Sadite li drvece okolo?

Da li ste nekad posadili neko drvo?
мисим да ти је тема одлична...!
лично јесам и садим сваке године колико могу у пролеће јесен, воћа доста (шљиве, кајсије, јабуке, вишње трешње...), платана пар, јаблана пар, једну секвоју, доста грожђа, тује - сам копам и правим заштиту од животиња . то ми представља задовољство, све на салашу.. :)

Da li ste nekad posadili neko drvo? Ja jesam 40 ak sadnica u parkicu blizu moje kuce, o svom trosku, nazalost samo 8 prezivelo (cetinari su u pitanju i kazu da je to dobar uspeh)
Bravo!
Za parkove su i lipe i kestenovi odlični.

Za sad u dvorištu uspešno 9 sadnica raznih voćki sama, i 20ak šljiva sa ćaletom... Od ukrasnog beli jorgovan. Iz nekog razloga kajsije i breskve neće, od njih posle nekoliko pokušaja nerado odustajem.
Na jesen, ako Bog da, planiram dve trešnje.
Volim zelenilo, mirisni cvet u proleće-moji preci su se spustili iz šuma u brdima da bih ja sad težila nekom sličnom ambijentu. :malav:

Detinjstvo sam provela u hladu jednog oraha giganta, bilo je estetski neverovatno, ali kažu da ga ne valja saditi blizu kuće zbog korenja koje podriva i nanosi štetu. Ali, kako je to bajkovito izgledalo-kućica natkrivena orahovim granama... :zaljubljena:

размишљао сам много пре отварања ове теме да би следећи закон много поправио стање у држави а то је:

да свако ко хоће кредит мора да докаже да је засадио 20так стабала која у тренутку тражења кредита имају 10 година.
да не можеш да се бавиш никаквом функцијом (а камоли политиком) ако немаш 30 стабала иза себе,
да не можеш да се бавиш производњом ичега ако немаш 25 стабала ..
итд.

идеја ми је била да садњом и неговањем особа научи да поштује себе и своју околину - што мислим да много фали данас...

ако ништа друго били би пуни дрва и песме птица на њима ... :)

то нисам знао за Краља Николу,
али свакако да би човек поштовао друге, мора прво себе поштовати и веровати у себе. један од начина да се верује у себе јесте да сваки дан видиш шта си способан да урадиш.. ево ја када изађем из "колибе" видим дрва која сам засадио :)

Nisam sadila drveće nigde sem na svom imanju.
Mada, nikada nisam ni živela na nekom mestu gde drveće fali. Tako mi
se valjda zalomilo.
Mora da sam u prethodnom životu sadila puno drveća, pa sam sad nagrađena. :zkez:

Akcija podela sadnica

Dragi ljudi, prolećna podela sadnica je u petak, 9. aprila u podne! Tačna lokacija podele u svakoj
opštini će biti istaknuta na našem sajtu tokom nedelje.
🌳

Podsećamo vas, svaki građanin može da uzme jednu sadnicu i ne mora da se prijavljuje za nju.
Molimo vas da tokom preuzimanja sadnica održavate distancu minimum 2 metra od drugih ljudi.
Ko je spreman da sadi?

Back