Сакупљачи секундарних сировина углавном раде на црно

Nikita Kulganov

Buduća legenda
Poruka
37.596

Сакупљачи секундарних сировина углавном раде на црно​

Од безмало 50.000 људи колико у Србији неформално ради на сакупљању секундарних сировина, око 10.000 су Роми. То су у ствари радници који свакодневно обављају посао, али ипак нису званично запослени. Отпад продају оператерима у зависности од понуђене цене, количине и у различитим временским интервалима.
http://www.politika.rs/scc/clanak/476404/Sakupljaci-sekundarnih-sirovina-uglavnom-rade-na-crno
Najveci problem u Srbiji ? :think:
unnamed.jpg

Ja da sam na vlasti unajmio bi ove sakupljače i dobro im platio dnevnicu da očiste smeće pored magistrala i korita rijeka. Balkanske zemlje su po ekologiji rang Bangladeša i Indije.
Rusi imaju dobru izreku-cisto nije tamo gde se cisti nego tamo gde se ne prlja.
Zato treba da se kaznjava strogo bacanje, zaista je jezivo koliko je djubreta svuda po Srbiji...

Rusi imaju dobru izreku-cisto nije tamo gde se cisti nego tamo gde se ne prlja.
Zato treba da se kaznjava strogo bacanje, zaista je jezivo koliko je djubreta svuda po Srbiji...
Od ljudi koji su putovali po istočnoj Evropi Bjelorusija,Ukrajina Rusija zadivili su se čistoćom gradova. Svi su očekivali da je tamo prljavo ko ovdje jer i oni imaju male plate ko i mi.
Naprotiv Balkan i južna Italija su najprljaviji kutak Evrope.

Od ljudi koji su putovali po istočnoj Evropi Bjelorusija,Ukrajina Rusija zadivili su se čistoćom gradova. Svi su očekivali da je tamo prljavo ko ovdje jer i oni imaju male plate ko i mi.
Naprotiv Balkan i južna Italija su najprljaviji kutak Evrope.
Rusija je drugacija...Ima gradova koji su kao apoteke, ja sam prvi put video u Rusiji da na prolece peru znakove, stubove, ograde pored kolovoza...
Neki drugi gradovi su prljavi neverovatno, na prolece su reke blata i mulja na ulicama.Sve zavisi od regiona, gradske administracije, klimatskih uslova...

Ja da sam na vlasti unajmio bi ove sakupljače i dobro im platio dnevnicu da očiste smeće pored magistrala i korita rijeka. Balkanske zemlje su po ekologiji rang Bangladeša i Indije.
Nema potrebe nista da se cisti.Jedan cisti 5 zagadjuje.treba sve zagaditi.Smece da bude do koljena.Da tih 5 nema gdje da ode na izlet.

Они кад нешто чисте, они однесу смеће са те локације на неку другу локацију.

Дакле, нема потребе да ти као власт унајмиш њих да нешто чисте.

То овако функционише:

Народ плаћа комуналне услуге, а поред тога плаћа и порезе из којих се комунална предузећа додатно финансирају. Већ постојеће раднике комуналних предузећа који раде на скупљању смећа треба организовати да чисте оно што се иначе чисти, па и корита ријека.

Ако нема довољно средстава и радника, направи се анализа и види се колико још кеша треба или можда треба другачије организовати посао.

Не треба нико самоиницијативно да организује младе горане да чисте ако већ постоје службе за чишћење које се тиме баве и ако постоји систем финансирања тих служби.

Они кад нешто чисте, они однесу смеће са те локације на неку другу локацију.

Дакле, нема потребе да ти као власт унајмиш њих да нешто чисте.

То овако функционише:

Народ плаћа комуналне услуге, а поред тога плаћа и порезе из којих се комунална предузећа додатно финансирају. Већ постојеће раднике комуналних предузећа који раде на скупљању смећа треба организовати да чисте оно што се иначе чисти, па и корита ријека.

Ако нема довољно средстава и радника, направи се анализа и види се колико још кеша треба или можда треба другачије организовати посао.

Не треба нико самоиницијативно да организује младе горане да чисте ако већ постоје службе за чишћење које се тиме баве и ако постоји систем финансирања тих служби.
Cccc, mani se pruzanja usluga i orgnizacije pri istim ne ide ti to i pored cetiri razreda tamo nekog ekonomskog fakulteta, predi i ti u frilensere ionako stalno visis na kompjuKteru.
Salu na stranu kada bi sve gorane, izvidace, lovce, ribolovce ...... zaposlili da rade na poslovima ciscenja ne bi se postigao mnogo veci efekat. Potrebno je prvenstveno promeniti svest ovog naroda ukljucujuci i pripadnike spomenutih organizacija, ne mislim na nacin koji propagira onaj cije se ime ne spominje zbog mentalne higijene.

Back