"Salas 84", stvarno savrseno mesto??

Makika

Početnik
Poruka
2
Nedavno sam bila u ovom poznatom restoranu, naravno videla reklame na internetu i prvo sto sam uradila po dolasku u zemlju je da sam otisla tamo. Povod je bio moje buduce vencanje... I tu je sve pocelo...
Prvi utisak je bio da je mesto bar upola manje nego sto je to prikazano na internetu.
Devojka sa kojom smo imali dva meseca unapred zakazan sastanak nije bila tamo, morala sam da je zovem sa mog licnog telefona. Dok smo cekali odlucili smo i da rucamo. Ali... restoran je bio bez grejanja, u mraku, a konobar je upalio jedno malo svetlo samo iznad našeg stola? Valjda stede struju... Nas pet dobilo je sto za četiri osobe, kao stisnite se malo, jedan jelovnik i plastificiranu kartu **** koja se nalazi u sanku??? O ponasanju osoblja neću ni da govorim.
Posle sat vremena pojavila se i devojka, izgleda menadzer?! Ona nije znala ko smo mi i šta trazimo u restoranu, ali pregovori su poceli... Poenta ove price jeste da oni organizuju proslave, ali na bazi \„svedskog stola \” i to dvoristu restorana, valjda je to sada in. Da ne govorimo o tome da tu ponudu ima svaki lanac marketa u svojim expres-restoranima u Evropi.
Mislila sam da ne govorim o ceni, ali da bi shvatili šta se desilo moram i o tome. Ovakva njihova usluga kosta 70 evra po osobi???!!!! Kada je moj buduci suprug, inače italijan, rekao da on za 10 000 evra, koliko bi to sve kostalo, a bez adekvatne usluge, može da kupi kucu u Srbiji, vlasnik restorana mu je odgovorio da ovo nije Srbija, nego Vojvodina????!!!!
Mada za toliki novac može da se kupi i salas u Vojvodini!!!!

Otisli smo...

Ne znam da li je to isti Salas na koji ja mislim ...ali ovo mesto je prelepo...Blago receno....
Tamburasi ispred ....Fijaker...moze i da se prenoci , sobe su predivne .....svaki deo namestaja se tu ambijentalno savrseno uklapa....E sad , da li mi govorimo o istom mestu ja poima nemam, ovo je kod N.Sada?
Pozzz

Ovaj salas ima lep ambijent, ali restoran nije to sto bi zadovoljilo gala svadbu.
I pre svega to je komercijalna, isuvise komercijalna varijanta salasa.

Pre neki dan sam posetio po prvi put Perkov salas koji je pravi salas, bez cenovnika i jelovnika. Salas za dusu! Tu ne mozes praviti svadbu, ali mozes uzivati do mile volje!.
Ja sam napisao u knjigu utiska sledece:

Boze, voleo bih da znas,
Ako nekad renoviras raj,
Neka bude k'o Perkov salas!

http://www.serbia-tourism.org/countryside/irig.html
http://www.hiddenserbia.com/perkovsalas
http://www.dnevnik.co.yu/arhiva/06-08-2004/Strane/akcija.htm
http://www.b92.net/info/tos/arhiva20.html

elmed:
Uzas!!!I sami smo imali slicni iskustvo..Vec sam jednom pisala o tome.Mislim da ce se taj salas zatvoriti uskoro,jako im lose ide.Moj savet Vam je da pogledate Salas 137 prema Zrenjaninu..Mnogo lepsi od gore pomenutog,a cene nize i to dosta..

Ako može mala ispravka salaš 137 je na putu za Srbobran kod Čeneja sa desne strane, postoji i njihov sajt koji je u izradi ali se može na njemu naći mapa kako stići do njih, ali i bez mape nije teško naći na mestu skretanja se nalazi drvena tabla i sam salaš se vidi sa glavnog puta. Što se tiče cena one su za hranu i piće podnošljive a što se tiče smeštaja nisu za moj džep što ne znači da ne vrede toliko.

