Valeria
Elita
- Poruka
- 20.300
Šala je poput začina našoj svakodnevnoj komunikaciji.. i prirodno, loše bi bilo da smo stalno stegnuti, formalni.. smeh je lek.
Međutim, već dugo postoji jedna tendencija koja mi se lično ne dopada.. svašta se smatra šalom.
Vrlo su retke benigne šale kojima se svi smeju od srca... danas se pod "šalom" uglavnom podrazumevaju ljuta peckanja, podhebavanja, provokacije začinjene širokim osmehom..
I takve "šale" su daleko masovnije nego one prave.
Setim se jedne gospođe u okviru šireg društva.. nema koga nije provocirala.. čak je lepila razne epitete i članovima porodice ljudi.. ali naravno, nema šta da se neko buni, jer "ona se samo šali".
To je samo jedan primer, a ima ih sijaset.
Dakle, zanima me, koliko u vašem životu ima šala, a koliko "šala"?
I kako reagovati na vređanje koje je uvijeno u oblande šale?
Međutim, već dugo postoji jedna tendencija koja mi se lično ne dopada.. svašta se smatra šalom.
Vrlo su retke benigne šale kojima se svi smeju od srca... danas se pod "šalom" uglavnom podrazumevaju ljuta peckanja, podhebavanja, provokacije začinjene širokim osmehom..
I takve "šale" su daleko masovnije nego one prave.
Setim se jedne gospođe u okviru šireg društva.. nema koga nije provocirala.. čak je lepila razne epitete i članovima porodice ljudi.. ali naravno, nema šta da se neko buni, jer "ona se samo šali".
To je samo jedan primer, a ima ih sijaset.
Dakle, zanima me, koliko u vašem životu ima šala, a koliko "šala"?
I kako reagovati na vređanje koje je uvijeno u oblande šale?