Sajam Slavija mart 2011

Pozdrav svim kolegama numizmaticarima!!! Koliko ste platili 50 dinara iz 1932. godine i 1 paru iz 1868. godine i u kom su kvalitetu? Zanima me kako se na sajmu krecu cene nasih zlatnika:
20 dinara 1879
10 dinara 1882
20 dinara 1882
20 dinara 1925
1 dukat 1931
1 dukat 1932
1 dukat 1933
4 dukata 1931
4 dukata 1932
Pretpostavljam da dukata iz 1934. godine nije ni bilo u ponudi kao ni cetvorodukata iz 1933. godine.
I da, kako se krecu cene zlatnih 10 i 20 perpera na sajmu? Hvala!!!
Ima konstantno na ponudi dukat iz 1934 kod jednog izlagaca koji stalno izlaze na Slaviji, ali je jako skup. Kod tog prodavca su i inace cene svega sto preodaje od 20 - 50% vise nego sto se moze naci na sastancima SAND-a utorkom. A o prenaduvanom kvalitetu da i ne govorimo.

I koliko ga tacno cijeni druze? Naravno da cijena uveliko zavisi od kvaliteta ali recimo da mu je 1200-1300 e realna vrijednost, sad sve preko,,,mislim nije da ne vrijedi ipak je tako rijetka stvar u pitanju. Pozdrav
Ja sam sa doticnim gospodinom bio u pregovorima za nekoliko novcica u paketu i kada se sve skupa sabere taj dukat bi bio nesto malo ispod 2000E zavisi koliko bi se cenili ostali novcici. Priznaces da je to previse. A nismo se bas slozili ni oko kvaliteta, tako da je cela stvar propala, odnosno ja nisam pristao da platim tolike pare. Sada koliko znam taj dukat jos nije prodat, ni ja ga jos nisam nabavio. Znaci svi smo kod svoje kuce, ili sto bi u Bosni rekli: opet jarani ko i lani.
Pozdrav druze, sta ima novo kod tebe? U zadnjee vreme nisi bas cest na forumu.
Je to ne zelis da se ukljucujes u prepucavanja o postenju nekih clanova, ili si u nekim problemima, pa nemas vremena?

Ma gledam samo da odgovorim kada nesto ima vezano za numizmatiku, ta prepucavanja gledam da zaobidjem. Inace raspitujem se za njega jer mi samo on fali da popunim dukate kraljevine, imam oba komada tj 2 ziga iz 31, zatim 32, 33 svi u stemplu, i jos mi fali taj iz 1934 za koji ni u ludilu ne bih dao 2000 e pa cak i da je UNC nebitno, to je zaista previse love. Kod cetverodukata mi fali i 1932 i 1933 naravno. A moras priznati zar nije bolje nadoplatiti recimo jos 1000 e pa uzeti 4 dukata 1933 koji je nesto posebno, naravno u nekom ss stanju ne mozes ocekivati prvoklasan komad za 3000 e ali opet ta 1934 je bas precijenjena. Hvala ti drug na odgovoru i cujemo se naravno. Pozdrav.

Back