Salaš 84 je na putu za Zrenjanin iz Novog Sada kod Kaća skreće se levo putem koji vodi ka salašu nekih 1,5 km (otprilike) od glavnog puta, postoji i veoma mala tabla koja pokazuje gde treba skrenuti bar je tako bilo prošle godine, na sporednom putu koji vodi ka salašu na jednom mestu treba skrenuti desno i na toj raskrsnici već se vidi salaš u daljini sa desne strane. Nas troje smo bili na tom salašu prošle godine i mogu vam reći da su cene za piće i kafu meni lično bile veoma visoke, cena ručka je bila oko 2000 dinara po osobi i u ponudi imaju ručak po principu čorba, glavno jelo, dezert i to od divljači koja se tog dana sprema, naravno za ručak smo se samo informisali. Salaš je meni lično lep ali je usluga veoma slaba, mi smo bili jedini gosti u restoranu, svetlo nije radilo jer nemaju struju a agregat nisu uključivali, u restoranu su bila trojica veoma mladih ali i neiskusnih konobara koji su za susednim stolom posluživali domaćina salaša i još neke ukućane i sva trojica su se pogubili naročito kada se pojavio još jedan domaćin za stolom. Iako su dobili kritiku za svoj rad u fazonu šta biste radili da vam je sada 50 gostiju, situacija se nije popravila. Sve u svemu po onoj narodnoj spolja gladac unutra jadac. Moja preporuka je otići tamo napraviti nekoliko fotki, obići sam salaš i ne koristiti nikakvu uslugu ili eventualno neko piće ali se spremite da se dobrano otvorite.

Postoji još nekoliko salaša i čardi na kojima smo bili pa ako nekog interesuje mogu vam o tome pisati.

Mislimo da ste dosli na pogresno mesto.Salas84 ocigledno nije ispunio Vasa ocekivanja.Mozda ste ocekivali da Vam se ponudi nesto sto Salas84 nije u mogucnosti da uradi.Zao nam je ali mozda neki drugi put uspemo da Vam izadjemo u susret i organizujemo Vasu zabavu za novac s kojim raspolazete.Molimo Vas da svoje nezadovoljstvo zbog "svedskog stola" koji Vam je Salas 84 ponudio sledeci put odmah kazete kako bi smo mogli da trazimo neko drugo resenje.Salas 84 se trudi a i uspeva da zadovolji i ucini boravak gostiju sto prijatnijim sto ocigledno nismo uspeli sa Vama. Iskteno zalimo i molimo Vas da nas kontaktirate kako bi smo Vam izasli u susret na osnovu raspolozivih materijalnih sredstava sa kojim raspolazete.Hvala na razumevanju Salas 84

frkica a? neka, neka i treba....

Salas 84 svo vreme svoga postojanja pokusava u nasoj prelepoj domovini da istakne samo istorijsko postojanje Salasa kao poljoprivrednog domacinstva,Svedoci smo trenutne situacije u nasoj domovini kao i okruzenju, i zato se maksimalno trudimo da tocak istorije vratimo u nazad sto se tice samih zaboravljenih Salasa sirom Vojvodine, i uspevamo u tome,U proteklih nekoliko godina Salasi se ponovo vracaju u nase zivote ali ne kao domacinstva vec kao turisticke destinacije.Ponosni smo sto smo uspeli da budemo pioniri i pokretacka snaga razvoja ovoga vida turizma.Pokusavamo i uspevamo da otklonimo sve decije "bolesti"koje nas prate u ovom projektu.Ukusi su razliciti tako da ne zameramo svima koji su mozda vise ocekivali od Salasa 84,ali smo srecni da se nas rad prati i kritikuje jer je to pravi pokazatelj Vasih zelja i ocekivanja od Salasa 84.Danas samo 4 godine od postojanja Salasa 84 svedoci smo razvoja i postojanja preko 50 novih Salasa koji su sledeci primer Salasa 84 otvorili svoje kapije turistima.Ovakav vid usluge i zalaganje pojedinaca da Salasi sirom Vojvodine svakako treba podrzati ali moramo biti svesni da su svi ti ljudi prepusteni samo sebi i svojim kreacijama bez imalo brige vladajucih struktura o ovom perspektivnom vidu turizma.U takvoj situaciji i pored brojnih medjunarodnih priznanja Salas 84 nije do dan danas u 21 veku prikljucen na elektricnu mrezu.Zamislite sebe da morate da funkcionisete danas bez struje,vode,telefona,interneta.Ipak i pored svih problema Salas 84 je postao primer kako treba vratiti i pokrenuti sve zapustene Salase sirom Vojvodine.Greske sigurno postoje ali mnogo toga dobrog je pokazao Salas84.Trudicemo se da sve primedbe rezimiramo i boravak svakog gosta ucinimo sto prijatnijim.Salas84

Hvala Vam na pozitivnim kritikama. Salas84 se trudi koliko je to moguce da poboljsa uslugu u svom objektu i nadamo se da uspevamo u tome iako je verujte to jako tesko. Kroz proteklo vreme Salas84 kao pionir razvoja ovog vida turizma a bez struje, vode,telefona,interneta,stvarno pokusava da zadovolji cenjene posetioce.Priznacete da u 21 veku funkcionisati bez elementarnih stvari nije lako ali sta je tu je.Salas 84 ce nastaviti da se bori za bolju i kvalitetniju uslugu.Hvala na Sugestijama Salas84

