Salicilna kiselina

Да ли си се посаветовао са дерматологом,шта заправо покушаваш да лечиш тиме?

Салицилна киселина је знажан бктерицид,такође делује и антиинфламаторно.међутим само уколико је у концентрацији од 0,5 до 1,5 %,труднице највише један посто. То ми остало у сећању,учисмо је скоро из хемије. Такође,постоје стања која она може само да погорша,тако да се прво посаветуј са лекаром,па тек онда користи.

Јеси ли алергичан на аспирин?

Nisam se posavetovao ali sam koristio ranije salicilnu mast imao sam osusenu (crvenu i tvrdu) kožu i pomoglo mi je,sada mi je to opet izaslo ja sam kupio taj prah.Kako se ona uopste koristi i da li je dobra?

Nisam se posavetovao ali sam koristio ranije salicilnu mast imao sam osusenu (crvenu i tvrdu) kožu i pomoglo mi je,sada mi je to opet izaslo ja sam kupio taj prah.Kako se ona uopste koristi i da li je dobra?

Salicil je keratolitik.Moze za omeksavanje nekog zadebljanja na kozi, zuljeve, bradavice, kurje oko obicno u koncentraciji 20 - 25%, ali to se pravi u apoteci sa odredjenim podlogama.U manjim konc za lecenje akni, seboreje, keratoza, psorijaze i to u losionima i kremama.Nemoj taj prasak da koristis nego nabavi odgovarajuci recept za mast.Ipak je taj prah konc kiselina 100%.
I nije antiinflamator nego rubefacijens.

Salicil je keratolitik.Moze za omeksavanje nekog zadebljanja na kozi, zuljeve, bradavice, kurje oko obicno u koncentraciji 20 - 25%, ali to se pravi u apoteci sa odredjenim podlogama.U manjim konc za lecenje akni, seboreje, keratoza, psorijaze i to u losionima i kremama.Nemoj taj prasak da koristis nego nabavi odgovarajuci recept za mast.Ipak je taj prah konc kiselina 100%.
I nije antiinflamator nego rubefacijens.
Ok hvala,necu to da koristim.Kupicu mast koji sam ranije kostistio.Hvala na savetima!

Back