.
misim jbt od svih kretenskih stvari na ovom svetu koje ljudi rade, tesko da ples ma kakav je moye ikad da mi yasmeta.

Jasno mi je za te žene koje su rođene na tim prostorima i odrasle uz takav način života.
Ali šta traži jedna moderna savremena i evropska žena u orijentalnom konceptu
Nije u pitanju samo ples već način života.

Ovde se bore za svoja prava, dižu glas, nose transparente oštre su i radikalne a onda se aktivistkinj posle feminističkih tribina presvuku u kostim i bosonoge odu da se drmusaju i tresu dok dukati na kostimu odzvanjaju svakim njihovim pokretom doopeta...idibre...
aj ne kaki, jel i u krevetu krenesh da drzish slovo o feminizmu...:lol:

- - - - - - - - - -

i zaista je potpuno sumanuto u civilizaciji koja je skinula zenu do gole koze, do te mere da je ubijena svaka erotika, diskutuje od obnazenosti trbusnih plesacica..

Jasno mi je za te žene koje su rođene na tim prostorima i odrasle uz takav način života.

Ovde se bore za svoja prava,dižu glas, okupljaju se a onda posle feminističkih tribina aktivistkinje presvuku u kostim i bosonoge odu da se drmusaju i tresu dok dukati na kostimu odzvanjaju svakim njihovim pokretom doopeta...idibre...

Тај плес је само за твог мушкарца.

И твоје уживање је касније самим тим веће...

Какве то везе има са еманципацијом?

Е, сад, европске жене се стварно само дрмусају и тресу, немају оне тај осећај, и то стварно изгледа пренаглашено и извештачено.

aj ne kaki, jel i u krevetu krenesh da drzish slovo o feminizmu...
lol.gif

prvo slovo o feminizmu, a onda submisija ko svaka prava feministica :lol:

i zaista je potpuno sumanuto u civilizaciji koja je skinula zenu do gole koze, do te mere da je ubijena svaka erotika, diskutuje od obnazenosti trbusnih plesacica..

nije poenta u obnaženosti. to smo davno već prevazišli.
poenta je u specifičnom gibanju tela kada posmatrač ima osećaj da je žena koja se uzvija pred njim napravljena od gume.
To znaju one izvorne plesačice koje gibaju 24 sata
da li evropska žena može toliko dobro da nauči da pleše ili je samo bleda kopija svoje muslimanske koleginice sa vašara zvanog sve ću da uradim samo da me primete!!!

Poslednja izmena:
Upomoć, moja žena je plesačica!!! :lol:

Već dosta puta mi se desilo da čujem da devojka krije od tate, dečka, muža ili sina da je počela da se bavi orijentalnim plesom. Ne mogu da kažem da sam potpuno začuđena. Ipak, šta jedna prosečna osoba koja nije imala dodira sa Orijentom zna o ovom plesu? Zna da je kostim otvoren, nakićen, da se vidi stomak koji se trese, zna da se ponekad vrti ‘marama’, da je nastao da zabavi sultana (koji je žene verovatno posle vodio u svoje lične odaje), da je muzika muslimanska i da se to zove ‘trbušni ples’. Ukratko, miks onog što se može videti u prosečnom turističkom restoranu u Turskoj ili Egiptu. Iako su kostimi otvoreni, ako malo bolje pogledate, videćete da je prosečna tinejdžerka koja petkom uveče kreće u grad, daleko oskudnije obučena od plesačice.

Ali strah je često velika prepreka da shvatimo stvari na pravi način. Postoji jedan sajt koji me je inspirisao da napišem ovaj tekst tzv. Husband of a Belly Dancer Support Group (ili grupa za podršku muževima trbušnih plesačica). Ideja i nije da prozivam zabrinutost ili ljubomoru muškaraca, već da pokušam da im pomognem da razumeju potrebu žena da se bave ovim plesom, kao i da rasvetlim neke neistine zbog koji često dolazi do ovakvih ispada.
Da se razumemo, biti muž orijentalne plesačice nije lako. Potrebno je da budete pravi muškarac i da stvarno želite da razumete svoju ženu i njena interesovanja pre nego što pređete na osude.

http://orijentalniples.blogspot.rs/2011/11/upomoc-moja-zena-je-plesacica.html
_________________________________________________________________________________________________
Ipak posle ovog teksta imam pitanje za dame.
Da li bi išle na časove trbušnog plesa i ako bi išle iz kojih pobuda bi to uradile? Da li smatrate da novostečena veština cirkularnog mrdanja kukovima može da ima neke koristi u vašem životu i koje na primer? :think:
Da li smatrate da je kostim za trubušni ples vizuelno prihvatljiv za ženu evropskih svetonazora?
pitanje za gospodu:
Da li bi vi vašoj ženi pružili podršku kada bi htela da nauči trbušni ples i da li ste svesni kakav potencijal to može da ima da vam u spavaću sobu dok njiše kukovima svaku noć ušetava Salome? :lol:
pitanje za sve redom
Šta je to toliko magnetično u pomenutom plesu što žene ganja u pravcu upisivanja tečaja, a njihove muškarce vodi u grupe za podršku da ne bi mentalno prsli?
Ako je ovaj ples daleko više od onog što neko ko se u njega ne razume misli, zašto onda žene koje nisu rođene u zemljama gde je to deo folklora po svaku cenu žele da nauče orijentalni ples?
Da li su žene koje plešu trbušni ples izazovnije i seksipilnije od žena koje voze rolere u helankama na primer?