Proslo je puno vremena od Vase poslednje posete Salasu 84.Zelja bi nam bila da posetite Salas 84 ponovo.Javite nam se na 021 445 993 kako bi zakazali Vas dolazak.Salas 84 ce se potruditi da Vas boravak kod nas ucini mnogo boljim nego prvi put.Nadamo se da cete nam ukazati poverenje i ponovo biti nasi gosti kako bi se uverili u suprotno.Salas84

Salas 84 svo vreme svoga postojanja pokusava u nasoj prelepoj domovini da istakne samo istorijsko postojanje Salasa kao poljoprivrednog domacinstva,Svedoci smo trenutne situacije u nasoj domovini kao i okruzenju, i zato se maksimalno trudimo da tocak istorije vratimo u nazad sto se tice samih zaboravljenih Salasa sirom Vojvodine, i uspevamo u tome,U proteklih nekoliko godina Salasi se ponovo vracaju u nase zivote ali ne kao domacinstva vec kao turisticke destinacije.Ponosni smo sto smo uspeli da budemo pioniri i pokretacka snaga razvoja ovoga vida turizma.Pokusavamo i uspevamo da otklonimo sve decije "bolesti"koje nas prate u ovom projektu.Ukusi su razliciti tako da ne zameramo svima koji su mozda vise ocekivali od Salasa 84,ali smo srecni da se nas rad prati i kritikuje jer je to pravi pokazatelj Vasih zelja i ocekivanja od Salasa 84.Danas samo 4 godine od postojanja Salasa 84 svedoci smo razvoja i postojanja preko 50 novih Salasa koji su sledeci primer Salasa 84 otvorili svoje kapije turistima.Ovakav vid usluge i zalaganje pojedinaca da Salasi sirom Vojvodine svakako treba podrzati ali moramo biti svesni da su svi ti ljudi prepusteni samo sebi i svojim kreacijama bez imalo brige vladajucih struktura o ovom perspektivnom vidu turizma.U takvoj situaciji i pored brojnih medjunarodnih priznanja Salas 84 nije do dan danas u 21 veku prikljucen na elektricnu mrezu.Zamislite sebe da morate da funkcionisete danas bez struje,vode,telefona,interneta.Ipak i pored svih problema Salas 84 je postao primer kako treba vratiti i pokrenuti sve zapustene Salase sirom Vojvodine.Greske sigurno postoje ali mnogo toga dobrog je pokazao Salas84.Trudicemo se da sve primedbe rezimiramo i boravak svakog gosta ucinimo sto prijatnijim.Salas84

I salas84 je bas kao i ovaj opis. Pun gresaka.

Obisao sam dosta salasa po Sremu i Backoj, i ovaj "Salas 84" je bio ubedljivo najskuplje mesto koje sam posetio na teritoriji citave Srbije (ili Vojvodine kako kazu ljudi iz Salasa 84). Tamo se samo prodaje magla, citav salas je samo iskomercijalizovan, i ne pruza ama bas nikakav uzitak. I drago mi je sto je neko pokrenuo ovu temu, a ne da se slogirate kada Vam stigne racun za rucak koji ne mozete da birate, vec je tog dana na dnevnom MENU-u, za koji treba da izdvojite pola prosecne plate u Srbiji (ili su u Vojvodini znatno vece plate).

U svakom slucaju, svima vam toplo preporucujem vec spomenuti "Perkov salas" na kom' sam bio nekoliko puta i gde ce vas cika Nikola ugostiti kao "rod rodjeni" i uvek oduseviti sa nekom lepom pricom iz proslosti.

Читајући уводно Мекикино писмо, дискусије које следе, као и јављање самог Салаша84 могу закључити да је заиста велика заслуга Салаша84 да популарише сеоски туризам у Војводини и да је у томе успео пошто се појавило много других лепших, јефтинијих и посећенијих салаша.

Da se prikljucim komentarima Salasa 84. To je ubedljivo najveca prevara gde sam u zivotu bio. Nista skuplje nisam posetio, usluga ravna nuli, ponuda odvratno siromasna. Posluzice vas konobari posle pola sata ili sat cekanja, nema hladnog pica, nema nista zivo, dosadno je i odvratno. Bio sam jednom i nikad mi vise u zivotu nece pasti na pamet da odem tamo. Nek objave cenovnik ovde ako smeju.

Back