Sajt poput W3Schools na srpskom

Sagittarius91

Početnik
Poruka
10
Sta mislite o ovoj ideji? Par ljudi i ja radimo na ovom projektu neko vreme pa me cisto zanimaju misljenja, jer sam primetio u zadnjih par godina ko me god upita za neki sajt na kom se uci pocetak "web programiranja" ja dam w3schools posto je po meni najbolji za pocetnike dosta mi ljudi kaze da ne zna engleski i da je to problem, dobro, danasnji klinci dosta vise znaju engleski, imaju vise iskustva sa internetom al govorim o ukupnoj populaciji koja bi mogla posecivati sajt ovakvog tipa, sajt ce uskoro (najkasnije 1-2 mjeseca) da krene u pogon punom parom. Pa me interesuju predlozi, sugestije i komentari.

probaj pa ces videti, skroz neke izraze bezveze prevede (padezi, brojevi, vremena, lica, sve brka...ja sam ga koristio dosta vremena dok sam shvatio da ja sam bolje prevedem) da se covek izgubi, a zamisli nekog ko ne zna nikako engleski...npr i "code" polje prevede u cirilicu, zamisli <body bgcolor="#fff"> u cirilici <бодз бгцолор="#ффф"> ili takve stvari, onaj ko bi zelio da nauci nesto a pojma nema engleski bi se vise izmucio sa google traslate-om i sa padezima prevoda itd. uglavnom hvala na komentaru :)

Normalno je da on nece prevesti, bukvalno kako treba, ali ako neko hoce da se bavi ovim poslom i da napreduje u tome, sasvim je normalno da zna engleski. Ne treba da ga zna perfektno, ali srednji nivo je potreban, a ako negde zagusti, tu pomogne Google translate. Ti pokusaj, zelim ti puno srece u tome, ali mislim da je potrebnije nauciti engleski.

Back