ŠAH

ristob

Veoma poznat
Poruka
12.338
Meni ovaj svet izgleda kao šahovska tabla sa bezroj polja na kojoj vladari Svetla i Tame igraju šahovski meč sa nama kao figurama. Sudeći po dosad viđenom tehnika i taktika igre IM je stalno napredovala al su se uvek isticali kao virtuozi u žrtvenim kombinacijama. Interesantno bi bilo znati kakav je trenutni rezultat u meču.

Da si ti Bog - kakav bi svet stvorio?

/ Tema posvećena ribaru /

Pa ovako nešto otprilike.

2459121_l2.jpg

Meni ovaj svet izgleda kao šahovska tabla sa bezroj polja na kojoj vladari Svetla i Tame igraju šahovski meč sa nama kao figurama. Sudeći po dosad viđenom tehnika i taktika igre IM je stalno napredovala al su se uvek isticali kao virtuozi u žrtvenim kombinacijama. Interesantno bi bilo znati kakav je trenutni rezultat u meču.

Koji - oni ?
Paceri !
Da'ću im sve figure fore i ima da ih bijem tablom !

Mnogi, većinom intelektualci, su nezadovoljni ovakvim svetom, naročito ako uzmu u obzir da je inteligentna tvorevina. Ne nalaze mu nikakav smisao. Pa, zar vam ovo nije prava filozofska tema?

Dakle, kakav svet bi vi stvorili da ste u poziciji Boga?

Poslednja izmena:
Dobro, sad, svako moze da otvori temu o nekoj igri kao smislu sveta i zivota. z:)

Sah jeste sigurno istorijski sastavni deo masonskih vladarskih koncepata odnosa, Uz taj manipulativni univerzalni deterministicki dualizam,
vise se odnosi na dve sukobljene grupe, celine, drzave, monarhije, krajice.
Za razliku od mog bilijara koji tezi ka smislu korz individualnu hemiju odnosa izvan strukturne hierarhije.
Sahovska polja i kretnja figura mozda jesu osmisljena na osnovu neke polarizovane teorije pravila i nastanka sveta, ali to je i opasna deterministicka hipnoza.

U svetskoj "igri" Geopolitike kompjuteri još nisu dovoljno moćni,dok u šahu odavno s njima
niko ne može da dobije partiju na višim nivoima složenosti...Pih...

if i.... world without stupid people

I dobra zenska je raznovrsnija i kreativnija pa ipak...:mrgreen:
Mani vece...Sklone su kleptomaniji-kraduckaju figure...
Kao momak sam igrao s jednom pijanisticom šah u odeću i to "cuger" i razbijao je...
Poskidala sve,a ja ništa...
Krenuo i ja da se skidam,a ona kaže:"A ne ti tek kad ja dobijem..." Odmah sam nekorektno
žrtvovao kraljku...:mrgreen: Trebalo joj pola sata da izjednači!:rumenko::lol:

- - - - - - - - - -

Ybg,posle mi(u) svirala I koncert u b molu Čajkovskog...:hahaha:
Pobedniku želja...;)

Poslednja izmena:

svet gde ne setamo po konveksnoj sferi ogledala jer bi reflektovani odraz bio naopak, vec svet pravljen po meri teleskopa reflektora gde je ceo poznati svemir ne ono sto mislimo da je spolja i gore vec ono unutra i dole... ali ljudi su tocila i kad mogu svesno danas da progutaju najdebilnije lazi sto ne bi progutali i onu o postanku ili o onome sta je oko nas.

za ljude sa svim njihovim slabostima nepoznati svet nikako ne sme biti inspirativan i zanimljiv, jer ono sto je covek u stanju da upropasti, ni bog ne popravi....

Back