Ko ne želi da čita može da angažuje profesionalnog čitača, primedbe na dužinu uvodnog posta ne uvažavam od jutros. Šalter mi je zatvoren, upisala sam se na kurs orijentalnog plesa :hahaha:

Meni je to suvise "nisko". Ne bih imao zenu ni devojku koja radi kao trbusna plesacica. Ako bih se nasao u braku sa takvom, smatrao bih da sam pogresio u odabiru. Meni je taj ples suvise vulgaran i bez pravih emocija. Niti je striptiz niti neki normalan ples. Kalasturski mi je.

Njihanje kukovima, kao deo igre zavodjenja, odlika je svake zene na ovom svetu, bez obzira na rasnu-versku pripadnost :D..
Zene orijenta su jusavrsile ovu vestinu,sto im je dopustila i njihova gradja- jaki bokovi, zaobljeni stomacici i njihov nacin oblacenja, pridodavsi celom ritualu dozu tajanstvenosti i erotike. nisam razmisljala o porivu evropske/azijske/koje god zene da izrazi zelju da ovlada ovom vestinom, ali ovako na prvu loptu rekla bih da nema skrivenih motiva, osim zelje da se lepse krecu, bolje izgledaju i unesu malo kolorita u sosptveni zivot.

Dozvola partnera nije neophodna i ne viidm nijedan razlog da se muz/decko oseti ugrozeno ako mu umesto, Gordane na primer, pored koje se ujutru probudio i koja ima viklere na glavu, u spavacu sobu uvece uplese Salome (Gordana koja je zavrsila kurs orijentalnog plesa).
Ples je lep, ples je nacin komunikacije, u genima nam je, dok smo oko vatre skakutali i slavili dobar ulov, treba plesati, zasto da ne. Uzicko kolo ili trbusni ples, hip hop ili argentinski tango, svejedno je...

Meni je to suvise "nisko". Ne bih imao zenu ni devojku koja radi kao trbusna plesacica. Ako bih se nasao u braku sa takvom, smatrao bih da sam pogresio u odabiru. Meni je taj ples suvise vulgaran i bez pravih emocija. Niti je striptiz niti neki normalan ples. Kalasturski mi je.
ovako bi ja napiso da sam umeo

Ovde se bore za svoja prava, dižu glas, nose transparente oštre su i radikalne a onda se aktivistkinje posle feminističkih tribina presvuku u Salome kostim i bosonoge odu da se drmusaju i tresu dok dukati na kostimu odzvanjaju svakim njihovim pokretom doopeta...idibre...

muslimanski muskrci imaju vrlo specifican nacin osvajanja zena
iako im vera dozoljava mnogozenstvo, vrlo su umesni da prilikom osvajanja ubedjuju (ubede)zenu da je ona jedina i posebna za njih postavljena na pedijastal
ima mnogo toga u mirisima na muslimanskom podneblju..vazduh je puderast, jasmin pomesan sa aromatizovanim nargilama..sve je nestvarno
ritam udaraljki opija um, pa za ritmicnim njihanjem kukovima pobrljave evropske zene
mislim, helouuuuuu - godisnji odmor za godisnji odmor, a ovde naucite prvo moravac i uzicko
pa kad prepletete umesno nogama, kad uz trubace zanjisete kukovima osvojicete srca boljih muskaraca od onih koji vam kazu - svaki put kad pogledas u mesec, znaj da mislim na tebe

ovako bi ja napiso da sam umeo

Ма шта би ти написао?

Ко прича о женама које раде као трбушне плесачице?

Ово су жене које то раде у слободно време, бесплатно и само за твоје очи.

И сад ми кажи да би те твоје женско увредило да ти једно вече под пригушеним светлом овако заплеше...

muslimanski muskrci imaju vrlo specifican nacin osvajanja zena
iako im vera dozoljava mnogozenstvo, vrlo su umesni da prilikom osvajanja ubedjuju (ubede)zenu da je ona jedina i posebna za njih postavljena na pedijastal
ima mnogo toga u mirisima na muslimanskom podneblju..vazduh je puderast, jasmin pomesan sa aromatizovanim nargilama..sve je nestvarno
ritam udaraljki opija um, pa za ritmicnim njihanjem kukovima pobrljave evropske zene
mislim, helouuuuuu - godisnji odmor za godisnji odmor, a ovde naucite prvo moravac i uzicko
pa kad prepletete umesno nogama, kad uz trubace zanjisete kukovima osvojicete srca boljih muskaraca od onih koji vam kazu - svaki put kad pogledas u mesec, znaj da mislim na tebe
:tick:

Al nije erotično..e?

:tick:

Al nije erotično..e?

nije, fitnes je
zato je uz trubace :zper:

- - - - - - - - - -

Ма шта би ти написао?

Ко прича о женама које раде као трбушне плесачице?

Ово су жене које то раде у слободно време, бесплатно и само за твоје очи.

И сад ми кажи да би те твоје женско увредило да ти једно вече под пригушеним светлом овако заплеше...

kad nemuslimanka ima zelju da savlada trbusni ples ja to dozivim kao danak u ritmu

Back